Some image

Skyltsöndag #305

BP:s Skyltsöndag tar aldrig semester.

Här skulle jag kunna bo faktiskt hela livet ut 🙂 

5 mil uppströms efter Indalsälven ligger detta fina utsiktsställe. Det är en underbar plats att åka från Bergeforsen mot Östersund, upplev Döda Fallet, Indalsälvens alla dalgångar som den Thailändska Paviljongen, där älven svänger vid den djupa dalgången och den gamla kyrkan vid Liden där berättelsen säger att Vild Hussen ligger begravd.  

Tisdagens färg på bandage.

På onsdag plingade det till i telefonen, jo Lill Plutten och farsan tog skotern upp till brevlådan, han fick mitt vykort från helgen som var (ni som kommer ihåg bilden kanske) Godkänner ni inte lägger jag till: Timrå IK, Välkommen skylten till Märrgård, 4Stroke, Artic Cat och 660) 

Fredagens bandage (kanske det sista) stygnen ska tas på måndag. 

Grattis min Svärmor till en högaktningsvärd ålder.  

Till och med Calle & Silvia uppmärksammade det. 

För musik innan melodifestivalen streemades ur Marshalen.

Och där låg man på golvet och viftades med en flagga och hejade på, klart man röstar på en flicka som kört traktor på sin familjs gård från 6 års ålder. 

21 svar till “Skyltsöndag #305”

 1. Vilken helt underbar Skyltsöndag:-) Lika bra att jag inte tar semester från temat, för då skulle jag ju gå miste om dina fantastiska skyltsamlingar. Ljuslådan gör det extra festligt att titta på Mellofinalen. Visste inte att Charlotte Pirrelli var en pojktjej en gång i tiden. Det var helt ny info för min del. Hon är ju proffsig ut i fingerspetsarna, så jag var aningen förvånad att hon kom så långt ned i resultatlistan. Men jag är inte så värst insatt i Mellon heller, men rätt låt vann ändå – tror jag i alla fall;-)
  Skyltbilden med Lillplutten är min absoluta favo, inte minst på grund att jag en gång i tiden jobbat för företaget som säljer Arctic Cat i Sverige;-)
  Bandagen – följer de med från djursjukhuset eller virkar du dom själv…

  Tusen tack för en helt underbar Skyltsöndag. Stort tack för länken också:-)

  • Pirrelli: Man lever tydligen inte på meriter längre. Folket vill väl ha nya stjärnor. Vinnarlåten var bra, men inte bäst. Lillplutten älskar att få brev. Han blir mycket glad när jag skickar vykort där jag skriver några rader förstås. Bandagen kommer från djursjukhuset dekorerat och klart. Virka själv vad är det 😉

 2. Där på Utsikten har jag nog fikat en gång för länge sedan. I somras när jag körde förbi så tror jag att den var stängd. Det var synd… ett fint ställe att ta en paus på.
  Jag tittade på finalen av melodifestivalen. Bästa låten vann faktiskt… det tycker jag.

  • Vad trevligt att du känner igen det. Vist är det synd att Utsikten inte drivs… jag såg att det var några småstugor i närheten nu så troligt att det har hyrts ut. En kompis till mig var intresserad att driva där för ca 10-12 år sedan… därefter har jag haft dålig koll på det hela. De hade fina smörgåsbord ett tag också.

 3. Fint skyltat! Och med en hel del gott och blandat. Utsikten är helt i min stil Och jag undrar om jag inte stannat till här någon gång. Lite igenkännande är det.
  Skönt för hunden att bli av med bandaget även om det ser fint och färgglatt ut.
  Och tänk, svärmor 100 år. Fantastiskt! Roligt att bli uppmärksammad av kung och drottning. Tårtan såg också god ut.
  Jag tyckte rätt låt vann igår och roligt med lite nytt. Men det var flera bidrag jag gillad.
  Bilden på Lillplutten med skyltar är härlig. Och hans ögon ser så glada ut.
  Ha det gott!

  • Tack Ditte! Så trevligt att du känner igen dig Måndag ska det läggas om igen och förhoppningsvis åker stygnen då också, hon börjar bli väldigt livlig nu och hoppar omkring. Ja 100 år är en hög ålder… hon slutade med chi gongen för tio tal år sedan Bidragen: Jag följde inte så noga jag och Lill Plutten spelade mest inne hockey men vi fick inte vara framför TV:n, konstigt Ögonen ja… vi har mycket kul ihop Men vi fick inte jumpa på isflaken…

 4. Wow vilken skyltsöndag du fått till =)
  Det blir väl skönt att ta stygnen imorgon och hoppas på att slippa hålla på att bandagera.
  Visste inte att man fick brev från kungen då man fyller hundra, då har morfars syster det att se fram emot i höst. Ha det gott!

  • Tack LillaSyster! Jo jag hoppas det har läkt bra. Viste inte heller att man får telegram från kungen och drottningen, man känner inte så många som brukar bli 100 år. Allt gott!

 5. Mello är inte riktigt min grej, men det var ju den helgen nu. Hundra år, wow det är ju verkligen något att fira. Jättefin bild på barnbarnet och Ungmansvägen var kul, ligger Gubbgränd i närheten?

  • Tack Kajsaisa! Mello är långt ifrån min grej med, nu vart den en heldag, först ute och mellofest som avslut. Vi satt Coronasäkert vid två bord. Lill Plutten och jag spelade hockey mest hela tiden under mello… vi fick inte vara framför tv bara, vi tyckte det var konstigt. Det vart paus när Charlotte och Arvingarna sjöng, då viftade vi med våra flaggor 🙂 Lill Pluttens mamma hade haft genomgång före med bidragen, så vi fick rösta internt innan start. Gubbgränd: Vet inte, det var första gången jag var där i krokarna… tänk om jag hittar det nästa gång… gatan låg i Alfta 🙂

 6. Tack Ditte! Så trevligt att du känner igen dig 🙂 Måndag ska det läggas om igen och förhoppningsvis åker stygnen då också, hon börjar bli väldigt livlig nu och hoppar omkring. Ja 100 år är en hög ålder… hon slutade med chi gongen för tio tal år sedan 🙂 Bidragen: Jag följde inte så noga jag och Lill Plutten spelade mest inne hockey men vi fick inte vara framför TV:n, konstigt 😉 Ögonen ja… vi har mycket kul ihop 🙂 Men vi fick inte jumpa på isflaken…

 7. Härlig skyltning!
  100 år … det är verkligen något att fira!
  Melodifestivalen har jag inte följt, men det var visst den förhandstippade som vann.
  Härligt vykort till Lillplutten!
  Döda fallet … där har vi sovit över natt med husbilen … ett häftigt ställe … och Thailändska paviljongen var också kul att se.
  Hoppas det blir borttagning av stygnen idag och att det är läkt och fint under det fina bandaget!
  Ha en fin ny vecka!

  • Tack Anki! Jo 100 år är inte illa 🙂 Jag hade noll koll på vilka som skulle delta förutom Charlotte. Han brukar få vykort lite då och då av med och detta höll han stolt upp redan vid brevlådan. Kommer ett fint till i veckan från i helgen 😉 Nämen då har du ju följt Indalsälven 🙂 Stygnen blev kvar, det hade sårat lite grann… svårt för en livlig vovve att vara still. Fredag vart näste gång för påseende. .

 8. Den lycka lillpojken visar är oemotståndlig ! Dina fina skyltar känns alltid lite exotiska fast de ju trots allt är från samma land där jag också bor…
  Stort grattis till svärmor, det telegrammet får ni rama in!
  Hoppas allt ser bra ut under de fina bandagen, vad gör ni sen av dem? Om det vore jag så sparade jag dem som minne och bara för att de är för vackra för att kastas.
  Headerbilden när man kommer in på din sida är fantastisk!

 9. Det var en rolig blandning må jag säga och det är ju självklart tårtan och grabben med kortet som är bäst….men men du slutar inte upp att förvåna mig, inte trodde jag du gav dig hän mellojippot?!?
  Det lyckades jag undvika totalt i år, har tröttnat för länge sedan…..Och jag skulle aldrig, aldrig, ALDRIG låta sån musik strömma ut genom en kvalitetshögtalare av märket Marshall….

  Önskar dig ändå en fin vecka 🙂

  • Tack fina Broder! Det var före mello där vi skulle sätta poäng på låtarna Cissi strömmade ur Marshallen. … jag satte sämsta på rätt ställe 🙂 Märrgård hade ordnat så fint hela dagen 🙂 Nu spelade Lill Plutten och jag mest hockey inne (Linköping mot HV var vi) Vi fick inte spela framför TV:n konstigt va?

 10. Ett härligt inlägg!
  Håller med om att det är roligt med papperspost i brevlådan!
  Så fina bandagen är med hjärtan!
  Fint med texten ”Mello fest” på ljuslådan. Roligt att kunna göra egna tillfälliga skyltar. 🙂

 11. Tack Byblixtra! Pappers post ja, är man 6 år och vill lära sig läsa är det ju extra bra också. Bandagen är så gulliga tycker jag. Värdinnan hade ordnat en mycket fin lördag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *