Some image

#Skyltsöndag 295

Gått Nytt År, och nya möjligheter med BP:s Skyltsöndag
Vi kör på med den roliga utmaningen.

Första skylten fick jag redan på skogspromenaden den 30 december, som visar hur ö:ns älgjakts torn nummer 106 ser ut.

Nyårsaftonen står jag och tankar bilen och ser ju Anders Bilverkstad, jo han har Däck & Fälgar också. Ni ser bron i bakgrunden, den enda förbindelsen med fastlandet. Den har 47 meters segelfri höjd och mäter 1042 meter över Alnösundet.  

Det var hit på stranden jag skulle efter jag tankat. Åker hit varje nyårsafton och ritar i sanden och tar hjälp en en våg att sudda ut det gamla året.

Det är en fin badplats.

Ville ned till Stornästes kaj också, men är låg det två träd över vägen, varningskylen fick jag med på bild.

Lite ostar som fanns i kylskåpet inför firandet av det nya året.

Ingredienser i fisksoppan som var förrätten. 

Detta smakade superbt till fisksoppan. 

Amaronet fick gå till huvudrätten som bestod av hjortstek.

16 svar till “#Skyltsöndag 295”

 1. Ja, åsså lämnar du mig dreglandes framför datorn. Fisksoppa och hjortstek – herreguuuuuu sååååååå gott! Fisksoppa är ju inget problem att göra själv alternativt att köpa. Värre är det med hjortstek i nollåttaland… Men ostarna finns som tur är här också:-)
  Bilden med Alnöbron är magnifik. Ett helt fantastiskt foto. Nästan så att skylten ”stör” en aning om du förstår hur jag menar.
  Jättekul med din tradition att åka ned till havet och låta en våg sudda ut det gångna året. Å ärligt talat så hoppas jag att vågen suddade ut 2020 illa kvickt. Ett riktigt skitår för många, även om jag inte led nämnvärt av alla restriktioner om jag ska vara ärlig.

  Årets första Skyltsöndag här hos dig var som vanligt absolut toppen! Tusen tack för den och länken:-) Ser fram emot många fler bidrag från dig i år:-)

 2. Gott Nytt År Åke! Både din header och bilden övers i detta inlägg är helt fantastiska. Fastnad sedan extra för bilden i sanden. Men alla bilder är så njutbara. Och i en del också ”innehållet”. Så god mat och dryck.
  Tack, för läckra bilder och skyltar.

  • Tack så mycket Ditte! Min nya header rullar nu på 12 st olika bilder. Det är meningen så. Jag vet inte vilken du nu syftade på…

 3. Riktigt snyggt skyltat … som alltid!
  Hjortstek … mums! Många år sen senast … och då har vi ändå hundratals dovhjortar här i närområdet. Får kanske skaffa mig en bössa 🙂
  God fortsättning!

 4. Häftig idé med stranden å årtalen där…..sen är det alltid härligt att få se snöbilder å att du är en gourmet, ja det vet vi ju alla….. 🙂 skön blandning broder!

  • Tack Broder! Jo nu är det full vinter här, inte en gräsmatta är vit längre. Jag har väl ca 1 dm snö på gården, men uppe på höjderna är det nog dubbla, havet värmer lite än. Klart jag gillar mat 😉 Jag var ju ut till Åstön som du kan se i senare inlägg på söndagen som var och där var det bara några fjun devis om du tittar. Det vart en riktig fin promenad. Jag skall allt visa dig nästa gång;)

 5. Vilken vacker tradition du har att skriva nya året med guldfärgad e sandkorn på stranden! Gillas skarpt! Tänk om havet vore fruset vid nyår? Men det har väl aldrig hänt…
  Ostarna gillas också, här blev det ingen ostbricka just på nyår, men ett presentkort finns att utnyttja.
  Över-stupet-varningen är häftig med den taggiga snön som klamrar sig fast vid stången.
  God fortsättning till dig Åke, vi hörs under detta nådens år då vaccinet kom till vår räddning?

  • Tack Paula! Det har blivit en tradition att jag åker ut dit, det rinner en bäck som jag tar nytta av också… Denna plats ligger mot mer öppet hav så det tar lite längre tid att frysa på här. Jag fick med lite snö i alla fall… stranden ett par meter bort var täckt av is. Om det är fryst någon gång löser jag då 😉 Vi höres 🙂

 6. Ser att ni också har fått snö. Härligt!
  Det var en imponerande bro över till ön.
  En sån fin tradition att åka ner till stranden och låta vågen sudda ut gamla året. Kul att vi fick vara med och se det.
  Fin bild från badplatsen och ser att vattenprovet finns uppsatt. (yrkesskada). 😉
  Å, bilden på varningsskylten är jättefin! Skylten som är fint dekorerad av snön och det är som att snön inte vill skymma budskapet och håller sig runt om istället. 🙂
  Å, så avslutningsvis en god nyårsmeny. Mums!

  • Tack så mycket Byblixtra! Vattenprovet tänkte jag inte alls på… man måste nog ha ett speciellt öga för att tyda det. Ja bron var en gång Sveriges längsta tills Ölandsbron byggdes. Nu tror jag den ligger på åttonde plats. Det är tyvärr nu en bromskloss vid rusningstrafik, ja alla moppebilar liksom… när bron byggdes var det ca 2000 invånare på ön, nu är det närmare 10.000 bofasta och på sommarmånaderna uppskattas det till det dubbla… jag störs inte så mycket egentligen, man får ta det för vad det är. Vid olyckor blir det problematiskt.

 7. Gott nytt år, lite sent omsider, så jag säger go fortsättning!
  Superfina guldiga skyltar med massa gottigotti.
  Trevlig trettondagsafton!

 8. Först och främst – vilken helt otroligt vacker bild du har som header!

  Snyggt skyltat också och maten lät ju helt fantastisk 🙂

  Ha en fin trettondag och ett fortsatt gott år!

  • Tack så mycket Ama! Maten var riktigt superb! Vad gällande headerbilden: Det är tolv stycken bilder det rullar på med. Så tittar du in en annan gång kan det dyka upp en annan 😉

 9. Tack BP! Jo Anders skylt stör lite… men den var så dålig där bland snön bland buskarna så jag fick ta med ön:s stolthet och klämma in lite reklam för bron som var Sveriges längsta tills Ölandsbron byggdes. Ska sanningen fram med fisksoppan så trodde jag inte skulle gilla en… det här med saffran ska man ha på lucia 🙂 Hjortstek kommer från en sådan där julklapp som dotterns företag man kunde välja. Och hon skulle ju fira här som tur var. Vågen suddade ut blixtsnabbt, f jag lovar. Fick ta en 10 tal bilder för att lyckas. Den lilla strandremsa som var för snön och is var inte stor i år… frusna fingrar men jag lyckades hyffsat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *