Some image

Skyltsöndag #213

BP har kommit till sin nummer 213 Skyltsöndag Ni får inte missa att vara med.

Här kommer mina bidrag, jag har snickrat de sista 4 dygnen på mitt altanbygge… Har samlat på mig lite verktygsbenämningar dvs skyltar på verktygen så egentligen skulle man få betalt 😉 Kanske lite tråkigt man mina vänner är icke att förglömma.

Trallbeneder köpte jag för detta jobb, nu går det att använda till fler uppgifter så klart 🙂

Min ena skruvdragare.

Vanlig fogsvans från Bahco såklart 🙂

Makita är huvudbenämningar på mina batterimaskiner numer 🙂

Riktiga borrar. Dessa här duger länge.

Ett av mina vattenpass med historik på 30 år.

Byggsågen inköptes till för två år sedan då jag skulle jobba en vecka med elverk. Jag hade med mig ett 220 volts. Bilder finns för dem som minns 😉

En helt vanlig vinkelhake, men ack så viktig 🙂

Riktigt bra satts med torxs osv.

Behöver ingen presentation 🙂

Den här jag allergisk emot 😉 Men behövs ibland…

Fullständigt bra kniv, här ligger mora i lä.

En sådan här fick jag mycket tidigt av min morfar… jodå jag kunde nog gå 🙂 Han hade alltid sin i örat!

Ett ovärderligt mätverktyg man har i fickan 🙂

Långt vattenpass tillika rikt skiva.

Min tredje hammare men har ändå 29 år på nacken 🙂 En hammare är stor personlighet för en snickare. En hammare får man köpa själv, det ingår inte i en arbetsutrustning man får av sin arbetsgivare, och jag förstår varför.

Ett pappspiks märke jag var främmande inför… aldrig mer jag köper dem 🙂 Jag brukar använda spikpistol men vart inte så denna gång, där ingår proffs spik.

11 svar till “Skyltsöndag #213”

 1. Wow, här var det många skyltar från byggbranschen och det slår mig att man behöver många olika verktyg för att bygga en altan. Det är nästa lika många prylar som i en ”damhandväska”. 😉

  Svsr: En damhandväska ja… nästan bara nästan 😉 Tänk om jag hade tänkt på det uttrycket innan 😉 Jo det krävs lite rätt sorts verktyger för att det ska bli rakt och bra dessutom underlättar det unders byggets gång. Det hela ska ju passa ihop till min design liksom också.

 2. Oj så mycket teknik på en gång! Och Trallbender, vilket roligt ord! Min söndagsskylt är så liten att jag nästan missade den.

  Svsr: Tack! Jag ska allt leta upp den 🙂

 3. Är alldeles säker på att ditt altanbygge blir väldans bra. Verktyg har du och av god kvalité. Nödvändigt! Många var helt nya till namn och utseende för mig men nu har jag tränat upp mig lite. Absolut behövligt.
  Lycka till med byggandet och hoppas få se det färdiga resultatet vid tillfälle.
  Många skyltar blev det och min allmänbildning ökade. Tack för det.

  Svar: Tack Ditte! Kul man kan öka på din allmänbildning 🙂

 4. Ja du Åke, här borde du helt klart få betalt av tillverkarna alltså. Inte bara för att du visar upp de olika verktyg, utan även för att du påpeka verktygens ålder. Kvalitet säger jag bara, som efter flera decennier fortfarande är ”going strong”.
  Antar att du också har kunnat njuta av en klämdag den här veckan. Därav det intensiva jobbet med altanen. Att du dessutom hann med en Skyltsöndag är fantastiskt! Å vilka skyltar det blev.
  Den enda skylten jag inte förstod var ”trallbender”. Böjer man trallar med den eller;-)

  Tusen tack för en suverän Skyltsöndag och länken:-)

  PS. Min man och jag har båda två tummen mitt i handen. Ändå är det jag som är barnsligt förtjust i just verktyg, ungefär lika förtjust som i byggkranar. Så det är jag som samlar – eller rättare sagt samlade – på olika verktyg som antingen har aldrig använts eller kommit till nytta en enda gång. Som min Dremel-sats till exempel. Men då hyllorna i vårt hobbyrum nu inte rymmer fler verktyg, så har jag slutat med denna ganska dyra ”hobby” för sisådär åtta år sedan;-) DS.

  Svar: Tack BP! Fick tänka tillbaka när jag införskaffade det ena eller det andra, jag har ju byggt olika byggnader genom åren… du kan ju förstå att jag har bildbevis sedan småben. Min far satte inte bara en kamera i min hand, han satte en såg en hammare också, kniv fick jag av farfar och snickarpenna av morfar också. Jodå klämdagen satt fint och likaså torsdagen gick åt. Och jobba på ett tak är inget hitt… därav jag både var uppe och nere… på lördag vart det faktisgt en dusch till middagen och en timme sova innan man fortsatte. Trallbender: Det är ett nypåhittat verktyg som är till trall. Trall kallas golvet man lägger på en altan. Jag införskaffade det för att lägga spånten i taket vilket också funkade rätt bra, allt virke idag är inte riktigt rakt. Visserligen står man där på virkesaffärn och sållar ut före med sina blå. Jag är också för nogran får jag ofta höra, men med facit i hand de får se slutresultatet blir dom tysta. Jo man sätter spjärn på regeln/åsen och böjer helt enkelt plankan rakt. I detta fall blir det här mitt innertak som jag vill ska se rakt, snyggt och i rätta vinklar liksom. Det hela bygger på att man gör rakt från grunden dessutom. Jag snickrar för att det är kul och sätter min stämpel rätt tidigt 🙂 För ca trettio år sedan var jag och hjälpte en… under byggets gång kom en fram och sa: Du det är inte Tycko Lundman som ska bo här!!! Tycko var min morfar och det är från honom jag ärvt min nogranhet 🙂 Skyltsöndag: När jag ändå dokumenterade kunde jag stanna upp och ta skyltar men, fanns ju flera märken till som: Stege, ställning, trappstegen, spiksort, olika skruvsortrr osv. Får väl komma nästa söndag men jag har en ide om en sak som komma skall 😉
  Men din samlarhobby! Berätta mer. Detta var ju intressant.

 5. Haha, Nilfisk är det enda märket jag känner igen här och det är väl inget jag heller diggar.

  Svar: Jag ville bjuda på något kul i röran. Det blir ju hela tiden damm och skräpigt när man snickrar…

 6. Kära nån det har jag inte tänkt på att det är märken på grejor. Inte för att jag har så många pinaler som du men det är klart att jag har skruvdragare, hammare och såg. Jag är en värdelös snickare men har i alla fall lagat en bit av min ruttna altan idag så ingen bryter benen och ger mig skulden

 7. Jösses så mycket verktyg, och inte ett namn kände jag igen, förutom nilfisk!
  Kan tänka mej att altanen blir snygg!

 8. Det var verkligen mycket av skyltar och verktygsnamn jag inte sett förut. Kul med en ny altan

  Ha en fin fredag
  Hälsning
  Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *