Some image

Permitteringsdag – Bilder från i söndags.

Idag tar jag en stund på altanen i den vackra morgonen, 12 grader känns ändå rätt ok.

Jag kommer på att det fanns bilder från söndagens ko pojke jag inte visat.

Har alltid denna plats i första fållan. Den här kon hade Tomas klövmärkt (ni ser buren mot väggen) Hon var verkligen lugn och lunkade ut.

Minuten senare blev det mer liv i luckan.

Nu var hälften ungefär ute i etapp 1.

Hon påminner om Ferdinand. 

Nu var alla ute, bommen pålagd = ingen återvändo. Här får alla lugna ned sig lite först. Många skulle fram och inspektera mig. 

Ferdinand längtar ut 🙂 

Tar väl lite löv så länge då.

Tomas till höger i bild ser nöjd ut. Tre generationer nästan på bild. Peters lille son skymtar lite bakom. 

Det här blir spännande, förste kon kom rusar ut mot mig och Mats (vi håller denna etapp II) Dom ska alltid ned till vårat hörn stod vi och diskuterade om… 

Hälften tog rätt väg, den andra halvan svängde lite uppåt i skogen. 

Nu är alla ute på 1:a det gröna sommarbetet. Det finns ytterligare områden de får härska på. Men detta räcker ett tag. Peter bommar igen syns lite som en prick. Gården är stor och har brukats sedan tidigt 1800 tal. Det där vita huset i bild är från ca 1850. 

Nu var det lugn och ro i gruppen. Nu stämplar jag ur och åker hem 2 km.  

11 svar till “Permitteringsdag – Bilder från i söndags.”

 1. Vilka härliga bilder på kor. Jag gillar verkligen kor och blir glad varje gång jag dyker på en kohage. Jag har inte varit på nåt kosläpp tyvärr men skall försöka göra det nästa år.

  Bilden med rörelse påminner verkligen om Ferdinand 😉

  Ha en skön dag
  Hälsning Malin

 2. Har aldrig sett ett kosläpp irl, men jag verkar ha missat nåt där. Det ser himla roligt ut, och det är det nog för kossorna också efter en lång vinter inomhus. Imponerande att gården har levet vidare sedan 1800-talet. Det är ju slitigt att vara mjölkbonde och gå upp mitt i natten 365 dagar om året.

 3. Jag glömmer aldrig kosläppen. Jag satt som liten uppe på staket och tittade på när våra fina fjällkor kom ut ur ladugården och kisade mot solen och for omkring som tokiga av lycka. Rullade sig och stångades på låssas, råmade och blötsket. Ja det var verkligen en fröjd. Dom gick på skogen om somrarna och kom hem på kvällen för att bli mjölkade. Farmor ropade eller kulade som man sa när det var dags för dom att komma hem. En härlig barndom hade jag.

 4. Jag tror jag ska bli kobonde i mitt nästa liv, jag älskar kossor. Stadstjej som jag är så har jag inte så stor erfarenhet men känner en väldig samhörighet med just kossor. Och jag har faktiskt fått hjälpa till när en kossa kalvade.

 5. Underbara foton på kossorna, äkta livsglädje! Ifjol somras när vi besökte en fäbod gick kossorna helt lösa och lediga på området, ibland hade de lust att komma o nosa lite, det var helt okej för de var så snälla. Som barn red jag på kor i brist på hästar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *