Some image

Skyltsöndag #181

BP: Skyltsöndag på gång igen.

Jag måste bara få starta med en mycket tråkig sak… Ska man skratta eller gråta? Har ni sett något så fruktansvärt!!! Fick personen telefon eller plingade det från ansiksboken… man kanske får hoppas att ett barn behövde hjälp… Eller vad i he*****t pågår!!! 2 st uppsamlingskärl för färglösa och 2 st för färgat glas fanns i mycket nära avstånd som ni ser på bilden. Man ska ta upp en flaska i taget och stoppa dem i ett hål alltså!!! Får man inte skämmas? Och påsen kan galant återanvändas!!! OBS bilden är inte arrangerad.

Veckan har varit snabb och intensiv, men plåtat har jag gjort 🙂 Som den här bussen, hade den inte bromsat hade den varit med på en selfiepinne 🙂

Ja vart var det buss nr: 1 gick nu då? Snart så brummar vi igång 🙂

Torsdag klockan 13:56 fick jag för mig att dra till Hufvudstaden.

Bildbevis nr ett, jag slängde mig på tåget…

Målet.

En plats kvar och den nöp jag vid beställningen…

Biljetten som konduktören allt fick scanna in 🙂

Ingen skön resa, längst bak i vagnen… lite vingligt och bakvägen hela resan…

Men väl framme i staden vart jag mött av en fin skylt 🙂

Jag var nu en anländande resenär med full av förhoppningar, bilder jag sett på kärran kan man ju aldrig lita på…

Tanken var att resa ned som idag söndag, men då hade jag missat den. Tillika på centralen avstod jag en kopp till, för utanför stod den och glänste 🙂

Efter en provkörning till Skrapnäck, där ägarbytet skedde och sommardäcken lastades på styrde jag mina 39,7 mil hem över… landade glad och nöjd på Nacka City klockan 01:40. Jag stannade till 3 gånger för lite luft… en bil hade legat opp o ned i Gävle och det var säkert halt… 06:00 pep min väckare… Fredagskvällen hade jag lovat min dotter så det var bara att bita ihop.

7 svar till “Skyltsöndag #181”

 1. Tänk så många skyltar man kan hitta under en tågresa från Sundsvall till Stockholm och Skarpnäck. Jättekul irl-skyltning från din utflykt till huvudstaden. Åsså fick du med dig en bil antar jag. Du kanske visar upp fyndet någon gång. Men mest hoppas jag att du kommer bli nöjd med ”kärran”.

  Vad gäller första bilden så ser det tyvärr ofta likadant ut här. Antingen är folk bara lata eller så kan de inte läsa. Eller så har deras tankeverksamhet slutat fungera för länge sedan.

  En toppen skyltmix som alltid hos dig. Tusen tack för den och länken:-)

 2. Jamen, visst var du ute på äventyr. Härmed bevisat.
  Tack för kul skyltresa!

  Svar: Tack så mycket! Jo sådana här äventyr är bara så kul 🙂 Min dotter brukar berömma för att jag tar henne med… men hov var så förkylt att hon avstod denna tripp.

 3. Vad köpte du? En bil eller, verkar krångligt att ta sig hit. Men tur att du lyckades knipa platsen. Det där med glasåtervinningen har jag ofta sett jag med. Ibland tömmer dom för sällan så dom är fulla, vilket i och för sig inte är en ursäkt.

  Svar: Inte krångligt liksom, jag var bara sent ute för att få biljett. Det var planerat att åka ned med 05 tåget på söndagen… men det vart för många spekulanter så det vart till att låsa affären och pallra sig ned så fort det gick… och tåget två timmar (kl 14) före såldes de tre biljetterna framför typ ögonen för mig… nu vart goda råd dyra, men 19:38 i huvudstaden fick funka. Jag planerade att lämna staden typ 22:00 då och vara hemma de snudd på 40 milen (39,7 visade gps:en) runt 02 då… så det höll bra. Nu har jag en tradition att åka in på Max i Uppsala och tradioner är till för att hållas ju, så det vart nog 40 mil ändå. Men jag älskar att köra bil 🙂 100 mil på en dag har jag kört många gånger dessutom.

 4. Så du törs lita på tågtrafiken? Du är en modig man! Och app-kaffe kan man få, akta så det inte är virtuellt!
  Många härliga koder, och fina bussar har ni. Inget fel på dem här heller, förutom att dom går på tok för sällan!

  Svar: Ja bussarna är fin numera, jag övervägde att ta bussen till huvudstaden ett tag… men tåget går snabbare. SJ har fått ordning rätt bra på sina turer, jag tror dom gör varannan timme typ… många dubbelspår är byggda också… tågen går rätt ofta den här sträckan så… de konkurerar bra mot flyget. Tiden är inte mycket längre för man ska ta sig till flygplatsen och vara där före och trotts att flyget tar sina 50 minuter ska du ta dig från Arlanda och in till centralen med… Dessutom sitter man bra och rymligt på ett tåg kopplar upp dess wi-fi 🙂

 5. Kul skyltar, men jag fattade aldrig vad du hade i 08 träsket att göra?!?

  Svar: Åke var ned och hämtade hem en nyare bil av precis samma märke och modell men då svart 🙂 M sa bara: En likadan fast nyare!

 6. Imponerande att du kom fram och i hyfsad tid. Du måtte haft väldig tur. Eller också var det din skicklighet. Kanske en bra kombo där-
  Låter trevligt med lite med dig hem i bagaget. Nåja, bagage och bagage…Skönt att hemresan gick bra.
  Vad gäller denna ”glasbild” så kan en undra hur folk inte tänker alls. Men jag har sett liknade skräckexempel här i huvudstaden.
  Önskar dig en fin vecka. Och kanske lite lugnare.

  Svar: Om jag åkt tåg till huvudstaden 10 gånger så har det bara varit några minuters förseningar bara förutom en gång jag skulle vidare men då kom tåget in efter oss lugnade den kvinnliga konduktören mig. Jo föresten vid förra bilköptet som gick till Uppsala gick det med buss till Hudiksvall, då tog det lite längre tid ja. Men du vet för en norrlänning är inte minuterna så viktiga när vi förflyttar oss bara de här 40 milen 🙂 Det tog lite längre hem än beräknat faktisgt… tog tre korta pausar för att inte äventyra det hela. Och vid en kort promenad runt bilen fick jag känna på halkan i den -3 gradiga natten runt norra Gävletrakten… Men det är inte första resan hem från Stockholm liksom…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *