Some image

Skyltsöndag #178

BP har kommit till sin Skyltsöndag 178 Jag själv har kommit till en Järnvägstation.

Orten heter Svartvik och är en liten förort till Sundsvall, här var det ett blomstrande industrisamhälle en gång i tiden…

Troligen biljettluckan 🙂

Skyltar vittnar om en viss aktivitet förekommer…

Först på perrongen kommer man fram till en godsvagn.

Därefter till ångloket.

Ja det är inget leksakslok utan det väger snudd på 84 ton.

Med det här kunde man passera snö med.

Lite skyltar från det stora ångloket.

Vad denna skala betyder vet jag inte, vatten förråd kanske?

Denna pjäs är byggd 1917 av svenskt kvalitetsstål, tror ni dagens lok finns kvar om sisådär 99 år?

6:an vet jag inte vad det betyder…

Vagnens lager verkar stabilt på något vis…

Men vänta nu!!! Tillhör detta tåget…

Nejdå, nejdå!!! En sån här har jag velat cykla på sedan man var mycket liten… Min bardomskamrat Tomas pappa jobbade på järnvägen och han hade en sådan på sin station.

Jag ska se om jag kommer i kontakt med några från föreningen och se om jag får cykla på denna, eller åtminsende kanske få komma in i loket och hitta mer skyltar.
Jag vet att för några år sedan kunde man få åka med detta tåg till en marknad strax väster om Sundsvall. Det finns några vagnar som jag hade med i vintras med skyltar därifrån.

7 svar till “Skyltsöndag #178”

 1. Vad roligt att få komma tillbaka till Svartvik. Jag har hitintills ”bara” sett herrgården och omgivningarna där samt ätit lunch här. Väldigt bra och fina omgivningar i detta industriområde. Skulle gärna vilja se mer av Svartvik och det fick jag nu hos dig. Men jag vill göra det i verkligheten också.
  Tack för detta besök och toppenskyltning.

  Svar: Tack Ditte! Kommer ihåg att du var på Svartviks herrgård och käkade, detta ligger inom samma område ca 200 m norrut. Bussen måste ha passerat detta… Verkligheten går väl att lösa 🙂

 2. WOW! Vilket bidrag till Skyltsöndag. Å den här gången har din underbara skyltning minst en röd tråd om inte två:-)
  Älskar gamla industriområden som bevarats och ångloken som ju framkallar lite minnen för oss som är 50 plussare;-)

  Tusen tack för en helt suverän skyltning:-) Stort tack för länken också:-)

  Svar: Tack BP! Jo detta är nog mitt tyngsta bidrag 🙂 Jag har aldrig åkt ånglok, tyvärr så står vagnarna nu bara. Jag ska se om jag får kontakt med någon i klubben…

 3. Kul ställe och vilka skyltbilder du fick till. Skall berätta om den här platsen för mina tågtokiga släktingar, ifall dom har vägarna förbi. Det finns platser i Sverige där man kan hyra cykeldressiner och åka på nedlagda järnvägar.

  Svar: Tack så mycket! Jo dina släktingar fanns med i tankarna redan då jag tryckte på avtryckaren, detta är någonting för dem. Cykeldressiner det var så dom hetta ja.

 4. Ojojoj, vilken mängd av bilder och vilka motiv sen! Hur hinner du och hittar du allt?!?

  Svar: Tack Christian! Hur jag hittar? På tå jämt och lite tur också vad som kommer i vägen… här fick jag byta bort fikarasten mot lite fotografering, parkera 1,5 meter från rälsen. Och det gjorde jag så gärna för kaffet kan drickas nästa dag 🙂 Och några skyltar från ett annat ställe under veckan fick sparas, man vill ju följa tråden också.

 5. Så kul om man fick cykla på den där 🙂

  Sv: Jaa det är jättespännande och kul att vara med i årets Bonde söker fru 🙂 Jag förstår att din livskamrat följer programmet 🙂 Så kul att du med ska kolla 🙂 Tack för att du hoppas att det går bra 🙂

  Svar: Jo jag ska försöka få åka. Klart jag måste kolla på programmet och se hur du sköter dig 😉

 6. Dressinåkning är skoj. Jag har allt trampat en o annan mil på semester här i Dalarna. Det roliga var att vi hade våra då två till antalet hundar med, o dom skulle prompt springa på rälsen precis framför oss…istället för på sidan…Och du vet ju hur ofta hundar ska stanna och nosa, så det blev en hel del tvärbromsningar! Och finaste tåget som kommer här från mina trakter, hundra år sen, så gammal är inte ens jag. Fina skyltar på fina foton!

  Svar: Tack! Hundar och cyklar kan vara en o kompatibel samvaro sådär… Ja var stolt över tåget, idag kommer dom inte från Svedala. Men så tål dom ingen snö heller…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *