Some image

Skyltsöndag #237

BP:s Skyltsöndag nummer 237 går av stapeln.

I veckan begav jag mig lite norrut…

Här bor nog troligt alla hjältar…

Hembygdsgården ja.

Julmarknad som idag.

aaa

 

Långsele är en rätt stor järnvägsknut.

Här bor nog alla troll.

Det här var lite lustigt att jag stötte på, min svägerska är från byn intill och hon har berättat att varje år åker man flotte på Faxälven med stor uppslutning.  

Hit ska jag till sommaren med svägerskan Anna såklart.

Kunde bara inte låta bli att fotografera några av flottarna man åker. 

Nu vart det lite spännande.

Jaktklubben.

Vart rätt sugen på att prova…

Hit ska jag nästa gång och köpa en pärluggla holk, min granne säger sig ha sett en flyga på min tomt flera gånger i år.

Läckert (om man hade en sån där tät mugg)

Här tänkte man sig lite för…

Sedan tog jag bävervägen hem. Nu fick jag veta i fredags att en gammal kompis hade köpt ett hus precis mittemot det röda huset, flyttar in om tre veckor.

13 svar till “Skyltsöndag #237”

 1. Vilken trevlig tur! Hänger gärna med norrut! många roliga och fina skyltar. En flottfärd skulle jag gärna göra. Har testat men dock inte i norra Sverige. Och ett besök bland både troll och hjältar tror jag skulle passa. Kanske finns det även några ”tomtepersoner” i närheten. Har nu läst att men inte får säga tomtemor,tomtefar eller tomtenissar. Nej , ”tomtepersoner” ska det vara. Vet inte om jag ska skratta eller gråta.
  Önskar dig en fin ny vecka.

 2. Vilken härlig tripp du gav dig ut på!! Både hjältar, troll och flottar 🙂 Kul att du ska ut på flottfärd sen, det blir nog en upplevelse.
  Bra idé med uggleholken, det kan också bli spännande!

 3. Vilken Skyltsöndag! Fick faktiskt googla Långsele, för jag visste inte riktigt var orten låg. Nu vet jag och kan bara säga att orten är värt ett besök bara för skyltarna!
  Ortsnamnen är ju så roliga. Flotte har jag aldrig åkt (är alldeles för feg för sånt), men jag dreglade över de gamla rostiga mjölkkannorna. Otroligt läckra!
  Griffeltavlan mes info om matsvinnet är helt suverän. Fler restauranger/caféer borde ta efter här.
  En helt underbar skyltskörd! Tusen tack för den och länken:-)

 4. Ännu en helt fantastisk skyltsöndag hos dig! Bra med griffeltavlan som uppmanar till minskning av matavfallet … och de där med fågelholkarna … WOW! Snyggt jobbat Åke!

 5. Fantastiska skyltar, avundas dig lite med tanke att du kommer runt i Sverige så mycket.
  Sen lyckas du blanda skyltskörden på ett mycket variabelt sätt, eloge till dig broder Åke!
  Men jag undrar om du inte läste fel (i all hast naturligtvis) på en skylt..,…den där vattenkällan som du ville prova, det står ”ökulla” inte ”ölkulla” 🙂 🙂 🙂

 6. Så kul och trevliga skyltar du har hittat längs din väg! Matsvinnet ja, läste nyligen att vissa hotell som har frukostbuffé har börjat ta betalt för det som blir kvar på tallriken! Om man tar på tok för mycket på tallriken och inte äter upp, okej, men du får betala! Kanske kan det väcka några dumsnutar…
  Ha en fin vecka och trevlig första advent

 7. Det bor nog bara en där, en hjälta flera hjältar heter det väl 🙂 Kul mjölkpall patinerat färgrik. Smart sätt att livnära sig där, fågelholksfabrik.

 8. Vad roligt att ge sig ut och leta skyltar. Du hittade ju en hel del 🙂 Vilka roliga flottar, skulle inte ha något emot att få åka någon av dom 🙂

 9. Långsele har jag varit till många gånger för AMV har en dotter som bor där. Inte visste jag att dom hade flottfärder där. Det vore ju något att kolla på till sommaren. Nu snöar det här för fullt Hoppas att det inte blir så mycket.

 10. Jag blir så nostalgisk för en av mina 4 morbröder bodde i Långsele några år och var stins vid järnvägen. Gillar även dina andra skyltar och orden i fotoramen var roliga

  Ha en skön lördag
  Hälsning
  Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *