Some image

Rekreationstid uti skogen – Liten hund kommer tassande i morgontimmen.

Jag vaknar av smärta, kan inte somna om, måste upp och gör lite gymnastiska övningar. Sätter mig och filosoferar, då hör jag små tassar över köksgolvet kommer tassande. Och blicken läser jag av efter en gäspning: Vad gör du här nu? (klockan visar 02:59)

Igår efter frukosten tog flocken en rekreationspromenad.

Rakt ut i Nackas djupa skogar.

Ett rådjur hade gått några sekunder före. Den sick sackade på stigen före.

Skogsmöss!??!

Vi går djupare in…

Temperaturen är lite åt minushållet, nattens snöandet har avtagit. Många avåkningar i biltrafiken.

Jag tror det händer en olycka en gång i timmen nu. Bussarna sitter fast. Här kan vi dock sladda på.

Visst är eken fin?

Här kommer den populära ”No Name” skylten från tävlingen på Skyltsöndag hos BP Nu kom jag inte på 1:a plats utan som god fyra. Men inte är jag bitter inte 🙂 Vem röstar på en sådan tråkig skylt… Men den har en historia, jag har forskat bland Nackas invånare. Den historien kommer på söndag.

Vi gick ännu djupare in i skogen…

Vi tar dock bilvägen hem.

Det fastnar så mycket snö i denna temperatur i Lolas högra framtass, en trampdyna och klo är bortopererad, så det finns en lucka där.

Tjoho nu vart det en spring raka utan kladdsnö.

Trafik på vägen? Vi har passerat här så många gånger att vi vet när vi får möte 🙂 Utav spåren att dömma har det passerat två denna morgon.

Vi går över Nacka City hem, i huset till vänster bor hunden Selma (och husse fick inte upp kameran när vi halsade på varandra)

Och här nere bor hunden Pilsner.

Vi går ut en stund i natten med morgonrock… kollar till ägorna… jodå matte har skottat av växthuset. Klockan 03:04 pip med minus 2 på termometern och vindruvan till vänster står i dvala.

Snöhögarna är uppe i äppelträdens höjder snart.

Nu har vi checkat av gården.

Månen skymtar fram ibland, syns inte nu i det muliga väder, det till höger är förmodligen en snöflinga. Det hänger mer snö i luften.

Vår entre.

Titta här står ju spriten, helgen räddad 🙂 Nejdå den ska tippas lite i traktortanken. Litar inte på dagens diesel. Dessa temperaturskillnader orsakar kondens och jag vill inte ha något spridarrör igenfrusit nu. Jag har nog med bekymmer och har nog med prövningar.

Det här är så långt man kan komma från skottlossningar på pendeltågstation, mina tankar går till vännen Flisa i Kungsängen  (kollade in text tv n på nattens nyheter från TT) I mina trakter jagar jägarna djur.

4 svar till “Rekreationstid uti skogen – Liten hund kommer tassande i morgontimmen.”

 1. Ingen höjdare att vakna med smärta men så bra att du har passande övningar. Hunden är ju bara för go 😉

  Ni har verkligen mycket snö, vår har regnat bort och vi har flera varmgrader. Tråkigt med så många olyckor som händer nu. Härligt att få följa med på din färd

  Ha en skön onsdag
  Kram från Malin

 2. Att vakna en så okristen tid med smärtor är ingen höjdare, inte ens för en morgonmänniska som heter Åkte. Kul att Lola kollar in husse och leker ”sällskapsdjur”.
  Tycker ni är riktigt modiga att traska genom då här hör blötsnö, speciellt du som ju redan hade ont innan. Men kanske är sådan motion bra för din sargade kropp. Hoppas det!
  Det är aldrig roligt att hamna på en försmädligt fjärde plats. Fråga Sven Nylander, häcklöparen du vet;-) Men ett guld och fem silver är verkligen inte att förakta. Det ska bli hur kul som helst att läsa historien bakom skylten som inte är en skylt;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *