Some image

Skyltsöndag #298

BP:s Skyltsöndag har kommit till nummer 298.

Idag har jag hackat isen av brevlådan, imorgon kommer ju lönen så locket måste ju gå att öppna 🙂 Här ska det stå Nacka förresten.

Här ska det stå Nacka 144, helt igen isat och ner snöat.

Busshållplatsen på Nacka syns ännu.

28 svar till “Skyltsöndag #298”

 1. Vilka otroliga mängder snö ni har fått. Å om jag inte tolkat väderprognosen fel, är det mera snö på väg. Suck! Busshållplatsen – var ska man vänta där? På gatan? Ingen busskur där inte, men det är klart, den hade ju blivit insnöat. Men eloge till kommunen som verkar röja på ”stora” vägen i alla fall. Alltidnåt;-)
  Då önskar jag dig en trevlig överraskning när du plockar lönekuvertet ur den avisade brevlådan;-)
  Tusen tack för irl skyltar som visar hur ni har det i Norrland. Stort tack för länken också:-)

  • Det är faktiskt en liten avstickare för busshållplatsen där, därav plogvallen. Sedan är det inte komunen som plogar norra delen på ön, de plogar bara till kyrkan. Jo vi har lite snö nu BP.

 2. Verkligen enorma mängder snö hos er. Hoppas det lägger sig men det såg ut att komma mer. Bra att du skottat/skrapat fram brevlådan så att du får posten och slipper hämta den i en driva. Om nu posten ens kan ta sig fram.
  Bra att busshållplatsen syns. Hoppas också att det kommer en buss då och då

  • Ja i fredags vart vi utan post, vägen plogades aldrig hit på norra delen. Bussarna har gått dåligt nu i vintervädret.

 3. Oj oj oj vad snö! Tur att pengarna kommer in på kontot även om brevbäraren skulle köra fast imorgon…..
  Som sagt den 25:e imorgon och jag ska göra företagets löneutbetalningar och även betala in arbetsgivaravgifter och skatt och sedan ska ju fjärdskvartalets moms för 2020 också betalas in till skatteverket. Med andra ord det blir en stunds administrationsarbete imorgon. =)

 4. Här var det verkligen insnöat! Tur att inte sedlar och mynt ligger i brevlådan 😀 Ojoj, blir mycket skottning här!
  Jag måste fråga, jag har förstått att du bor i Norrland men vad kommer din bloggadress ifrån? Du kanske har bott i Nacka i Stockholm? Vad vet jag. Nyfiken.

 5. Jo det har snöat 40 cm en dag och 40 till i fredags… jo min traktor får göra rätt för sig, du kan inte ana hur stora snövallar det bara blir mot vägen. Jo jag bor i södra Norrland på en ö utanför Sundsvall där en liten ort finns som just heter Nacka. Och min adress är 144 på det. Vi är ca 15 hushåll i byn. En gång i tiden var det ett stor plats med ett eget sågverk, och här fans arbetarlängor med eget jordbruk osv. Två affärer och en egen dansvana också. På hela ön fans det som mest 18 sågverk.

 6. Men vilken tur ändå att busshållplatsen är framskottad. Minns ett år, tror det var 2018 som vi också hade såna snövallar vid hållplatsen och jag fotade förstås. Det var på den tiden man gärna satte sig på bussen då och då…
  Och skylten med rubriken var superläcker! Mindre läckert med din brevlåda förstås, får man föreslå att du tar del av moderniteter som automatisk insättning av lönen på bankkonto, tsss….du vet snart får vi bara post ett par dagar i veckan!
  Hoppas ni får sol nu när ni har så vitt och vackert, det skulle ju fullända paradiset om du frågar mig

  • Min far och mor vänder sig i graven när de får se hur Kungliga Postverket förfalligt. Far & mor gjorde över 30 år vardera på det jobbet. Du vet det finns inga dåliga väder bara dåliga…

 7. Bra att ni har busshållplats i alla fall – vi har fyra km till vår … men å andra sidan så är den inte insnöad 🙂
  Snygga bilder – och kul att läsa om Nacka i ditt svar till Gerd!

  • Ja håll till godo med Nacka, det är ingen som har frågat liksom… vi har bara 200 m till våran. Jag tror jag åkt en gång dit på 25 år. För några år sedan hade vi något som kallades + tur. Då fick man beställa bussen typ två timmar före in från centrum på ön. Den gången fick vi en taxi och den körde oss hem på gården 🙂

  • Jo det är bäst att se till det, vi fick ingen post i fredags men postturen kanske vart inställd också på grund av oplogade vägar.

 8. Ja ….skyltar som inte syns är ju också skyltar, men inte får du lönen i brevlådan???!!!??? visserligen bor du aningen avsides, men ni lever väl inte på ”stenåldern”……….åh så härligt med snö…..
  Ha en fin vecka broder

  • Nejdå inte får jag lönen i brevlådan, jag skulle bara skämta till det. Locket gick inte att öppna. Alnön bildades före stenåldern sa jag inte det när du var här? Ön bildades för cirka 570 miljoner år sedan genom vulkaniska områden i trakten… En av kratrarna ska vist ligga utanför mig. Jodu snö är härligt 🙂

 9. Fin bild på busshållplatsen och snödrivan.
  Ni ser ut att ha en fin ställning för brevlådorna och visst behöver man sopa bort snö från brevlådan lite då och då. Å, snart kommer mer snö. HURRA! 😉

  • Tack Byblixtra! Ställningen är lite sliten nu och behöver tvättas av med högtrycken och bytas någon bräda. Jag stod med närmaste grannen igår faktiskt och planerade jobb inför sommaren på den. Vi ska räta upp den lite också. Det var nog 10 år sedan grannen snickrade ihop den. Jag var bara inblandad i gjutningen av plintarna vill jag minnas.

  • Ja du ska se hur min vall framför in/utfart kan se ut. Plogbilen har en lång raksträcka före mig från ett håll och där får han upp farten sedan lutar det lite utför och jag kan lova dig hade jag inte traktor kunde jag inte bo här. Man vill göra annat också än att skotta snö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *