Some image

Sjöräddningssällskapet, in action utanför mig denna förmiddag.

Inte en enda kommer upp på allafartyg.se men jag antar att Sundsvalls egen Rescue Sundsvall deltar som för övrigt är stationerad på Alnön tillsammans med Miljösläp Sundsvall.

Sjöräddningssällskapet, egentligen Svenska Sällskapet för Räddning af Skeppsbrutne (SSRS) är en svensk frivilligorganisation grundad på Hotell Rydberg i Stockholm 1907 som arbetar med sjöräddning runt Sveriges kuster och sjöar. Organisationen är helt ideell och finansieras av donationer och medlemsavgifter samt ersättning för beställningsuppdrag. Sällskapet driver 66 sjöräddningsstationer och har över 160 fartyg bemannade med 1800 frivilliga. Av dem har cirka 300 jour och ska kunna rycka ut inom 15 minuter.

Man känner sig rätt trygg i dessa farvatten. En kamrat till mig förra sommaren fick hjälp då hans båt fattat eld i motorrummet. Nu hade han släckt redan då de dök upp, men tryggheten fanns.

3 svar till “Sjöräddningssällskapet, in action utanför mig denna förmiddag.”

  1. Det är en helt fantastisk förening. Det retar mig att dom inte för några som helst bidrag från staten. Vi ser dom ofta här på Västkusten!…

  2. För en som mig som får panik om jag inte når botten med fötterna känns det extra bra att höra om så snabba utryckningar..Fina bilder.. Den sista är kanon… Klappa dina fyrbenta från mig och Ozzy..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *