Some image

Skyltsöndag #174

BP:s Skyltsöndag på självaste valdagen. Jag var och röstade i arbetskläder på eftermiddagen (lite skitiga och med en reva under knäet) Jag fick en riktig glad vink från den enda jag tagit valsedlar av,  på utvägen…  Skyltsöndag tar aldrig ledigt föresten.

Mina skyltar kommer från idag, de jag tagit under veckan får allt gona på sig 🙂

Var ute i mitt kära Gäddviken skulle ta upp den vackra 47:åriga damen… men det fick vänta, måste förlänga dragstången, båten gick inte in på vagnen. Mina fyrbenta väntar aldrig så det vart givetvis en morgonprommis utmed havet.

Under hemfärden gjorde jag en liten omväg… Den ”Öde Stranden” sjunger min idol John Holm om i sången… detta är en liten ort.

Holmö brygga besökte jag i somras om ni kanske minns via båtledes ?  

Val lokal har man även uti skärgården såklart.

Stångrind kommer på en till skylt,  ville inte missa det gula huset i dimman 🙂

Det var den här jag hade som mål med min omväg, burken hänger minst 5 meter upp, kanske 2 meter i diameter… den är riktig snygg i mörker.

Bildbevis på storlek och höjden…

Hur som helst!!! Min favorit av alla surströmmingar 🙂 Här lägges den in!

Skeppshamnsleden är den som går ut till Åstön, bil/cykel/promenad väg. Går givetvis båtvägen åxå.

874:an (var bara tvungen att stanna till och föreviga garaget denna dimmiga dag)

Denna skylt kommer från i veckan föresten… en mycket tidig morgon ute på arbetsuppdrag från hemvägen då solen tagit sig upp… OBS detta har inget med något parti jag håller av men en sak jag tar skarpt på i livet, jag klämmer in den…

8 svar till “Skyltsöndag #174”

 1. Men har min surströmming rest därifrån o till mitt bord, så trevligt! Den burken vann veckans omröstning helt klart. Fast dom är inte så roliga att öppna. pyspunka, i år var vi bara två damer som åt så vi var tvungna att klara av öppnandet själva, för första gången! Men det gick finemang, o valet, jag hur det gick lär vi inte veta ännu, har hört att POSTNORD är inblandat, o då tar det tid ska du veta….

 2. Skrattade gott åt första skylten! Det verkar finnas lekande pensionärer lite varstans i Sverige. Hade ju själv med skylten förra söndagen:-)

  Oskars surströmming – säger bara mums. Älskar ju denna delikatess som jag åt för drygt två veckor sedan, fast det var visst Ulven. Surströmming som surströmming liksom – dregel, dregel…

  874:an är hur läckert som helst den också.

  Åsså har vi då vallokalerna! Ja, dessa skyltar såg jag idag jag med när min man och jag röstade. Så himla tätt det är mellan blocken. Det kommer inte bli lätt att bilda ny regering där inte. Är iofs inte politiskt engagerad alls, men hoppas innerligt att ingen allierar sig med SD.

  Tusen tack för en toppen skyltning ocj länken.

 3. Du har hittat en del pärlor denna gång med, Öde låter som en spännande plats att besöka, sen gillar jag det gamla röda garaget och strömmingsburken lyckades vi faktiskt passera en gång i somras, måste varit när vi var ute å letade efter nåt bad….. 🙂
  P.S. Hälsa din härliga gumma 🙂

  Svar: Tack Christian! Aha du var dit ut… men jag tror du missade många badvikar 😉 Vi tar några till nästa sommar, vi besöker Åstön då. Jag ska försöka ha en båt i havet då så du/ni får känna på havskämsla. Gumman hälsar tillbaka, hälsa din du med!

 4. Vilken skön skyltning! Och med doft av skärgård. Gillas högt!c Däremot har jag ingen vana av surströmming. Var ju på Höga kusten i somras och också på Ulvön, men det var innan det varit surströmminingspremiär. Har testa en gång och det gick inte så bra, men jag testar gärna igen.
  Önskar dig en braig vecka.

  Svar: Ja du var ju i röde ulvens land eller ö 🙂 Rubens strömming går an den med. Jag växte upp med hans lillebror och min mor köpte deras barndomshem där jag också bodde i 12 år. Jag tycker att strömmingen ska ätas till rätt dryck, rätt tunnbröd och lök med färsk potatis 🙂

 5. Snyggast var nog surströmmingsskylten och den roliga med lekande pensionärer. Ligger den vid någon boulebana tro. Hälsningar från ett ruggigt och regnigt jämtland.

 6. 🙂 ja pensionärer är väldigt lekfulla nu för tiden o unga fast de är pensionärer. Upptagna som få och har massor på tapeten – de e gott. Hoppas jag med är pigg o frisk när det är så dax. Underbar skylt.
  Surströmming de var ingen dålig skylt. Jag har aldrig smakat det. Aldrig ens sett en burk, inte så vanligt här nere i söder, snarare högst ovanligt. Om de luktar så illa som sägs skulle jag aldrig få in det i mun, saker som luktar illa, typ en del ost, nä de får jag bara inte in i mun 🙂
  Ha de gott.
  Kramiz

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *