Some image

Skyltsöndag #312

BP:s Skyltsöndag har kommit till nummer 312.

Så äntligen kom den dagen, hoppas det är ljuset i tunneln. 

Visar här upp Ön:s bryggeri igen. Magnus står här vid tank 4 och berättar hur det hela hänger ihop.

Bryggeriet är placerat i en underbar miljö på norra Alnö där djur och natur finns runt knuten. Alla våra öl bär därför namn från orter på vår natursköna ö och vi vill därigenom förmedla känslan av ett kustnära landskap när man dricker ölen berättar Magnus.

Bakom tank nr 4 är det ”Spikarna Lager” på G. Spikarna är en idyllisk plats på ön, en liten ö med namnet Skroven. Lotstorn, liten äldre fiskarkyrka och fiskebodar förstås. Till Spikarna tog jag min bloggkompis för en rundvandring för något år sedan. Vi fikade medhavd matsäck med utsikt över öppet hav mot (Finland) Jag tror Christian med fru njöt av den kust där Höga Kusten tar vid här i Norrland.

Vad som finns och icke finns idag har jag ingen koll på… men antar att det laboreras en hel del. Jag har en Galactico sour ståendes i kylskåpet jag ska provsmaka någon öl provar kväll, naturligtvis hantverksmässigt bryggt med ICV av Alnöl AB.

Man ska noga vara rätt insatt i dessa siffror och termometrar om man ska hålla på med detta… Tycker det var snyggt byggt och fint draget el, samt mycket välpolerat 

Det här vet jag vad det är, men inte i vilken ordning det ska in… jag låter andra brygga öl ifred 

Ett tillägg, jag bor under 4 km därifrån. Behöver jag nämna att mitt favorit redan är Nacka IPA, flera av ölsorterna finns idag på hyllorna ute i butiker. Man önskar man hade kunnat tagit denna kartong under armen…

 

Vägg i vägg ligger Ullas Mitt Skafferi 🙂 

För ett tag sedan var jag på en riktig skyttebana. 5 st vapen fick jag testa, tillsammans med blandad ammunition. 

Den jag blev riktigt förtjust i var revolver nr 9. Den löd mig exakt. Jodå det är en 357 Magnum.  

26 svar till “Skyltsöndag #312”

 1. Vilken himla trevlig skyltmix du bjuder på! Häftigt att bo nästgårds med ett bryggeri!
  När jag var tonåring fick jag följa med till skjutbanan några gånger och minns det som en trevlig söndagssysselsättning. Pistol eller revolver har jag aldrig testat … och lär väl inte få tillfälle att göra det heller. 🙂
  Ha en fin söndag!

  • Tak så mycket Anki! Jag vart mycket kär i denna 357 Magnum, den löd mig exakt i handen. Sköt mycket bra med den. Du vet aldrig vad som väntar dig när det gäller att få skjuta 🙂

 2. Kall öl är inte fel. Svågerns kompis har också ett eget bryggeri…men jag är inte så insatt, fick en bild igår då han slagit upp sig ett glas. Och en text om att ölen som skulle lanseras i juni nu först
  kom ut i juli pga något intyg som skulle in till systembolaget. Snyggt skyltat!

  • Tak LillaSyster! Vad spännande med ett bryggeri i släkten. Starkt jobb att komma in på Systembolaget. Återkom gärna med namnet, alltid kul att testa några nya sorter.

  • Tack Klimakteriehäxan! Jag ska kika in såklart 🙂 Ja våra liv kan kanske börja återgå till det normala denna sommar.

 3. Oh, wow, vilket intressant inlägg! 😀 Mycket snyggt och trevligt.
  Jag gillar också lite lokala bryggningar, vi har ett här i stan numera, som heter Bustad, ett familjebryggeri.
  Bryggt hemmavid, det är nog en del som gjort, men förstår att det är precision som gäller i allra högsta grad.
  Den revolvern går inte av för hackor. Jag var gift en gång med en som laddade krut själv och hade några jaktgevär. Inte min grej men det finns ju kvinnor på skjutbanor också.
  Trevlig skyltsöndag!

 4. Tack så hemskt mycket Geddfish! Vist är det spännande när nya bryggerier dyker upp, speciellt lokala liksom. Den här Magnum revolvern blev min klara favorit, den löd mig perfekt.

 5. Ett intressant hantverk att brygga öl, har en bekant som arbetar med sådant och när han ibland förklarar hur det fungerar….så förstår jag ändå knappt någonting 😉
  Men gott att dricka det är det ju ändå som tur är.

  Ha en fin söndagskväll nu.

  • Tack Micke! Det här med malt, jäst och vatten låter man andra sköta om ja. Finns i hyllorna att hämta 😉

 6. Intressant inlägg om ölen från ön. Kul att det finns en Nacka IPA. 🙂
  Kan ingenting om vapen men kul att du har testat att skjuta på en skyttebana. Jag har testat att skjuta med skidskyttegevär på en skidskyttebana.

  • Vist är det kul med öl, speciellt om det kommer från hemtrakten. Varför jag letar din öl är att jag har en kompis som heter så. Vapen var man väl mer fixerade vid unga år. Vad trevligt att du hade provat att skjuta.

 7. Den ölen ska jag håller utkik efter vid nästa besök hos Systembolaget. Härligt att bo granne med ett bryggeri, och så himla kul att det är så många ”mikrobryggerier” som poppat upp de senaste åren och är framgångsrika både här hemma och utomlands. Kommer du ihåg de torftiga 1970-talet till exempel. Tre ölsorter och ”en stor stark” på krogen. Det var INTE bättre förr;-)
  Alnö är ju som skapat för att namnge en öl – Alnöl – så himla bra:-)

  Å skjuta fick du också. Jag är impad! Vapenlicens next kanske eller…

  En toppen skyltning med så himla fina bilder! Tusen tack för den och länken:-)

  • Tack BP! Du får nog förmodligen kolla i Systembolagets beställningssortiment vad du kan få till din butik förmodar jag. Det är förstås mycket roligt att det poppar upp små bryggerier. Vi har några fler på fastlandet… För ett tjugo tal år sedan var jag på en helt otrolig öl provning, det fanns säker 100 olika sorter. Vi fick till förrätt, huvudrätt och efteråt. Vi skulle samtidigt avstå från dem vi kunde. Men jag kan lova dig att jag aldrig beställer en ”stor stark” på krogen efter det. Nu diskuterar jag alltid ölsorter före jag väljer. Vapenlicens blir det inte. Det går så bra att åka till det här.

 8. Vilken intressant och rolig skyltning! Så roligt med öl från ön. Är ju inte alls bevandrad i olika ölsorter men jag skulle gärna testa. Och som du vet har jag Alnön på min reselista. Hoppas på nytt att det ska bli i sommar.
  Vad gäller vapen är jag dåligt bevandrad men min pappa var desto mer kunnig. Men jag har testat att skjuta med en revolver, ute i Horsfjärden i Stockholms skärgård. Inte så lyckat resultat …

  • Tack Ditte! Jo din far slår man nog inte på fingrarna. Jag glömmer aldrig hur du har berättat om han. Har Alnön har funnits i 570 miljoner år… så den står några år till 🙂 Denna sommar går nog också förbi 😉 Skjutit revolver inte illa 🙂 Jag brukar säga: Öl är hälsa, hälsa ….

 9. Men jäklars, här sitter man i lugn och ro och scrollar och plötsligt får man en Magnum nästan rakt i nyllet, helt otippat! Vad har jag gjort för nåt för att förtjäna detta!
  Skämt åsido, den såg…farlig ut! Uff, tror aldrig jag hållit i ett vapen, bara kvinnans vapen…listen!
  Riktigt härliga ölskyltar, var tvungen att knäcka en Premium Gold från Spendrups, så törstig blev jag!

  • Ha ha!!! Vad kul jag kunde få dig att sprätta en Premium Gold 🙂 Det här med kvinnans list får man allt vika ned sig för 🙂 Tack Paula!

 10. Vilken härlig namnsättning på ölen! Underbart att hedra platserna 🙂
  Jag försökte brygga eget öl en gång. Det gör jag INTE om. Fast ölhinken kom till nytta i alla fall när vi skulle kasta tennisbollar i den under femkamperna vi hade i trädgården, så investeringen var inte så dum ändå 😀

  Snyggt skyltat!

  • Tack AMA! Jo ölens namn är mycket trevliga just från ön. Nä brygga öl det har jag sett andra försökt med… det får räcka. Jag har en god vän jag bidrog med lite el detaljer till… men vet inte hur det har slutat. Kul med öl hinken 🙂

  • Tack så mycket Lena! Jo sprutan var på tiden. Öl sorterna finns som de starka på Systembolaget och de svarager på lokala ICA butiker har jag sett. Dottern hade med sig en ny sort från Systembolaget vi skulle testa i helgen men det glömdes bort.

 11. Häftigt att ni har så många olika lokala ölsorter å så nära också, du har väl provsmakat alla kan tänkas, inte helt utan man bli sugen……
  Jo, jag minns utflykten å matsäcken väl, det var en underbar dag vi hade, tänker gärna tillbaka till den, synd att det är så omänskligt långt till Sundsvall….skulle uppskatta att få träffas å umgås oftare…..

  Ha en fin vecka & hälsa gumman din!

  • Ja det är roligt med alla ölsorterna. Jag har inte provar alla… Det var lite synd att vi bara fick rå om er en dag… det finns så mycket mer att visa veta 🙂 Ja som naturen, bryggeriet osv. via han med bra ändå 🙂 Långt och långt, ta tåget nästa gång, det är bara en utflykt det. Jag hämtar er på stationen så bor ni i gäststugan 🙂 Hälsa till frugan du med!

 12. P.S. En sån där revolver bör finnas i varje hushåll…..här i stan är det skjutningar, knivattacker o överfallsrån mitt på ljusa dan….

 13. Fy så tråkigt! Hoppas det tar slut någon gång. Jag bor tryggt med mina grannar som jagar och närmaste granne åt väster är polis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *