Some image

Skyltsöndag #168

BP:s computerart tar aldrig semester!

Jag har roat mig att fota en 61 årig kärra.

Navet i ratten.

Bensinlock.

Grill.

Emblem skylt.

Påpekade för ägaren att jag skulle dölja nummerplåtarna… men det behövdes inte sa han, men det blev ju en extra skylt. 

Behöver jag nämna att mitt hjärta klappar just för Dodge.

Huv med huvkråka.

Skylt emblem.

Från i sommarens utställning.

Front.

Handskfacks luckan.

Radiodel.

Hela ekipaget, jag måste bara få visa det.

Helt original, lägg märke till den gula spolarpåsen i mitten till vänster = original.

Hela bilen är i originalskick = Totalt orörd förutom batteriet och mobiltelefonen.

Kolla inredningen!!!

En sån här bil vaxar man inte ens föresten sa Åke.

9 svar till “Skyltsöndag #168”

 1. Vilken läcker skyltning! Jag kan inget särskilt om bilar, men jag bara älskar såna här rariteter! Går gärna på utställningar och kollar in skönheterna! Wow, vilken bil, helt outstanding, tycker jag! Som en smekning. Det kan ju jag få tycka som bara får ratta cyklar nuförtiden.
  Ha de gött!

  Svar: Tack! Ja Dodgen är en raritet, jag frågade direkt om jag fick fota på bilen och berättade om BP:s Skyltsöndag.

 2. Dregel, dregel, dregel och lite (=mycket) dregel till. Precis som Gerd älskar jag sådana klenoder som är älskade och i så fint skick! Vilken kärlek av bilägaren. Helt underbart.
  Åsså blev jag ju aningen nyfiken när jag såg nummerplåten ”YYY007” Kollade hos Transportstyrelsen för att ta reda på vilket årsmodell dyrgripen är. Å gissa att jag gapskrattade när jag såg resultatet (https://fu-regnr.transportstyrelsen.se/extweb/UppgifterAnnatFordon/Fordonsuppgifter). Sedan fick jag mig ett gott skratt när jag insåg att skylten såklart är en personlig sådan.

  Tusen tack för världens coolaste bidrag till Skyltsöndag. Stort tack för länken också:-)

  Svar: Jo den var fin! Han mötte mig och fick åka närmare 1,5 mil bakom denna… gissa hur jag dreglade 🙂 Jag manipulerade skylten, ville inte visa ändå.

 3. Kromen blänker ser jag! Visst är det fint med såna dyrgripar men att hålla på o putsa på en bil i oändlighet begriper jag mig inte på. I synnerhet som ägarna sällan eller aldrig tar ett tag med dammsugaren hemma…
  Nu var jag lite elak, det beror på att jag råkade ha en äkta man en gång, han förblev inte äkta särskilt länge. Han höll på så, inte med gamla bilar dock, utan sprillans nya. Man fick inte sätta ett fingeravtryck på bilarna, att öppna bakluckan var ett rent konststycke. Helst skulle man ha överdrag på skorna innan man klev in i bilen. Nä fy bubblan. Men nu kom jag helt ur ämnet, jättemysiga märkesskyltar var det på bilen.

  Svar: Ja då har du provat 🙂 Den här ägaren var inte så, han vaxade den inte ens, det ska man inte göra på den här typen… sa han. Polera kromen vet jag inte… glömde och fråga detta… jag såg så mycket annat kul 🙂

 4. Vilka läckra bilder på gamla, härliga bilar! Det var verkligen bättre förr just när det kommer till bilar, nuförtiden ser alla ut att vara stöpta i samma form.

  Men du… Du verkar ha glömt en sak? Visst är det grillförbud i hela landet nu? 😉 😀

  Svar: Jag kan inte svara just på gillförbud… på egen tomt tror jag man får grilla… kanske inte i kolgrill.

 5. Även fast jag är uppväxt på bensinmack så är jag inte speciellt bilintresserad. Men, visst är det nåt visst med gamla väl omhändertagna amerikanare.

  Regskylten med YYY gillar jag. En trippel ”klyktattare” som är stolt över sitt ursprung.

  Svar: YYY har jag manipulerat, så du kan din läxa om ”klyktattare”! Uppväxt på bensinmack… ja då kanske man sett för mycket liksom…

 6. Imponerande fotogalleri och bilen är sannerligen fin! 🙂

  Tack så mycket! Jo han hade bara 5 bilar, 6 blev för mycket… jag köpte däck och fälgar av honom eftersom han gjort sig av med sin BMW 😉

 7. Vilken raritet! Och vilka bilder! Vsade maken som verkligen gillar gamla bilar och där Dodge är en av favoriterna.
  En riktigt välhållen godbit!
  Tack för att du delar med dig av detta. P
  Perfekt bidrag till BPs ”skyltsöndag” .

 8. En sådan bil görs inte längre. Det är verkligen ett konstverk med alla fina små detaljer. Kan förstå att man kan bli helt besatt av att fixa till en sådan bil.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *