Some image

Skyltsöndag #304

BP:s Skyltsöndag rullar på nu över 304 stycken.

Jag har alltid gillat skyltar och så kommer det att förbli. Eftersom jag har minst en kamera på mig jämt blir det ju ganska lätt. Hur kyler man bäst ett flak öl i Norrland tror ni? Jo på naturlig väg, lastar den på traktorn med pallgafflarna 😉

Nu var jag ute på en resa förra veckan och hämtade en CDI box till min skoter. Jag tog in på just Bävervägen.

Så här ser den ut förresten, skoterns hjärta liksom. Kommunicerar bränsle, lyse och en jäkla massa annat… 

Gäller att se upp, det finns två sorters vägrenar i Norrland. En del har skyltar runt halsen och fyra ben.

Den här butiken tror jag det var försent för mig…

Nu är det bara 2 km kvar 🙂

Polar husvagnens museum. 

Vissa skyltar äro skadade av all snöröjning.  

Vissa skyltar står bara där. 

Här på denna plats har en kompis till mig bott i många år, jag glömmer aldrig vad han sa på sin beskrivning första gången jag besökte Åke: Ser du skylten Tappäla har du kört för långt! Ni ser soptunnan kanske och gissa hur många gånger jag missade nedfarten. Det är en lång raksträcka i skogen och det finns max 5 hus här i byn 🙂  

Min lille vovve opererades i torsdags, fint bandage med hjärta va? 

En klon har vari skadad ett tag… så till slut togs den bort. 4 stygn är det sytt med och detta vart lördagens bandage. 

Avverkning sker, om ni tittar riktigt i vänster i bild är det skorstenar från mitt förra jobb. Dom är 100 meter höga så Välkommen upp på en magnifik utsikt Det kanske är några läsare som missat denna bildserie. Välkommen att klicka in.

26 svar till “Skyltsöndag #304”

 1. Du har ju bara så häftiga skyltar, tagna ur vardagslivet. Kollade din länk också. Hoppas vovven mår bra, vilket häftigt ”plåster” som han fick 😀 <3

  • Tack Geddsish! Det är lite svårt att hålla sig i stillhet, men hon (Lola) har lärt sig nu att hoppa på tre ben.

 2. Det här bidraget till Skyltsöndag är nog ett av dina allra bästa om inte det bästa. Å detsäger ju inte så lite om man säger så.
  Det har allt och lite därtill, inklusive en vägren med fyra ben och Lolas bandage. Så sött förresten, roligare bandage än vad tvåbenta får när det skadat sig. Ja, det vet du ju. Du var ju bandagerad alldeles nyligen.
  Sedan var utsikterna i din länk rena drömmar. Helt fantastiskt fina vyer.
  Ja, vilket toppen inlägg! Tusen tack för det och länken:-)

 3. Snygg bild på Pripps blå på pallgafflarna.
  Gillar också bilden på renen med egen skylt.
  ”Snygg” hade en läcker fasadskylt.
  Snyggt foto på vägskyltarna i korsningen.
  Visste inte att Polarvagnen hade ett museum. Byggnaden påminner om ett gammalt militärförråd.
  Fina bandage på vovven tass.

  • Tack Byblixtra! Jag antog att det var Polarvagnens museum, jag slog på det sedan och vist är det dom bakom. om hade tom en film på You Tube. Min dåvarande arbetsgivare för en 42 år sedan köpte faktiskt Polars gamla tillverkningslokal. Så där var man ca 2 dagar i veckan med lastbil, där tillverkade vi en massa produkter. Det var nära att jag skulle flytta dit… han ville jag skulle bli platschef där. Men att vara 19 år och flytta till Dorotea lät lite långsökt 🙂

 4. Här har du lyckats igen! Mycket humor också i skyltarna och stor variation. Och visst kommer jag med och tittar på utsikten i tornen. Gärna. Följde med via länken.
  Hoppas hundens tass läker fint och bandaget var ju också hjärtligt-S
  Skrattade extra år skylten ”Snygg” och ”Vägrenen”.
  Ha det gott och jag önskar dig en bra start på veckan.

  • Tack Ditte! Man gör så gott en kan… Jag försöker se det roliga i all skyltning och så blandar jag friskt Ja utsikten är magnifik, du kan ju förstå hur många gånger jag tog mig upp dit. Mina kompisar tyckte jag var tokig. En gång skulle två man göra ett arbete där uppe, en kom och fråga om inte jag ville ta det? Självklart varade jag Kaj. Man ska inte vara höjdrädd där. Vägren är ett normalt skojsätt nu här uppe då lapparna har släppt sina renar att beta hem över.

 5. Många fina skyltar och lite exotisk Norrlandskänsla på köpet!
  Det där husvagnsmuseet kan du väl titta in i om du har vägarna förbi någon gång då de har öppet. Jag lär inte ta mig upp till dit i första taget, gamla husvagnar är ju så läckra! Jag vill också ha ett plåster med ett hjärta på!

  • Tack Paula! Jo man är som en levande reklampelare med sin Norrlandskänsla utöver Svedala. Norrland är vackert. Det kan dröja ett tag innan jag kommer tillbaka till Dorotea, annars har jag varit mycket där en gång i tiden. Men det finns en fin bild på YouTube 🙂

 6. Som alltid en härlig skyltblandning! Snyggt skyltat! Den fina entrébilden med renarna är riktigt snygg, men missas lätt, då din länk alltid leder direkt till inlägget – och där syns den inte.
  Husvagnsmuseet ser spännande ut!
  Hoppas den skadade klon läker snabbt … vilka fina bandage det finns nu för tiden!

  • Tack så mycket Anki! Jag förstår hur du menar med min länk, men första bilden ligger ju under min adress… hur menar du? Den länkar jag väl inte ut någonstans… Det verkar lite trögt med läkningen, hon rusar ju fram så snabbt ibland. Det är en glad och livad hund. Tänk om vi vuxna fick lika fina bandage 🙂

 7. Snyggt skyltat! Men oj vad mycket snö som ligger kvar…
  Hoppas tassen läker som den ska så bandaget får komma bort även om det var fint.

  Ha en braig start på veckan!

  • Tack Ama! Jo här ligger snön kvar du vet. Rätt vanligt. Men det är nog bara 30-40 cm kvar… Det ska på ett tredje byte på tisdag… vi får hoppas det går bra, på torsdag ska stygnen tas.

 8. Imponerande kavalkad av skyltar å liknande, verkligen häftigt vad du kommer omkring i landet (norrlandet?)….Har du varit inne i husvagnsmuséet?

  • Tack Broder! Jag tog mig turen så jag fick min CDI box någon gång och lite känslig elektronik ville jag inte ha skickad… Jag har inte varit inne på detta museum någon gång. Jag är ingen husvagns människa liksom. Det är flertalet lite äldre husvagnar uppställda eller utställda. Finns en film på Tuben 🙂 Det kanske vore något för dig att besöka ?

 9. Tack Ditte! Jag försöker se det roliga i all skyltning och så blandar jag friskt 🙂 Ja utsikten är magnifik, du kan ju förstå hur många gånger jag tog mig upp dit. Mina kompisar tyckte jag var tokig. En gång skulle två man göra ett arbete där uppe, en kom och fråga om inte jag ville ta det? Självklart varade jag Kaj. Man ska inte vara höjdrädd där. Vägren är ett normalt skojsätt nu här uppe då lapparna har släppt sina renar att beta hem över.

 10. Husvagnsmuseet, hade ingen aning om att det fanns ett sånt, men det går ju att samla på allt om man har utrymme, lite avis på er norrlänningar där. Ölkylningslösningen var smart och renen skyltar verkligen med sin närvaro på vägen.

  • Ölkylningslösningen jo det gäller att tänka förnuftigt och utnyttja väderleken, dessutom är det miljötänk med i bilden 🙂 Stora utrymmen kan vara både på gott och ont…

 11. Verkligen skyltar från ett vintrigt Norrland, fint!
  Å fint var bandaget på tassen också, hoppas det är bättre nu!
  HA en fortsatt fin vecka!

 12. Förstår att det finns många skyltar att visa uppe eftersom du tydligen far omkring både här och där. Ska bara tala om att det är 18 grader kallt här och blåser dessutom. Jag längtar efter värme.

 13. Många intressanta skyltar.
  Vilka avstånd ni har hos er. En skylt med 100 km till en ort jag inte hört talas om och nästan 300 km till en liten ort. På skyltar i UK skulle det stå typ London, Liverpool eller Manchester så långt bort, stora kända orter.
  Roligt också att få se en ren.
  Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *