Some image

Skördetider 1.0

Jag tittar ut genom gäststugans fönster (min arbetsplats) där sitter Lill Plutten och mormor och rensar svamp, jag viste att dom varit på svampjakt. Lillplutten sov över här tills igår, skolan startar idag här uppe.

Nyfiken som jag blev måste jag ta en paus. Lola verkar föga intresserad.

Men de njuter av solen tillsammans.

Mormors kvicka fingrar rensar på.

Lill Plutten visar stolt upp foten från en Karl Johan.

Fin skörd.

Moster som också var med skickade ett bildbevis från skogen senare på kvällen, två Smörsoppar han stolt visade upp. (Foto Rebecca Blomqvist)

Over and out.  

8 svar till “Skördetider 1.0”

 1. Vilka härliga bilder på Lillplutten och hans mormor tillika din livskamrat. Å vilken svampskörd! Det är fler så kallade svampexperter som förutspått att 2021 kommer bli ett svampår. De verkar ha haft helt rätt. Karljohan är min absoluta favoritsvamp. Vilken smak!
  Så jag gissar att du fick en middag som innehöll delar av dagens skörd;-)

  Lillplutten har verkligen vuxit sig stor! Han ser riktigt vuxen ut den fina killen:-)

  • Tack BP! Det här med svamp har admin noll koll på, men jag äter den såklart 🙂 Nu vart det ingen middag, hon förväller dem och fryser in i mindre portioner och plockar fram vid särskilda middagar. Lill Plutten började i skolan i första klass i veckan.

 2. Alldeles , alldeles underbart!
  Väntar på att svampen ska sätta fart här också … kanske gör den det nu efter ett par regniga dagar 🙂

  • Hade önskat att jag var med, det är så trevligt att vara ute med honom i naturen. Visa han vad som finns ute i skogen, han lyssnar och lär med stora öron. Hoppas att svampen sätter fart för er.

 3. Vilka härliga bilder och så mycket svamp. Finns här också men det regnar för mycket för att man ska kunna vara ute i skogen och leta. Som tur är så har man skjutit klart björn nu så kanske man hinner ut i skogen innan älgjakten börjar för sedan törs man inte gå ut häromkring.

 4. Tack Skogsnuvan! Björnjakten har jag hört gått snabbt. Ja var försiktigt med älgjakten. Här på ön har dom ett schema hur dom jagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *