Some image

Skyltsöndag #260

BP samlar ihop oss i Skyltsöndag

Det har kommit till nummer två hundra sextio, vem som helst får vara med.

”Sköna maj du är nu välkommen…”

Snötipp!!! Ja just det snötipp för kyla till Sundsvalls Sjukhus om sommrarna, smart va? Som ni kanske inte ser är det snö under den täckande barken. Jag kan inte volymen… men kan det vara ca 150 meter i diametern… 

Bara stängd 11-12 🙂 Jag vet att det finns snökanoner här också. 

En granne ca 600 meter bort har en hästfinka. Om det ryms 120 hästar i den eller om det är hästkrafter i vagnen förtäljer inte historien 😉

Vid första rondellen på ö:n, skylten gapar matchdagar tomma… lär bli så ett tag… 

Nu till min vän som jag fick iden till maj. I tisdag skrev jag till Dennis och frågade vart Maj stationen låg, det visade sig att jag befann mig endast två km ifrån. Klart jag begav mig dit, förevigade skylten till BP:s eminenta Skyltsöndag 🙂

Här kommer Dennis Hanson numera bofast i Helsingfors med sin video.

https://youtu.be/6InnOCpNB_Q

14 svar till “Skyltsöndag #260”

 1. Så gulligt av dig att kontakta din vän och köra två kilometer extra för att föreviga maj stationen till Skyltsöndag! Är det ett gammalt elverk eller? Coolt är det i alla fall med graffitin.
  Det där med en snötipp täckt av bark har jag aldrig sett, verkligen smart. Svårt att föreställa dig att snön inte smälter trots ”täcket”.
  Retro-hästsläpet i metall med det röda taket är urläckert!
  Ja, fotbollsplanerna gapar tomma, förutom för ungdomsspelare. Det gör faktiskt ont i mitt fotbollshjärta. Å tråkigt är det ju också…

  En härlig Skyltsöndag igen! Tusen tack för den och länken:-)

 2. Tack för skyltvandringen! En del stängt en del öppet eller vad som. Nu är det maj månad och vi ska inte ha någon snö.
  Ha det gott!

 3. Tyckte jag skrev nåt här nyss? Eller gjorde jag inte det? I den mån det fanns en poäng så gick den ut på att jag är glad att det är snöfritt. Åtminstone.

 4. Tekniken bakom lagra-snö har jag inte heller till fullo fattat, tror man måste vara kemist för att begripa. Men huvudsaken är ju att det fungerar! Hur har den grabben hamnat i Hfors?
  Ha en fin majvecka, lyssna på fågelsång och relaxa!

 5. Snötippen är intressant. Tänk att det fungerar än i denna dag. Här hade man isstackar till restaurangerna för ca 100 år sedan och det för att någon skulle få en isbit i sin grogg eller också för att och kanske i all synnerhet just därför, förvara maten kall. Man lade bl.a. sågspån på ismassan och vad jag har förstått så höll det väldigt bra och också länge, trots sommarvärme.
  Tack för trevliga skyltar! Den ena annorlunda än den andra och i all synnerhet annorlunda överlag. 🙂
  Trevlig måndag!

 6. Sköna maj, ja undrar bor hon där tros. Nä såg de var en station va.
  Snötipp har vi inte behövt på hela vintern, få tal snöflingor har vi sett, väldigt få
  Jösses 120 hästar i en hästkärra, normalt går de bara i två. De måste vara små och stå på varandra.
  Inte så många fotbollsmatcher planerade på den plan, av försåtliga orsaker.
  Kramiz

 7. Har du varit med å sparkat trissan? Vad har du för framgångar att skryta med?
  Men…har ni ingen snö kvar?!?

  Ha en underbar vecka 🙂

 8. Ingen dum ide att skylta med månaden, haha det måste vara små ponnys. Eller dalahästar kanske. Det går alltså utmärkt att tippa mitt i natten 🙂

  Svar: Jo snön faller 24 timmar ibland, den viker inte för lunch.

 9. Kul skyltning! Och visst välkomnar vi maj! Vad gäller 120 hästar kan det nog bli lite trångt. Och det helt oavsett storlek på dem.
  Bra att ha snötippen och få kyla hela året. Minns när vi för många år sedan jobbade i Thailand, långt ute på landet mot gränsen till Kambodja, och man på små restauranger/hål i väggen, hade is nergrävd under sågspån. Men isen höll sig. Och så småningom vågade vi också ta den i våra drycker. Men det dröjde.

 10. Ja det var en hel del fina skyltar. Det där med isen under bark eller sågspån är ju en väldigt gammal grej som fungerar väldigt bra efter vad jag förstått.

 11. En sån härligt skyltsöndag du har fått ihop!
  Översta bilden gillar jag på stationen Maj.
  Det verkar smart att lagra snö för att kyla sjukhuset i Sundsvall. Det har jag inte hört talas om tidigare.
  Hehe…skylten på soptippen var ju bra! Öppet alla övriga timmar på dygnet. 😉
  120 hästar i en hästfinka! Väldigt små hästar i så fall. 😉
  Jo, så där är det med fotbollen…allt är inställt men nytt datum är i augusti för seriespel, blir enkelserie, om det då blir av. Man vet inte i dessa tider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *