Some image

Skyltsöndag #314

Skyltsöndagarna bara ångar på här kommer ett bidrag till BP:s alldeles egen Skyltsöndag

Äntligen är mitt hockeylag tillbaka i det fina rummet igen. Tilläggas skall att exat 150 meter till höger om COOP bodde jag mina första 6 år i livet. 

Gissa vilken hjärtevärmare detta är.

Ni som varit längre norrut än halva Sverige har passerat här.

Ja en skylt 🙂 

Kanske betyder att korken får avtagas av flaskan…

Gamma skylt ja…

Har ingen koll på vad detta är, kommer från ett garage jag hjälpte till att riva i veckan. Snötyngderna hade satt sina spår.

…kanske när jag bli gammal och får lite att göra… 

 

22 svar till “Skyltsöndag #314”

 1. Sytrådshylla i ett garage….någon måste ha återanvändt hyllplan från en gammal sybehörsbutik -coolt och Persil, den lådan skulle jag nog försökt rädda. Snyggt skyltat! Ha en bra eftermiddag =)

  • Tack LillaSyster! Sytrådshyllan kanske passade bra till något… jag vet att ägare inte använder nål och tråd i alla fall…

 2. Jag har knäckt hjärtefrågan! Det är en flaska rom, fina grejer, det. Jag är en sån där typ som gillar både rom, whisky och cognac 😉
  Förträffliga gamla skyltar, superbt skyltat idag, men du brukar vara en fena på det.
  Trevlig söndag!

 3. Vilken Skyltsöndag! Vilken mix! Som Gerd säger – du är en fena på att skylta. Är så glad att du är med och är lika beroende av skyltjakten som alla andra deltagare:-)

  Stort GRATTIS till Timrå. Känner fler som var överlyckliga att Timrå är tillbaka i finrummet. Timrå precis som Leksand är lag som man bara älskar, även om man inte bor på orterna.

  Gillar färgerna och kompositionen av bilden med den gula skylten och gröna dörren – otroligt läcker kombo precis som skylten med ”flaskan”.

  Sista skylten kan jag hjälpa dig med. Persil är ett tvättmedel tillverkat av Henkel och Unilever. Persil har funnits sedan 1907. Här kan du läsa mer: https://sv.wikipedia.org/wiki/Persil

  Tusen tack för en suverän skyltning och länken:-)

  • Tack BP! Skyltsöndagen har blivit en trevlig/beroende jakt under veckan. Gula skylten mot den gröna dörren vart jag riktigt nöjd med, kunde bara inte låta den gå omärkt förbi. Tack för upplysningen av tvättmedlet där har jag noll koll. Jo vi heter Timrå IK 🙂

 4. Kul och Grattis till Timrå IK!
  Jajamen, Gävle bro känner jag igen. 🙂
  Det blev en intressant bild med gröna dörren, gula skylten med pilen och röda fasaden och så ett fönster på det i vitt! Fin komposition av bilden och härliga färger.
  En till intressant bild med upp-och-ner vänt utropstecken, men vad gör låset där en bit in på väggen?
  Persil-lådan borde gå att fixa till.
  Det var nytt, att det finns gym för seniorer.

  • Jo tack, det var kul för Timrå IK men framför allt orten. Klubben som kämpat så många år att ta sig tillbaka.
   Gävle bro, så trevligt att du har passerat där… du som bara har ca 70 mil dit 🙂
   Den gula skylten har jag haft med från någon tidigare skyltning, men inte dörren kontra den soliga väggen. Så glad jag blir att du lägger märke till kompositionen 🙂
   Jo det bor en liten filur här, han förnekar att skylten hänger upp o ned. Låset är förmodligen ploj också. Men jag kan fråga. Persil-lådan går nog att fixa till… gym för seniorer måste vara nytt ja, det ploppar upp lite nya företag i pandemin.

 5. Grattis, så glad för din skull! Träning för seniorer innefattar definitivt mig också, jag försöker då gott jag kan

 6. Snyggt skyltat!
  Stort GRATTIS till Timrå 🙂
  Ja, nog har jag passerat Gävle Bro, men oftast några tusen meter uppe i luften 😉

 7. Vilken ljuvlig blandning av skyltar, några med egen tolkning av budskapet (korka av…). Jag är ju som du, älskar gamla skyltar mest, helst i trä då….å….grattis än en gång bra jobbat å skönt att det straffade sig med 2 matchstraff/avstängningar!

  • Tack Bloggbroder! Ett knäckt näsben och ett sargat knä hör väl inte till idrotten… Vi står och lär våra barn och så gör vuxna människor gör så här på en ishockey plan inför publik.

 8. Vilken bra och varierad Skyltsöndag.
  Stort grattis till Timrå. Bra jobbat. Jodå, vid Gävlebro har jag stannat till många gånger på jobbresor norrut och även på vägen tillbaka. (När jag jobbar som guide och reseledare)
  Namnet ”Persil” har jag sett och tror det då var på tvättmedel.
  Ha det gott och jag önskar dig en bra vecka

  • Tack Ditte! Jo hockeylaget gjorde det bra. Ante mig att reseledaren stannat till vid Gävle bro 🙂 Jag ska göra veckan så bra som möjligt i regnet.

 9. När jag såg skylten med Mölnlycke sytråd så högg det till lite i mitt hjärta.
  Jaga har son, sonhustru och barnbarn i Mölnlycke. Så jag längtar efter dem, har inte sett dem på 1 år och 5 månader, lång tid.
  Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *