Some image

Sen fredagskväll med Åke.

Där min husliga ådra gav sig tillkänna. Strömming i två dagar tog sig till sin ände… inte ens på de 2 sena nattliga hårdbrödsmackorna blev det lockande i gommen… Jag tog ett snabbt beslut jag lägger in strömmingen, löken var slut så det fick bli purjolök. Inte nog med det kryddpepparn kom det ett korn ur kvarnen… jag gav inte upp det fick bi svartpeppar. Nu lyser också Gene Tunnbrödet med sin frånvaro i skåpet 🙁 Och motgångar är till för att besegras såklart 🙂 Klockan passerar 07:30 nu på lördagsmorgonen och säkerligen lite tidigt att den dragit sig klart. Jag får ihop till 5 st mackor idag HI HI!

Rödlöken hade ju varit bäst, men nöden har ingen lag dessutom hade jag blandat spriten, sockret med vattnet och pepparn.

Tipp i spadet över de stekta strömmingshalvorna, den stekta delen tar jag inte av mig äran på 😉

Jag ska faktiskt gå och vända dom nu… jag slog ändå i lite mer spad…

Det bästa med allt är: Min livskamrat gillar inte inlagd strömming och likaså vårat barn som dyker upp här i eftermiddag så detta är bara mina HI HI 🙂 Hur det hela smakar… det återstå att se. Trevlig lördag på er alla!

6 svar till “Sen fredagskväll med Åke.”

  1. Hoppas att de inlagda strömmingsflundrorna faller dig i smaken. Min Åke älskade den formen av strömming.
    Ha en skön helg!
    /Ingrid

    • Blir kanske lite klen med saknad kryddpeppar och löken då… men nöden har ingen lag ibland. Så trevligt att din Åke gillade denna delikatess.

  2. Hahaha! Hoppas du föräter dig inte på strömming. Precis som din sambo äter jag inte strömming. Tycker det är kattmat – sorry. Min man däremot älskar strömming, så där hade du inte fått ha den för dig själv;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *