Some image

Skyltsöndag #240

BP:s Skyltsöndag fortsätter…

Jag var nere i södra delarna av landet i veckan (Smålandsstenar) här på väg till Strängnäs för att samåka med en kollega fick jag stanna för broöppning.

Det var en rätt så stor båt som passerade där bakom, jag fick ju med en busshållplats skylt också…

Nu är vi framme vid Isabergs fritidsområde. Fjäll och fjäll vet jag ju inte 🙂

En av mina kollegor hade med sig en nitton glögg. Riktigt bra smak tycker jag. Slut på Systembolaget i Timrå där en bekant jobbar fick jag precis veta. 

Julbord med uppträdande på torsdagskvällen. En ordningsvakt höll oss under uppsikt. 

Givetvis frågade jag Beni om jag fick plåta lite när jag gick hem. 

12 svar till “Skyltsöndag #240”

 1. Att få se ordningsvaktens märken i närbild, det händer inte varje dag. Ni hade en trevlig fest förstår jag. Broöppning, det är inte varje gång man blir glad över en sån skylt. Jag menar, inte vid broöppning i alla fall.

  Svar: Broöppningen hindrade mig i tiotal minuter med det gjorde ingenting då jag fick två bidrag till BP:s Skyltsöndag 🙂 Ordningsvakten ställde upp bra, och han gav respekt på flera vis. Jag berättade att hans skylt skulle få vara med också.

 2. Oj, det är inte ofta man får vara med om broöppning! Nånstans vid Göta kanal har jag varit med om det…. Nä, fjäll kan man väl inte kalla det, knappt berg ens men allt är ju relativt 😀 Bra skyltat på din sida 🙂

  Svar: Tack Mia! Ja berg eller kulle är relativt. Jag är då och då i Härjedalen och Åre, då liksom snackar vi berg. Annars har jag både Södra och Norra Berget i min stadsdel Sundsvall. S-vall blev utsatt till Sveriges vackraste stad förra året 🙂 n

 3. Småländska fjällen är väl ändå att ta i om man säger så, men ett fyndigt marketingknep för utländska turister. Skulle dock hålla mig till längdskidor i skogarna;-)
  Hjulsta måste vara ett riktigt poppis namn i Sverige. Hjulsta är en stadsdel väster om Stockholm åsså finns det en Hjulstabro även mellan Enköping och Strängnäs. Men där finns troligen ingen skylt för en busshållplats;-)
  Åsså grattis att du fick ta ett foto på ordningsvaktens emblem. Det hör inte till vanligheterna att ordningsvakter tillåter fotografering. Bra gjort där:-)
  Tusen tack för ytterligare en toppen skyltning, den här gången från Småland. Stort tack för länken också:-)

  Svar: Detta var när jag skulle över till Strängnäs. Jag fick en fin pratstund med Beni, då jag till slut kom på att han hade tydliga skyltar. Det gäller att vara på sin ”vakt” då man är ute i Svedala.

 4. Skrattade gott åt de småländska fjällen. Småländska höglandet har jag hört talas om , men aldrig fjäll. Kanske ett missförstånd någonstans. Vad gäller det stora fartyget såg vi det här i Hammarbykanalen, på väg in i Mälaren ,och det var knappt det fick plats i Hammarbyslussen.
  Har inte smakat denna glögg utan gjort egen som inte är så söt. Men ska se om jag hittar den här på systemet vid Skanstull för att testa.
  Vad trevligt med julbord! Och kanske ingick ordningsvakten i det hela- Kul!
  Önskar dig en fin ny vecka.

  Svar: Tack Ditte! Julbordet är en tradition från min arbetsgivare, jag har jobbat åt dem förut. Fjällen ja… alla gör sitt för att locka 🙂 Ordningsvakten ingick liksom ja. En gång orkestern spelade där berättade en av medlemmarna att de slutade spela då bråk uppstod.

 5. Haha, här har vi en slogan som heter ”Säfsen före fjällen” o då är vi ändå i Dalarna, så nog tycker jag Småland tog i ! Ordningsv(m)akten inger respekt, eller=? Ja det tycker iaf jag! Ha en fin ny vecka, det lackar visst mot jul!

  Svar: Tack Paula! Ja Småland tog i tycker tom en kollega från 08 land. Beni (ordningsvakten) gav mig respekt, även i vårt fina samtal.

 6. Haha … tror smålänningarna drabbats av hybris om de kallar bergen för fjäll 🙂
  Trevlig skyltning … och en trevlig vakt som gick med på att bli skyltmodell.

  Svar: Tack Anki! Jo allt med fjäll är nog relativt 😉 Vakten var mycket trevlig.

 7. Jättehäftiga skyltar där! På det där Isabergsfjället har jag vandrat runt lite grand för många år sen. Småland har annars de djupa skogarna.
  Tufft att fota ordningsvaktens skyltar. Kul.

  Svar: Tack Geddfish! Men så trevligt att du vandrat runt där. Jo det finns mycket skog… Vakten fick jag ett trevligt samtal med, så jag kunde inte hålla med att inte fråga så berättade jag att han skulle få delta nu på söndag 🙂

 8. Fin blandning av skyltar hos dig. Snygg dekal på vakten coh fjäll i Småland, den var lite kul! 😀
  Undrar hur 19 glögg smakar till skillnad mot ”vanlig” glögg. Här på Malta fanns det inte glögg när vi flyttade hit för snart tjugo år sen men maken gjorde egen, lätt som en plätt. Idag finns det att köpa men han fortsätter att göra egen.
  Ha en fin fortsatt vecka och tack så mycket för ditt besök hos mig!!

  Svar: Tack Anita för den fina kommentaren. Glöggen är det bästa jag har smakat hitintills köpta under alla år.

 9. Fin blandning, har inte smakat glöggen än, köpte den för en månad sen….men julen varar ju än till påska… 🙂

  Svar: Den var slut igår… Du har tur du…

 10. Den bron har jag passerat några gånger, har inte testat årets glögg än, hoppas den går att få tag på.

  Svar: Det går att kolla på hemsidan vart glöggen finns.

 11. Vilken braig skyltning! 🙂
  Årets glögg har jag inte testat på många år nu. ”Vanlig” glögg finns att köpa i dom skandinaviska affärerna, men årets variant är dom nog snåla med – dom tar ju slut i Sverige och dyker aldrig upp här nere. Tror jag? Eller så är jag för långsam 🙂

  Svar: Jag har noll koll på hur dom skyfflar ut den, jag tror vart eget ställe beställer liksom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *