Some image

Skyltsöndag #211

BP:s Skyltsöndag åter igen.

I veckan piper Messenger till, följande står från Helena: Är du vaken o hemma så passerar vi strax in i Alnösunded-Klingerfjärden? Jag loggar in på MarinTraffic och kollar vart KBV 201 befinner sig de passerar just under bron… jodå jag hinner ordna mig på en bra plats.

KBV 201 har flertalet betäckningar på sidan som KUSTBEVAKNING COAST GU, Bogproppeler i fören, djup i meter akterut och midskepps.

Hon hade nämligen lovat att gå ut och vinka när dom passerar en bestämd plats jag föreslagit, och strax efter KVB 201 har tutat, står Kustuppsyningsman Helena där och vinkar till mig 🙂
Ytterligare skyltar, KBV 201 och skylten: Svensk Kustbevakning.

Den här skylten sitter på en magnifik grind in till en kompis i stan, tippar på att grinden är 3 meter hög och närmare 4 meter bred, så man förstår att passagedörren ska stängas mjukt in till innergården. Gissar på att den skramlar på bra i huset typ nattetid.

Kor har ju skyltar i öronen 🙂 För er som missat mitt deltagande i Koutsläpp

I fredags besökte jag grannstaden norrut, där nalkas en stadsfest med rätt bra artister som dragplåster. Uffe vill jag gärna lyssna till…. ja gärna Miriam med 🙂

Någon skylt i Härnösand har vist tagit det här med siesta på allvar 😉

Adressen bakom nr 17 hade jag mitt kontor under 5 år, huset har anor sedan 1870 ungefär… (de sitter ihop)

Och se vad som står på den inglasade altanen året om!!! Vi har inte smör i den, mest servetter, tändstickor och ljus.

I veckan önskade jag mig Greve osten, och den kom hem i en praktiskt ask (som tyvärr gjord av plast)

Ja valet idag… KajsaLisa har rätt: Hon berättar att många politiker är otroligt dåliga på att sätta upp syltar och får dom att sitta kvar.
Jag tror att dom inte använt vattenfast lim här 🙂

14 svar till “Skyltsöndag #211”

 1. Du inleder med en ovanlig skyltning med Kustbevakningens båt. 🙂 Det är så sant att kor har plastskyltar i öronen och önskar att de slapp ha dem. Fin bild på kon, ska läsa ditt inlägg om kosläppet.

 2. Trevliga skyltar … bra med Helena som ringer och förvarnar om att de passerar!
  Synd att korna måste ha de där fula i öronen bara! Allerums ost är god … den här plastförpackningen går ju att återanvända … det är ju ända ganska bra. Hade en gång en gammaldags ostkupa i glas – tyvärr finns den inte kvar, men jag ska försöka att hitta en ny. Din trälåda är underbar … och väcker habegär hos mig!

 3. Tack för en fin skyltvandring- Och så kul med kustbevakningen. och skyltar fick du också med. Brukar vinka till dem hemma när de passerar i kanalen- Känner dock numer ingen ombord.
  Korna lider nog inte av sin ”skyltar” och de är ju praktiska. Man vet vilka som är var och vilka som inte varit på mjölkning, ätit och en hel del annat.
  Kul med stadsfest i Härnösand och bra artister. (Men numer har jag svårt för Ulf Lundell) Men många bra texter och musik har han gjort. Men om han ingår i priset för entrén så…
  Plastförpackningen kan återanvändas och osten är god.
  Trälådan är ju en skatt. Kul att ni använder den-
  Ha det gott!

 4. En mera varierad skyltning får man nog leta efter! Som vanligt helt suveränt bra jobbat! Kul med en kompis på KBV201 som vinkar till dig. Ännu roligare att det är en tjej i den ganska så mansdominerade Kustbevakningen.
  Bilden på kossan är en höjdare. Av artisterna på stadsfesten känner jag såklart till Ulf Lundell och även Timbuktu. Miriam Bryant har jag aldrig hört talas om – ooooops! Älskar Skeppbron 15 och den gamla trälådan – snyggt!
  Fick ett gott skratt när jag såg att den blåa färgen på osten ask matchar brickan som fick vara med igen.
  Tusen tack för en suverän skyltning och länken:-)

 5. Din trälåda är helt underbar! Bra skyltning överlag. Men valskyltarna kan jag gärna vara utan, skräpar bara ner och jag tror inte de påverkar människorna. Kul att ni kunde stå där och vinka till varandra! Blir nyfiken på osten. Har de kommit ut med någon ny specialutgåva? Älskar ost!

 6. Va kul med vinkningen från Helena!
  Å snyggt skyltat! Gillar kossorna och den gamla trälådan.
  Fika brickan är så fin, och mums med ost!!!

  Svar: Tack Susjos! Jo en kände sig lite stolt då hon klev ut och vinkade, och tutade dessutom före 🙂

 7. Heeej, jag tycker väldigt illa om alla politiska valskyltar som prompt ska spikas upp i naturen och längs vägar vid varje val. Sen står dom kvar i månader innan partierna begriper att ta bort dem. Ett mycket gammaldags sätt att marknadsföra sina budskap på tycker jag. Och när jag nu gnäller så gör jag det för de stackars djuren också, finns det något fulare än de stora plastblafforna som ska sitta i BÄGGE öronen på dem! Helt vansinnigt, det måste finnas smidigare sätt att identifiera djuren, microchip kanske? som på våra hundar och katter? Slutgnällt nu, övriga skyltar får godkänt-stämpel med den äran!

  Svar: Bugar och tackar och man får gnälla på http://www.nacka144.se så det så 😉

 8. Coolt att stämma träff och vinka åt kustbevakningen 🙂

  Kossan är jättefin, men dom där lapparna… Tycker det är trist att man märker dom så KOlossalt fult!

  Härlig och varierad skyltning 🙂

  Svar: Tack Ama! Vinka åt kustbevakningen, detta var tredje försöket att få till dessa bilder. Det började för två veckor sedan när hon ville ha en fin bild, då påpekade jag: Kommer du ut och vinkar då?

 9. Det går inte att komma ifrån, det är nåt visst med kossor, och har de då skyltar i öronen också så…… 🙂
  Jag åker nog till Katrineholm för att lyssna på Uffe, det är närmast för mig, men jag avvaktar lite recensioner först…..man vet aldrig, rattfylla å så…..
  P.S. tror du inte vi missade kosläpp i år i g e n !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *