Some image

Skyltsöndag #162

Till BP:s Skyltsöndag denna vecka har jag roat mig med att samla skyltar från min ö. Nu är det inte bara min det bor ungefär 7999 stycken till ö bor till här.

Klart vi har en hamburger hak, förut hette det Kjelles, men han ledsnade och sålde, köpte sig en lastbil, en bekant till mig föresten.

Badhuset är en av alla stolheter, men stängt på sommarmånaderna för då är alla i de mycket fina badvikarna som finns runt om på ön som invaderas de fina dagarna.

Servicehus såklart 🙂

Där de äldre bor…

Förtydligandet av Navet: Sundsvall centrala busstation.

Ont i tanden ja…

Eller kanske ont i magen…

Friserings salonger finns det gott om…

När den fyrbente vännen behöver vård.

Scoutkår naturligtvis 🙂

Vigsel, dop eller begravning… Nu finns den gamla kyrkan också, den från 1100 talet men den har jag haft med så mycket…

Tre pizzerior och div China hak finns också och naturligvis och ett ICA Supermarket 🙂 Vintertid bor här ca 8000 personer på sommarmånaderna det dubbla, ön är 1,5 mil lång och som bredast 6 km. Bara en bro hit, 1042 meter lång. Fram till 1964 var den enda förbindelsen färja. Som mest fanns det 16 sågverk här på ön. Från det som kallas: Sågverksepoken. Min morfar och hans bröder jobbade på några av dem.

3 svar till “Skyltsöndag #162”

 1. Va roligt att få höra lite mer om din Oe. Lika många som bor där som i min grannstad Vansbro, du vet den med Vansbrosimningen och Björn Skifs.
  Men det är inte en egen kommun vad jag förstår..
  Jag har också haft ett hamburgerhak, eller grillkiosk, här mitt i byn. Vi tog över efter Pralle och döpte om den till Lyan. Det var tider…så länge man byggde om vägen på 6 mil härifrån till Ludvika hade vi gott om matgäster i form av gatujobbare. Sen blev det lugnare…på tok för lugnt. Säfsingar är inga korv- eller hamburgerätare. Men jag, jag har jobbat som hamburgervändare..Trevlig ny sommarvecka till dig ute på öjn. Nä just, det var Gotland det. Böcker, du läser inga böcker. Sparar till pensionsdagarna? Jag har nog läst hela livet, från det jag begrep vad bokstäver var.

 2. Vilken kanooooooon skyltning från din ö – Alnö. Visste inte att det bodde så många människor där, men där finns ju allt som behövs och lite därtill. Undrar dock om ön har Systembolaget;-)
  Tusen tack för en härlig skyltning med blå himmel och härliga bilder. Stort tack för länken också:-)

 3. Mycket intressant, så många sågverk!
  Får se hur många av skyltarna jag kommer att skåda ”in natura” när vi kommer i sommar …:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *