Some image

# Skördetider.

Inte för att jag får ta åt mig äran förutom att köpt in marken året 1990, dividerat med byggnadsnämnden, kapat ned all skog, planerat tomten, grävt ur marken, forslats bort alla stubbar införskaffat ett andra växthus och monterat upp det, borrat efter vatten ned i berget till 48 meters djup och kopplat på en massa vattenutrustning som pump, tryckkärl, rör, slangar, kranar mm. Det hela berättas helt klart med glimten i mina blå. Bräder som byggnation får komma i ett annat inlägga, nu var det en del av skörden, låg på köksbänken igår som hade focus.  

Jodå jag både sitter, står & ligger och njuter ibland. 

Härmed får jag presentera paprikan Bell 🙂

Det här är väl en chilifrukt… jag tror den är mild.

Grön och gul paprika sedan är jag osäker… Jag kan heller inte garantera några EU normer (Nacka gick aldrig med i EU) 

…men det hela ska väl i som kryddor i någon maträtt så småningom… och därmed slutar min matkunskap 🙂

Jaha nu är den där kameran framme igen, bäst jag poserar fint. 

 

 

6 svar till “# Skördetider.”

  1. ChDeili är tacksamma växter. Vet du att dom är fleråriga. Jag har plantor som är tre år gamla nu. Dom får stå inomhus i fönstren på vintern och i växthuset på sommaren. Vad gör man av alla chilifrukter. Jag fryser in en del och resten torkar jag och så ger jag bort till den som vill ha. Jag har tre olika sorter med olika styrka. Synd att det regnar och blåser så man inte hinner skörda det man ska skörda. Synd också att löven blåser av träden. Det var ju så fint när alla fina färger lyser upp. Ingen sol på flera dagar tyvärr.

    • Vad allt heter vet jag inte något om, men det smakar då bra. Hade hoppats på sol vid kusten idag, men det regnar inte. Jo det är synd på att alla löv ska börja blåsa av… men är är det 50/50 med gul heter på löven. Jag har väl lite värmare vid kusten. Rönnberg finns det gott om.

    • Tack Lena! Men jag kan inte ta åt mig äran på de odlade sakerna, men däremot tänker jag äta det.

  2. Hahaha! Du gjorde det förhatliga förarbetet för att skörden skulle bli en succé;-)
    Det lär bli rätt så kryddstarkt mat hos er den här vintern gissar jag. Perfekt när det är kallt ute. Paprikan och chilin i en salig blandning i några indiska rätter – MUMS! Det lär värma rejält!

    • Jo lite måste man få deltaga i äran 😉 Du som följer mig har ju sett hur det börjas odlas tidigt på våren. Kryddstarkt gillas och speciellt det som kommer från det egenodlade landet. Det är roligt att fota de tydliga nyanserna med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *