Some image

På väg att snöa in…

Tills i eftermiddag hade det kommit 40 cm snö innan det blev mörkt. Hur det ser ut vid stunds skrivande förtäljer inte historien. Men jag vet att jag måste gå ut och skotta en gång så min hund får göra sitt kvällsbehov. Hur det ska se ut imorgon vet jag inte… Köpte diesel till traktor när jag körde oplogat in till byn vid 14:00 tiden. Vi ska se om jag hittar traktorn innan jag skottar också… (kommer bild såklart imorgon) Vid en rondell innan bron stod en traktor och drog långtradare på platten… tre stycken ekipage som stod still.

Ja se det snöar, ja se det snöar… Tiden 09:53 

…det var ju roligt ha ha.

Ekorren blir vitare och vitare.

Och vittats. 

Hampan går då åt.

Liksom talgbollar.

Jag tror han fick vit päls på en liten stund.

 

 

Skottat gång, ett tag… Tiden 11:45.

Klockan 15:22

Klockan 15:41 innan mörkret. 

 

8 svar till “På väg att snöa in…”

 1. Så mycket snö! Verkligen! Fint att se för här har, den lilla vi hade. smält bort. Fantastiska bilder och inte minst av djuren som verkligen blir vitare. Fastnade extra för de två sista bilderna.

  • Jo det kom en hel del snö igår under torsdagen. Trafiken blir så lidande. Långtradarna åker i diket och klarar inte den minsta lilla backe ens. Det var stopp både norr och söder om Sundsvall. Så tråkigt att ni inte får ha eran snö kvar, det blir så ljust och fint mot lampor och så.

 2. Vilka otroliga snömängder! Är det rekord eller?! Okej, det är ju mitt i vintern i och för sig, men jag tycker nog att det räcker. Stackars Kurre, han måste ju frysa rejält. Å vilka roliga bilder på fågeln och Kurre som ”satt sig ner” på varsin sidan av lunchrestaurangen. Social distansering där också;-)
  Bilden med släden är väldigt imponerande. Där ser man verkligen hur mycket snö som kommit.

  • Jo det har kommit en hel del snö nu, men inte rekord än. Jag är mycket nöjd med släden, den vart som jag tänkte med den. Fortsätter det snöa får jag palla upp den lite till förmodligen. Den är så vacker att titta på vid mörkrets inbrott.

 3. Ojojoj … vilka mängder med snö! Sundsvallstrakten brukar väl drabbas av ”snösmockor” då och då, en del minnesbilder från tidigare år dyker upp.
  Lider lite med djuren – tur det finns djurvänner som ser till att de hittar mat lite lättare – eller betydligt lättare! Kul bilder!
  Känns rätt OK att inte behöva skotta idag heller.

  • Ja skottning fick bli dag. Nu vart det 3 grader varmt, så snön var tung. Jag tycker inte Sundsvallsbukten brukar drabbas så värts utan det är Gävlebukten som brukar ligga mer illa till. Men det har kommit rätt bra nu. Ändå är det mer inåt landet och lite mer norrut… Jo vi sätter upp sånt här fågelträd varje år, dom är rolig och avkopplande att titta på också.

 4. Snö är vackert, men jag kan tänka mig att det har kommit i mesta laget nu. Här däremot har de sista högarna töat bort och allt är grått/grönt igen.
  Ha en skön helg!

 5. Tack Ingrid! Fy så tråkigt att ni inte få ha det vita kvar. Det blir så mycket ljusare och barnen får ju leka i snön. För några år sedan hade vi nästan det dubbla, men det var under en längre tid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *