Some image

Skyltsöndag #307

Mitt bidrag till BP:s Skyltsöndag blir följande.

Skyltsöndag #307

Lill Pluttens farsa dvs mågämnet och jag drog åt Maj i lördags.

Egentligen for vi till världens ände, och lite till, förbi Torrsjö. Här är på hemvägen där han hjular hem sin nya gårdstraktor. Egentligen är den inte hemma än… strul, strul och strul har uppstått. Vi har krånglat hela söndagen också.

I veckan var jag tillbaka i Bollnäs där det tinat fram lite blommor. 

En butik man kan ringa till föreståndaren om hon inte är där.

Mina vinterfordon. Svart som synden men med vita registreringsskyltar. 

En gammal bild jag letade fram i veckan, jag ville veta literpriset året 1987. Jag hade bytt motor denna vinter… när hon skulle sjösättas for jag förbi macken när jag ändå skulle sjösätta. 109.77 liter fick jag i. Tanken var på 120 liter. Observera vad det står på skylten bredvid tankpåfyllningen.

Kvittot och literpriset var 3.77:- 

18 svar till “Skyltsöndag #307”

 1. Hahaha! Börjar bakifrån – snacka om att ha koll och ordning på både bilder och kvitton. Läcker bild på dig. Du liknar någon idrottskille, men jag har inte kommit på vem. Men det kommer. Ska berätta när det har klickat rätt hos mig;-)

  Att besöka Maj några månader i förtid är ju inte helt fel, men jag måste ändå undra vad din svärson gör med en sådan står hjullastare. Det är ju inte precis dimensionerad för gårdsarbete, tycker asfaltbonden BP, som ändå jobbat på ett företag som sålde just hjullastare av märket Komatsu. De var också gula;-)

  Sedan gillar jag skylten från Bollnäs, eller snarare stadens logotyp. Den ser nästan surrealistisk ut med sin brungula färg och sedan de rosa metallfötterna och näbben på flamingon. Visste inte att Bollnäs var en stad för swingers;-)

  Ett härligt inlägg! Tusen tack för det och länken:-)

  PS: Ski-Doon och BMWn = klass:-) DS.

  • Tack BP! Det här är enda kvittot jag sparat från 87 års bensinförbrukning, jag tippar på att det gick på 10 000:- denna sommar på soppa till båtlivet. Alla från Timrå är stora sport män 😉 Men jag sluttade vid 15 års ålder (mopeder, båtar, motorer och tjejer kom in i bilden) Klubben ringde till min far och ville att han skulle övertala mig att fortsätta har farsan berättat vid senare tid i livet. Bilden vid macken är bra, fotografen är min kompis Steve han som körde traktorn från garaget till båthamnen. Hjullastaren är i största lagen ja, men det ska grejas och bökas på tomten och sedan är den bra vid snöröjning. Kumatsu är fina maskiner, dom är lite mer åt orange/brun än BM.

 2. Snygg Skyltsöndagsskylt!
  Härlig bild på dig – och det var ett snart nästan antikt kvitto – verkligen skillnad på priset – vissa saker var bättre förr! Ja, det var förstås bensinpriset jag syftade på 🙂

  • Tack Anki! Jo bilden är rätt kul, sitter där och sopar i soppa, jag hade jobbat så förtvivlat mycket med båten sista veckorna typ dygnet runt, jag vet sista veckan gick jag och la mig när solen gick upp och ändå var på jobbet 07.00. Allt för att hinna få i den till midsommar som jag också lyckades på kvällen före. Priset på bränslet kan jag inte uttala mig om i dagens värde… det såg då bra ut om man jämför med idag.

 3. Trevligt och rolig skyltat som vanligt! Vore kul att bo i Maj, en fin månad, haha! Malgomaj ligger väl också där uppe, där har jag varit, men inte i Maj 😀

  • Tack Geddfish! Så trevligt att du gillar min skyltning! Malgomaj ligger häruppe ja, typ 33 mil mera norrut från den här platsen. Så trevligt att du besökt Wilhelmina 🙂

 4. Vilken stilig ung man med mukasch som ståtar där med keps på svaj.
  Så kul med gamla foton! Har du scannat in alla? Det har jag dessvärre inte gjort och numera saknar jag också en scanner. Det får bli dotterns uppgift när hon får ärva alla gamla album…
  Inte skulle jag vilja bo i Torr sjö, i en sjö ska det finnas vatten!
  När jag och exgubben hade värdshus ute i en liiiiiten by, o bodde själva på övervåningen, då hände det allt att det ringdes på under helt omöjliga tider på dygnet för att höra om vi inte kunde öppna! Vi tyckte dock att vi gjorde tillräckligt långa dagar ändå…men fantastiskt att det finns de som gärna ställer upp i alla väder…
  Glad påsk om vi inte hörs

  • Tak Paula! Jo där var man ung 🙂 Jag har mer än 35 fotoalbum innan det digitala kom in i mitt liv år 2000, sedan har jag massor av diabilder… jo även svartvita fotonegativ. Jag scannar bara något då och då, mina kompisar brukar önska fram bilder från våra sjöäventyr liksom. Det fanns faktiskt is i Torrsjö så det kanske fanns vatten där ändå… man kunde urskilja en sjö.

 5. Kul blandning, men konstig info…om man vill handla är det stängt…det ser man väl…
  P.S. du kan självklart äta din strömming som du vill, men kunde inte låta bli att retas lite..
  Ha en bra vecka

  • Självklart förstod jag så! Rått men hjärtligt 🙂 Jo affären: Är det stängt så kommer Anette och öppnar, hon bor i närheten.

  • Tak KajsaLisa! Jo man lägger ned lite extra för BP 🙂 Jag såg nu bara konturer utav en sjö där isen låg… jag glömde och fråga om orten. Vi skulle lasta alla redskap på två släpvagnar och saker i skopan… och lära sig maskinen. Billigt i dåtidens värde kanske eller vet ej… jag vet bara att jag hade kvitton för över 10.000:- denna sommar (som oftast) Jag sparade bara detta för att jag just var med på bild med båten.

 6. Snygg inledning på inlägget med trehjulingen och sen fortsätter det bara! 🙂
  Läckra ortsnamn som ”Maj” och ”Torrsjö”. Man blir ju nyfiken på hur sjön har fått det namnet.
  Jag var blev även nyfiken på Bollnäs kommunvapen och googlade det. Det är ju en trana som håller i en röd sten och med vågor nertill. Gissar att den där planteringen är finare på sommaren. 😉
  Wow, då var bensinen billig. Roligt att du hade en bild från tankningen plus kvittot. Kul skylt på båten och roligt att få se dig också.
  Ps. Du har snygga vinterfordon. Ds.

  • Tak så hemskt mycket Byblixtra! Trehjulingen vart jag nöjd med. Jag glömde och fråga om ortens namn osv på sjön, det var så mycket annat att hålla reda på om maskinen oh allt som skulle med på två släpvagnar. Jag är ofta i Bollnäs så jag kommer att följa upp blommorna såklart. Jo det gick en hel del soppa på somrarna med båtlivet. 120 liter på en helg var inget ovanligt. Ibland fick jag tanka extra också, jag hade 40 alltid liter i dunkar som reserv. Vinterfordonen är jag verkligen nöjd med 🙂

 7. Tack Lena! Jo orten Maj låter fint. Den här loppisen bjuder på service, det är lite lågsäsong nu förstås men hon bor i närheten. Trehjulingsskylten blev passande tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *