Some image

Skyltsöndag #291

BP:s Skyltsöndag skyltsöndag går in på sin två hundranittioförsta omgång.

Jag startar upp med en skylt från huvudstaden som min drönarkollega Ludek fångat i färden.

På ön:s bageri känner man sig alltid välkommen.

 

 

Utsikt från gäststugan, där jag har mitt hemmakontor också. 

Tolkningsfri skylt i dimman.

Det vart en gående morgonfika denna söndagsmorgon, julskinka på det nybakade brödet ni såg igår vart en excellent kombination 🙂

Min kompis Hasse sa: Fel Åke! Det säcks när jag stänger dörren. Prova själv genom att hoppa in i kylen och be någon stänga dörren. Mörkt som fan, jag lovar dig 🙂 

14 svar till “Skyltsöndag #291”

 1. Så mycket gott det finns att äta och köpa. Här får man baka själv om man ska få något och baka är jag ganska dålig på så det blir inte av. Får väl klara mig utan gott bröd. Ska väl försöka ha mig på affären imorgon för jag ska lämna in bilen på service och då kan man ju passa på..

 2. Hahaha…kul skylt i kylskåpet!
  Fin drönarbild.
  Perfekt med ett bageri där man kan köpa det man vill ha till jul.
  Fin och stämningsfull bild på kyrkan och skylten.
  Mysig utsikt från ditt hemmakontor. Gissar att det finns fler som jobbar hemifrån som skulle vilja ha den utsikten.

 3. Här var det riktig julstämning!
  Skinksmörgås, jo jag tackar, jag! Jag lade märke till att ditt kylskåp innehöll både messmör och Bullens pilsnerkorv. Godsaker båda två och gammalnyupptäckta igen.
  Så mysigt hos dig. Jag skrev på förra skyltsöndagen att bilderna var så stora så jag hade svårt att uppfatta. Jag ändrar mig, det är ju perfekt, men jag har lite konstig syn också. Väldigt läsbart!
  Ha dä gött!

 4. Underbara ÅKEskyltar!
  Fina speglingar och din kompis har ju rätt. Skinkmacka redan? Jag tro jag ska hålla mig till jul jag – än så länge…
  Det är stämning i alla dina bilder – och drönarbilden får mig att sväva!

 5. Hahaha! Sista var en höjdare och gav mig ett gott skratt:-)
  Drönarbilden över Slussen med den berömda Stomatol-skylten är fantastisk. Din kompi är verkligen en väldigt duktig fotograf. Skylten sattes förresten upp 1909, och den håller än!
  Ett hembageri ”runt hörnet” är alltid en tillgång när man bli sugen på nåt sött eller ett gott bröd. Utsikten från ditt hemmakontor som du säkert utnyttjar mera än någonsin just nu är verkligen inte fel. Å den dekorerade släden är såååå fin. Kul att du fikade med min bricka:-)
  En härlig skyltning! Tusen tack för den och länken:-)

 6. Allt är toppenfint här inne hos dig men den sista skyltningen var liksom grädden på moset. För så är det ju om inte kylskåpslampan har gått sönder.
  Trevlig vecka önskar jag dig!

 7. Haha, jaså någon har kollat om det verkligen lyser i kylen! Skulle vara en liten tomtenisse då, som fick plats därinne.
  Din arbetsplats därhemma går inte för hackor, och vilken utsikt. Den bör nog genast beskattas, skatten heter utsiktsskatt ! Säger en avundsjuk kvinna som bara ser en asfalterad backe och grannhuset utanför fönstret, inte ens himlen syns…
  Stomatol-skylten vill jag minnas fanns nära Slussen?
  Fint fångade skyltar Åke, hoppas din vecka blir till belåtenhet, o du är snäll förstås, tomten ser dig…i kylen

 8. Stort tack Åke för en suverän skyltning. Jag fastnade genast för din vackra header och även bilden till denna Skyltsöndag. Och sedan kom alla andra fina bilder. Extra roligt att se dina ”hemmabilder”. Drönarbilden är välbekant och jättefin. Men jag har inte sett Stockholm så här från ovan.

 9. Ja det var fina bilder som vanligt, framförallt fotot med den vita kyrkan i bakgrunden blev jättehäftig, kyrkan ser nästan målad ut, som en tavla typ….
  …men Åke, skinksmörgås innan julafton, det är ju fängelse på det härikring… 🙂
  Apropå det, vad hände i Sundsvall igår?!? Polisuppbåd?!? Tur du bor utanför….

 10. Fin bild på rampen vid Katarinahissen, jag tror inte man kommer ut där nu under ombyggnaden. Jättefin bild över kyrkan. Hembagerier är ovanliga och måste stöttas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *