Some image

Skyltsöndag #244

BP:s skyltsöndag ett vanligt inlägg på söndagar 🙂

Öppnar med denna skylt.

På ett besök…

Början av sjuttiotalet fick vi en femma före i telefonnumret.

Vi kallades även för klycktattare eftersom vår landskapsbokstav var Y för Medelpad. En bunt skyltar från ett loppis-

Här finner ni alla BP:s skyltare.

13 svar till “Skyltsöndag #244”

 1. Skrattade gott åt första skylten, väldigt ”oinbjudande”, men jag gillar humorn. Å har man glömt nåt hos Ikea är det ju ”bara” att gå rundan i minst en timme till;-)
  Träbacken är hur läcker som helst, och det är skyltarna också. Å billiga var dom dessutom. Perfekt dekoration för väggar i en restaurang/bar.
  Toppen skyltar! Tusen tack för dom och länken:-)

 2. Hehe…det var en annorlunda skylt du hittat.
  IKEA är bra på skyltar, hela varuhuset kryllar av skyltar och pilar.
  Snygg trälåda och kul att hitta gamla registreringsskyltar på loppis.

 3. Fina skyltar! Första skylten skrattade jag gott år. Undrar om jag inte skulle ha en sådan här hemma på ytterdörren. Timrå Finbageris låda kan vara bra till mycket och lite kult är den ju också. Har nog sin historia att berätta.
  Och på IKEA kan man gå länge och just titta på skyltar. Risken är att man då kan glömma det ursprungliga ärendet.

 4. Vilka häftiga skyltar. Jag blev så nostalgisk när jag såg Timrå Finbageri. Vi fick åka hela klassen till Timrå simhall nån gång då och då och det var så roligt kom jag ihåg. Dom hade ett fik där som hade en jukebox och där spelades ofta låtar med Emile Ford.

  Ha en fin måndag
  Hälsning från Malin

 5. Den första var ju udda, men kul, sen älskar jag den gamla trälådan, hade en annan gammal från mors tid, men den börjar ruttna upp, har haft blommor i den ute…..

 6. Härlig skyltning!
  På 90-talet (borde det ha varit) fick alla dom som bodde i Skellefteå med en 7:a som start på telefonnumret ännu en 7:a framför. Mamma som hade kvar samma telefonnummer som jag hade när jag bodde hemma fick det också.
  Men jag – som alltid har varit lite misstänksam – frågade hur hon kunde veta att den sjuan hamnade framför? Eftersom hela telefonnumret bestod av enbart sjuor så kunde dom ju ha stoppat in den precis var som helst 😀

 7. Meh, vem har snickrat ihop första skylten???
  Och klycktattare, aldrig hört uttrycket! Lika bra det vad jag förstår, det lät ju inte alltför positivt. Men Åke, jag gillar dig, oavsett vilket län du tillhör

 8. Å, så nostalgisk jag blir att se gamla reg.skyltar!
  Jag är ju född och uppväxt i dalarna, alltså Kopparbergs län där det stod W på bilskyltarna.
  Sen flyttade vi till Hofors i Gästrikland, och där hade man X på bilen, fast länsbokstäverna försvann helt 1974, och det var ju då vi flyttade till Hofors!

  Ha en bra vecka!

 9. Den första är nog ett gammalt luffarchiffer, dom ristade in sånt på grindstolparna för att hjälpa andra luffare.
  Regplåtarna måste vara gamla.

 10. Jo då när man satt på mjölkbryggan nere i byn och tittade på bilarna som körde förbi var detånga klyktattare som drog förbi på väg till fiske. Dom kallades också för tjuvfiskare av ortsbefolkningen. Tror att stockholmarna hade A eller något sådant men såna kom inte så ofta förbi. En del av barnen hade till och med anteckningsbok där dom skrev upp alla bilnummer. Tänk vilka enkla nöjen man hade förr i tiden. Allt är så annorlunda nu

 11. Toppenfina skyltar. Backen är favoriten för min del.
  Den första skylten är speciell, lite utmärkande på något sätt. Jag vet att olika försäljare (förr) använde sig av märken man lade ut någonstans för att andra som kom efteråt skulle veta om stället de tänkte besöka. Men inte inom glas o ram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *