Some image

#Skyltsöndag 296

Skyltsöndag fortsätter i vanlig ordning. Här kommer mitt bidrag till BP:s Eminenta Skyltsöndag

Lite mulet annars på Nacka men vintern har kommit på riktigt. Följ med in på BP:s Skyltsöndag.

 

 

Hej hå, hej hå vi ut till fyren gå ♫ ♫ ♫

Som ni sett i tidigare inlägg traskade både fyrbenta och tvåbenta varelser ut på en riktig fin söndagspromenad förra helgen 🙂 

Sitter runt hela ön där militären härjat. Man undrar hur många tusentals värnpliktiga som vistats här ute… 

I veckan vart det till att leta en chiffonjé av något slag… då får man besöka som här trevliga butiker blandat med det mesta.

Någon rea vet jag inte om det var… en kul kuriosa flagga bara.

Våning två behövde vi aldrig besöka… 

Våran blivande möbel stod redan på första våningen, vist har den graverade skyltar i sig?

Idag söndag börjar förmodligen kö att bildas på Ö:ns Supermarket, max 75 st i butiken. Då varje kund ska kunna röra sig på 10 kvm.

21 svar till “#Skyltsöndag 296”

 1. Har nog haft lite Åkeskyltabstinens kom jag på när jag följde skyltarna – och visst har chiffonjén skyltar, de är snirkligt vackra! God fortsättning på det nya året 🙂

 2. De handgjorda skyltar till ”Fyren” är tydliga och charmiga. Låter lite farligt där med ”varningsskylten” som Försvaret har satt upp. Jag menar inte vet jag hur ”ammunition” ser ut. Å om jag inte vet antar jag att ett barn inte är insatt heller.
  Vilken ”loppis” Där fanns allt och lite därtill. En sak jag inte skulle köpa är handfatet – guuuu så äckligt! Men din chiffonjé är verkligen vacker. Den gillar jag skarpt!
  Åkte inte ens ned till vår lokala ICA idag. Väntar tills rutinerna är aningen mera ”inkörda” eller tills skafferiet gapar helt tomt;-)
  Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

  PS. Rubrikbilden är en höjdare:-) DS.

  • Så trevligt att du gillar rubrikbilden. Jag lade ner lite energi på den, sedan vart söndagen så fin en stund. Jag tackar så mycket och jag bli så glad då du studerar mina skyltar så väl. Man blir ju sporrad att alltid hitta på ytterligare trevliga. Dom här fyren skyltarna lade jag inte märke till då jag cyklade där i höstas. Just på sådanahära butiker kan det finnas lite av varje… tvättstället stod på väg ut så det kanske var på väg till soptippen också. Imorgon får vi säkert lite i våran butik på ön. Jag tror inte ens bussarna kommer att köra imorgon.

  • Tack Lillasyster! Så trevligt att du nämner just själ 🙂 Vi hade lite problem att hitta något som passade för ändamålet… det ska gå ihop med det andra också i rummet. Spånskivemöblemang var inte att tänka på. Jag skylten kunde jag inte bara gå förbi, fint att visa upp inne på BP:s sida. Jag ska göra det så bra på veckan skotta snö som ett exempel 😉

 3. Fina skyltar som visar vägen till fyren.
  Men att du kunde gå och lämna skylten med ”Ateljé Fotografen” förstår jag inte. Den borde du ha på ditt hemmakontor. 🙂
  Det var en snygg byrå/sidobord som ni hittade i butiken.
  Reaflaggan hade en ovanlig form.
  Det såg ut som en fin loppis/antikaffär som skulle vara intressant att besöka. 🙂

  • Tack Byblitxrta! Skylten är lite för stor, den är ju över 2 m lång… men den var kul. Är den kvar nästa gång ska jag kolla lite historik om den i alla fall… Men om jag förklarar så här: Jag vet vart gränsen går för vad jag får släpa hem 😉 Men garaget kanske 🙂 Loppisaffären är riktigt bra, vi har letat ett tag på både Blocket och Markeplace och så stod möbeln bara där och flaggan kunde jag ju inte heller bara gå förbi. Jag förstod inte hur jag kunde missa bägge skyltarna i höstas på väg till fyren då jag cyklade förbi där…

  • Tack Geddfich! Jo det blir att man springer på lite skyltar under veckan… ibland har man tur:) Vi får se hur mycket tur man har denna vecka i allt snöande.

 4. Oh så fin gammal möbel, här i trakten brukar de gå hutlöst billigt på sommarens auktion som Lions håller i. Den kommer att pryda sin plats! Kan man gå in i fyren också? Någon period i mitt liv ville jag bli fyrvaktare på en ö….måste nog ha varit lite less på tillvaron då…
  75 personer i butiken, vilken lyx. Här hos mig gäller 20, o det är nog bra med tanke på hur trång affären är, men, vi har 2000 turistbäddar i byn, så…vi får se hur långa köerna blir utanför när liftarna stängt för dagen.
  Tack för fina skyltar, o du, den vackra vyn med egentotade skyltsöndag-texten var ju så fin
  Ha en fin vecka, det är visst slut med helgerna nu…

  • Ja möbeln vart excellent, lagom stor där den ska stå och den passar in med det andra i rummet.
   Fyren är mycket liten och har alltid varit obemannad. Vad trevligt att vi båda gillar som att vara fyrvaktare, tänk att få sköta om fyren i detta vinterväder? Jag håller på att samla in fakta om en fyr som var på en lite kobbe här i min skärgård. Det ska bli bilder på den till sommaren. För länge sedan var det en man som jag tror heter Jan Stolpe som for runt och fotograferade just fyrar i Sverige. Bara runt i mitt distrikt finns 8 st fyrar som på max 3 mils sträcka då… Men tänk vilken stillhet att vara på en lite ö bara 😉 Kolla gärna på Wikipedia om just Draghällans fyr i Sundsvall. Det här med kö: Folk måste lära sig att sprida sig ut hur man handlar. Man kan lätt bestämma både tid och veckodagar. Alla behöver inte åka i liften tills 17:00 tex. Planera handlingen för en person också, jag har för mig att det finns vagnar i alla butiker 😉 Det här med restriktioner har kommit av en anledning. Måste man trängas vid mjölkdisken som glass disken bara… Varje kund ska ha 10 kvm var för att förtydliga, därav vart det 75 kunder inne i vårat Supermarket på ön. Jag ska ha en fin vecka, du med 🙂 Den egentotade skylten lade jag ned lite tid på och nu är helgerna slut, både kanske både på gått och ont 🙂

 5. Vilka härliga och fina skyltar. Sen har du en sån fantastisk header på startsidan med bron. Riktigt magisk

  Skyltarna till fyren är väldigt fina. Du har sån fin hemsida också

  Ha en skön början på veckan
  Hälsning från Malin

 6. Gillar speciellt de där skyltarna som visar vägen till fyren – och fotografens skylt är en riktig höjdare!
  Vacker möbel som ni kommer att ha glädje av många år!
  Snygg header med dagens text! Jag hann inte göra någon skylt igår – trodde jag hade en, men hittade den inte … nästa söndag tar jag nya tag 🙂

 7. Vilka fina gamla skyltar du hittat (fyren) och den där gula med rean, man blir glad, idag står det ju i regel alltid på utländska (sale). Har velat gå fram ibland å fråga vad det där ”sale” (svenskt uttal) är för nåt som är 50% billigare, är det så billigt måste man ju ha det…..
  Visst är det väl fiffigt att få fram en ”pandemilag” nu, när alla ska vaccineras…. 🙁

  Ha en fin vecka, broder!

 8. Fina skyltar! Fastnade direkt för skyltarna till fyren och jag hade bog fastnat för den också. Och en gång sa jag besöka den.
  Kul med den fina chiffonjén. Kanske finns det också lönnfack i den. Hoppas!
  Ja, detta med ett visst utrymme. Blir knepigt för personalen i små butiker som inte har vakter att ha koll på om någon extra slinker in. Man kanske inte ser att det är fyra i butiken och det får bara vara tre. Tror de bestämmande man skjuter sig själv här i svansen.
  Önskar dig en bra vecka.

  • Tack Ditte! När jag cyklade hit i somras såg jag ingen skylt alls. Du är så välkommen så, Hela Åstön är ett mycket fint område. Klart man hoppas på ett lönnfack i chiffonjén… Butikerna, många sköter sig men det finns de som ska trängas och inte kan vänta om man står vid en kylsdisk tex. Det finns många som inte kan hålla avståndet, klart det blir restriktioner. Du får också ha en bra vecka.

 9. Har ni en riktig fyr ute hos dig? Det verkade inte vara något vidare strövområde med tanke på skylten. Gillar ateljeskylten, klassiskt stram.

  • Jodå vi har många fyrar i detta område, bara att ta sig dit ut via havet får man passera 3 fyrar före. På södra ön finns det 4 st till serru. Sundsvall var en stor hamnstad en gång i tiden. Bara runt ön fanns det 17-18 sågverk. Strövområdet är ett mycket välbesökt ställe, militären skriver väl bara sådär… Ataljeskylten kunde jag bara inte gå förbi där på loppisen utan att fota.

 10. Så trevligt att du gillar rubrikbilden. Jag lade ner lite energi på den, sedan vart söndagen så fin en stund. Jag tackar så mycket och jag bli så glad då du studerar mina skyltar så väl. Man blir ju sporrad att alltid hitta på ytterligare trevliga. Dom här fyren skyltarna lade jag inte märke till då jag cyklade där i höstas. Just på sådanahära butiker kan det finnas lite av varje… tvättstället stod på väg ut så det kanske var på väg till soptippen också. Imorgon får vi säkert lite i våran butik på ön. Jag tror inte ens bussarna kommer att köra imorgon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *