Some image

Skyltsöndag #301

BP:s Skyltsöndag nummer 301 går av stapeln på självaste Alla Hjärtans Dagen.

Det har varit lite klent med fotografering av skyltar i veckan… men några har jag skrapat ihop och några har jag fått skickat till mig.
Första grundskylten har min Bloggvän Janne byggt till mig.

I början av veckan var jag med min rörmokare kompis och köpte VVS prylar på DAHL.

I Sundsvalls hamn ligger denna fiskebåt ”Hanstholm”, Vet inte varför den har slagsida men någon har påstått att ägaren gjort så medvetet. I bakgrunden kan ni se bron över Sundsvallsfjärden. 

Har inte en susning vad denna kännetecknar just mer än en klätterklubb. Sundsvallsbron likaså här i bakgrunden. 

Min vän Berith har varit och besökt Timrå Gårdsbutik, Ditte gillar detta ställe. 

Maten såg inte så tokig ut på Gårdsbutiken. Dessa två bilder fick jag tillsänd av Berith.

28 svar till “Skyltsöndag #301”

 1. Varför väljer man att ha slagsida på båten? Men slipper ösa den…..nä inte en susning. Du fick ju ihop ett helt gäng med skyltar. Ha en ny bra vecka =)

 2. Du är i land med skyltning Åke helt klart, den där slagsidebåtbilden är absolut min favorit!
  Det är några år sedan jag åkte över bron där nu.
  Hoppas du haft en fin hjärtedag 🙂

  • Tack Tove! Jodå dagen har varit till belåtenhet, studerat fågellivet som gråspett, herr och fru spillkråka och fått mekat skoter 🙂 Jo så fick jag välja middagen. Roligast var när dottern spelade upp spillkråkans ljud och spillkråkan kom flaxandes förbi nästan direkt. Så jag antar att paret inte befinner sig så långt in i skogen… till helgen blir det snöskor på ett besök.

 3. Det blev en läcker bild på båten. Undrar just hur det kommer gå när isen försvinner?
  Timrå Gårdsbutik såg mysig ut och hade gärna gjort ett besök därinne.

  • Tack Byblixtra! Jo jag skymtade ett par skridskoåkare under bron så jag svängde ned mot den norra stranden. Jag har sett den här båten visas upp på sociala medier, då passade jag på att fota den. Båten har legat så här länge nu… Gårdsbutiken är fin, det var två-tre år sedan jag var dit sist. Den ligger strax intill där jag växte upp.

 4. Bilderna är så bra! Och tänk att du fått en egen fin skylt. Toppen! Jodå Timrå Gårdsbutik har jag besökt i samband med resejobb och har verkligen gillat den. Så god mat och fin service. Hoppas få komma dit igen. (Men är vi många i gruppen blir det knepigt för de ganska småskaliga.)
  Båten med slagsida? Man kan ju undra. Inte blåser det där i hamnen.
  Sundsvallsbron har jag passerat några gånger och nu ser jag fram emot ett besök på din ö vad det lider.
  Önskar dig en bra vecka.

  • Tack Ditte! Jo jag mins att du var dit, hade jag vetat det hade jag lämnat skivan till dig som en överraskning, jag känner några i personalen. Nu i sommar tror jag det inte är någon ide att besöka pga de tar inte emot många nu. Nu är det mycket begränsat. Jag tror att det var något jobba som ska göras på båten, kanske de ska utnyttja isen mot våren. Men jag ska forska så alla får veta. Det blåser ytterst lite där i hamnen. Du är så välkommen ut på min ö, Alnön

 5. En riktig snedseglare där hörrudu! Märkligt ser det ut…
  Klättrarklubben kanske är för de karriärlystna att ta sig uppför stegen….
  Gårdsbutiker är fina grejer…
  Vänskapsdagen i mitt fosterland idag, kul att du är min bloggvän!

  • Jo det är en riktig snedseglare här. Jag kan ställa mig i ledet själv för jag har själv tippat omkull och fick simma iland med båtens tamp i bettet av tänderna. Men som gammal sjöman är man van vid saltets stänk. Jag hade lämnat plånbok på bryggan för jag ante att något skulle gå snett.

 6. Helt underbara bilder:-) Ja, det har jag ju sagt förut, men det tål att upprepas. Tusen tack för rubrikbilden som är såååååå fin, för ditt bidrag och länken:-)

  Den läckra loggan ”Dahl” känner jag igen. Den gör sig ju perfekt mot en blå himmel.
  Den kränkande båten påminner om alla båtar jag sett på Englands östkust vid ebb och flod, men där har man ju inte is precis. Undrar varför han vill att båten kränger. Här behövs lite research, men jag hoppas att h*n har surrat fast alla lösa inventarier;-)

  Kul med ”Skyltdonatorer” eller hur:-) Måste säga att priset för lunchen är väl i klass med nollåttaland faktiskt – lunchpris alltså. Det är det dubbla på kvällarna;-)

  Tusen tack för en härlig Skyltsöndag och länken:-)

  • Tack så mycket BP! Jo DAHL skylten förknippade jag direkt med den blåa himmelen. Och tänkte direkt på din skyltsöndag såklart. Ja tanken förde mig till Englands kust med. Men det var något som inte stämde 😉 Det kommer svar varför båten ligger sådär. Lunchen ja, tar dom in hälften måste det väl kompenseras på något vis… När man inte går ut på lokal vist är det bra att ha spioner ute?

 7. Tack Ditte! Jo jag mins att du var dit, hade jag vetat det hade jag lämnat skivan till dig som en överraskning, jag känner några i personalen. Nu i sommar tror jag det inte är någon ide att besöka pga de tar inte emot många nu. Nu är det mycket begränsat. Jag tror att det var något jobba som ska göras på båten, kanske de ska utnyttja isen mot våren. Men jag ska forska så alla får veta. Det blåser ytterst lite där i hamnen. Du är så välkommen ut på min ö, Alnön 🙂

 8. Häftiga skyltar … och jag liksom alla andra undrar över den lutande båten …
  Gårdsbutiken verkar trevlig!
  Ha en ny bra vecka!

 9. Snyggt skyltat! Men det ser lite tråkigt ut för den där båten att behöva ligga på sniskan sådär. Ser ut att vara en fin båt i övrigt, men den kanske behöver lite underhåll kan tro…

 10. Mäktig bro och gårdsbutiker är ju väldigt inne nu för tiden, jag älskar det, vi älskar det….både mysigt och gott och bra att gynna ”småfolket” !
  Ha en fin vecka, broder 🙂

 11. Vad vore man utan vänner, små som stora? Dina både skickar bilder på skyltar och t o m fixar skylt åt dig!
  Jag tycker lite synd om båten, hoppas att den inte ska skrotas?

  • Ja vänner ska man vara rädd om 🙂 Vad jag hört ligger båten så där av en anledning. Jag tror ägaren har det under kontroll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *