Some image

Sista april såg perfekt ut för en spanardag.

Vi startar redan upp i tidig gryning jag och min Nikon 🙂 

Hur många kan se att detta var en kvinnlig mås 🙂 

Hacke spanande in det tomma trädet, gissar på att han var sur.

Facit plockade ned detta hak senare mot kvällen… 

Men min miljövänliga ARTIC CAT skulle allt få lufta sig… jag drog till ett ställe före bron man bara tar sig ned med en 4W. Vem ville missa Försvarsmaktens Marinens 2. Basbataljon från Hufvudstaden?

Jag tror faktiskt jag somnade till i den varma dagen och klucket från havet gjorde en bara gott.

 

Nu började de segla in under bron 🙂 

Här skulle jag möta upp delar ur den Svenska flottan som var på besök ifrån Hufvudstaden. Gobitens fotograf gick ut till mitten på bron. Här hade jag lagt mig i gräset vid strandkanten och väntat 🙂 Här dyker nu bataljonens HMS Trossö upp. 

Stridsbåt 90 kom i stora mängder seglandes under bron… jag gissar på 12-14 st minst. 

HMS Trossö var väl bevakat. 

Nu får jag killgissa lite detta är antagligen en lätt transortbåt eller bilfärja. 

Jo den var mycket bevakad i rutten här i sundet. 

Företaget här bakom ser jag nu att jag jobbat åt några gånger extra. 

Ännu en Stridsbåt kommer under bron… 

Isen brukar inte riktigt släppa före sista april. Helt normalt för mina farvatten. 

Jag hade nu åkte upp till en plats på norr som heter Eriksdal. Smidigt med 4 hjuling 🙂 För att förtydliga detta med att 4W är miljövänligt vill jag tillägga att med 4 hjulsdrift kommer man långt ut i naturen 🙂 

Jodo dom skulle runda norra ön också… här i backen bakom åkte barnen skidor till i helgen som var. 

Nu passeras min barndomsby 🙂 Timrå, där höghuset nr två från vänster står (rött tegel) bode jag mina första sex levnadsår. Vi vart tvångsinlöst året 1965 då dessa skulle byggas. 

Jo här uppe bor Bloggkompisen Angelgirl på sin gräddhylla Örnen City 🙂 Kommer att återkomma dit också när ni får förklaringen om hus ESSO backens pulkbacke saboterades när dessa hus byggdes 🙂 Många av mina barndomskamrater kommer att intyga detta. På den tiden fanns varken tv spel, 600 tv kanaler eller telefoner med appar och massa skit. Vi umgicks ute i den vackra naturen här på moder jord. Vi fick lära oss vad en kniv skulle användas till, skar man sig var man tvungen att gå hem och få lite plåster (det försökte man låta bli)  Här gick vi över til Indalsälven och fiskade som ett annat exempel. Hur många kojer man byggde däruppe är en ytterligare gåta. För att inte säga alla stigar vi åkte på vintrarna som kallas för skidor. Skidor = brädlappar man hade under fötterna. Kort och gott man fick lära sin naturen. Det var mycket bättre förr. 

Nu passeras en fd arbetsplats för mig. Jobbade här två gånger… totalt 24 år, säg vad jag inte svarvat, fräst och svetsat här 🙂 Eller bytt växellåda uppe på den höga cisternen till vänster i bild. Man kommunicerade via en radio till kranbilen. 

Här uppe i skogen/bergen lärde man sig tälja med kniv och leka cowboys och indianer 🙂 Ja ok då man kysste väl en och annan brud i skydd av skogen 😉

Den röda stora byggnaden till höger kommer jag att återkomma till. Där låg sågen på Wifstavarv. Ni ser lite utav där fyra rännor gick in, gröna luckor nu på gaveln. Lades nog ned i mitten av 70 talet. 

Sedan hemma igen tog jag en tur till den stora ängen när jag ändå var ute… nu har tofsviporna börjat dyka upp i den nu varma våren. Jag tippar på att ca 8 st hade anlänt hiten tills. Bonden har lite problem här vid skördarna, ja han får klättra ur traktorn flera gånger och flytta på alla bon så han inte krossar dem. Dom har väl bott här i generationer… måga många år. 

 

8 svar till “Sista april såg perfekt ut för en spanardag.”

 1. Någon tofsvippa har jag inte sett ännu i år. Inga fartyg heller, här är det jas som gäller, det är så man tror att taket ska lyfta ibland.
  Jag har inte tagit ner fågelrestaurangen ännu har ca 50 talgbollar kvar och en liter jordnötter de ska få kalasa upp kam säga att Hacke är här just nu och förser sig. Ha en bra dag!

 2. Där har jag lite tur till Jas planen, 40 mil till Luleå. Hoppas taket sitter kvar 🙂 Tofsviporna har jag 300 meter till. Här är nu alla fågelmat mat nu slut och finns inget mer frön att inhandla heller.

 3. Vilka häftiga båtar du lyckats fånga på bild, ganska coolt att komma så pass nära ändå…
  Husen i Timrå ser ut att ha en fantastisk utsikt å jag gillar skarpt arkitekturen. Jasså du kysste både en å annan brud du….lilla Don Juan från Alnön 🙂

  • Tack Christian! Jo en körde med lite teleobjektiv på 🙂 Men sundet är inget brett heller. Brudar och skogen är länge sedan nu… typ 55 år så det är preskriberat numera 🙂

 4. Men så härliga bilder du bjuder upp med! 🙂 Ja nu blr alla våra bloggvänner förstå min härliga utsikt när de ser vart jag bor där ovanför allt och har den utsikt jag har 🙂
  Även jag tog en del bilder från min balkong dit ner då dom passerade sedan Söråker kusten ut mot Tynderö/Åstön – För där ute har dom nyss haft en militär övning mellan 24-29 April. Sedan for de vidare mot Finland och sedan mot Norge. Hela ekipaget var 13 st. Men det bar mäktigt att se Sveriges största Militära forskningsfartyg, Tromsö är från början en Rysk båt.

  En av de mindre stridsbåtarna gick även in till Timrå båtklubb i den viken och körde runt efter kanterna innan dom gick mellan Vivstavarv och Gistaholmarna där Trömsö fick ta täten pga isen som låg där.. Sedan anslöt dom andra i possition igen.

  Önskar dig en skön dag i den varma solen, hela +12 idag inte illa!

  Kram

 5. Tack Åsa! Ja jag såg inte isläget bakom holmarna som du ser bättre… såg mysko ut där ett tag då dom skulle ut i Klingerfjärden. Stridsbåt 90 vet jag inte isklassen på. Det var svårt att se exakt antal när man var så nära. Uppskattade bara. Och källan hade inte uppgivet av försåtliga skäl. Jo det är varmt idag. Väntar på att Thomas ska ringa för han ska montera av mitt snöblad på 4 hjulingen idag 🙂 Behöver nog det inte mer denna vinter 🙂

 6. Härligt att få se vårfåglar och bra och klokt gjort av bonden att flytta på tofsvipornas bon.
  Perfekt med en 4-hjuling som tar sig fram i terrängen och du hade första parkett för att fota FM:s båtar.

 7. Tackar en Arctic Cat med hög markfrigång så att du kan ta dig fram även på otillgängliga ställen utan att förstöra marken:-)
  En härlig rundtur som du bjuder på. Jag googlade också ”finbesöket” från Stockholm och blev aningen ställd att det var ett före detta sovjetiskt forskningsfartyg.
  Åsa bor ju helt underbart däruppe på höjden. Vilken fantastisk utsikt från terrassen/balkongen. Ni bor verkligen fint på Alnö och i Timrå:-)

  PS. Är verkligen glad att du verkar vara på benen igen, eller åtminstone på ATVn igen:-) DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *