Some image

Skyltsöndag #136

BP:s SKYLTSÖNDAG har kommit till nummer 136.

Bruksgården från idag.

ja just ja… förbud att…

Och slutligen, egentligen ingen skylt utan en dekorering, men idag får man kalla det för skylt därför att min mor firar sin bemärkelsedag precis den 17 december varje år 🙂 Grattis Morsan!

Alla BP:s skyltare finner ni HÄR

5 svar till “Skyltsöndag #136”

 1. Bra att du förevigade den skylten. 🙂
  När det gäller vintercykling kan du få lite tips av mig.
  Det bästa är en montainbike. Undvik en cykel med fotbroms, på den sidan på styret du har frambromsen greppar du runt styret, på sidan med bakbroms lägger du ett par fingrar över bromshandtaget. Skulle du halka till så kommer du automatiskt att greppa styret och då kommer du att sladda med bakhjulet så cykeln lägger sig ned.
  Råkar du greppa runt bromshandtaget till frambromsen kommer du att fara över cykeln och det gör ont.
  Kör du och upptäcker att du håller på att tappa kontrollen i halkan kan du sätta ned fötterna och pumpbromsa med bakhjulet, har du fotbroms blir det problem.
  Ställ in cykeln i uppvärmt utrymme så inte vajrarna fryser.
  Utrustning, dubbdäck är ett måste. Men du skall köpa ett par där dubben inte bara sitter i mitten utan går ut på sidorna, annars har dom ingen kontakt med marken när du svänger och lägger ned cykeln. Själv druttade jag omkull ordentligt på grund av det.
  Klädsel, under hjälmen har du en balaklava (rånarluva) så du kan täcka kinderna när det är riktigt kallt. Helly Hansen hade jag en ifrån som funkade. Det viktiga är att du kan stänga och öppna runt ansiktet för att reglera värmen.
  På kroppen skaljacka och skalbyxor som är både vind och vattentäta. Sen en tunn fleecetröja och ett underställ. Allt det här är syntet bomull funkar inte eftersom det suger upp vatten och då blir du blöt inifrån. Sen givetvis lyse och reflexväst.
  Lycka till, det är riktigt kul om man har rätt grejer.

 2. WOW!!! Alltså först måste jag säga att KajsaLisas kommentar är nog den längsta jag någonsin sett. Tjejen är en baddare på regnfotografier egentligen, men hon verkar vara specialist på cyklar också…

  Ny till skyltarna. Fotot på Bruksgården är helt underbart. Vad gäller den andra skylten fick jag återigen öka min allmänbildning när jag googlade ”Ljusbågsvakt”. Nu vet jag vad en ljusbåge är, men förstår inte sambandet med fotoförbudet…

  Åke, du vet väl att allt kan klassas om skyltar på ett eller annat sätt. Å födelsedagstårtan är ett perfekt exempel som skyltar med att din mamma firade 85 år. Fantastiskt!!! Stort GRATTIS till henne!

  Stort tack för din skyltning och länken:-)

 3. Gillade extra mycket ”fotoförbudsskylten” – men tog den mer som ett förslag eller rekommendation i sammanganget. Skylten från ”Brikshusgården” är verkligen fin. DEt svarta mot den vackert färgade himlen och solen på väg bakom huse. Stämning där!
  Och tårtan! Så fin! Visst ska din mor gratuleras.

 4. Bruksgårdenskylten är vacker, särskilt med den hoppingivande solen där i bakgrunden. Skylten gav mig oxå dåliga vibbar då jag plötsligt läste ”Arbeit macht frei”.
  Grattis i efterskott till gamla Mor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *