Some image

Skyltsöndag #326

BP:s Skyltsöndag en augustidag.

Strålande väder så drog vi norrut, målet var strax lite norr om Ö-vik till min syster.

Första stoppet blev vid Sveriges längsta hängbro. Min fyrbente vän studerar utsikten. (märket på säkerhetsselen för bilbältet får vara skylten) 

Bron är mäktig.

På ett närliggande hotell med sin restaurang ligger så fint placerat vid norra brofästet, hit gjorde man utflykter när bron byggdes. Smart att bygga det före. 

Även min systers son fick ett besök. Där i ett av hans garage hänger min idol på väggen. Skylten är säkert 3×1 meter 🙂 

Jag glömmer aldrig den pratstund jag fick med henne på en krog i Sundsvall när dom spelade in Gladiatorerna. Hon sa: Har inte du en mobil? Ta fram den knäpper jag en selfie.

 

Hänger på dörren i hans garage.

Naturligtvis finn en BM som gårdstraktor.

Det var A som köpte min Dodge.

Det syns väl att han gillar Vespor,

Hemvägen vart en liten omväg till Hemsöns färjeläge.

Finns kvar att besöka denna sommar, Hemsö Fästning nr 5 vill jag bara till.  

Dit går det färja.

Jag har dessutom många bekanta där ute.

 

 

Den enas färga är döpt till Nora.

 

Igår kväll var vi till kyrkogården i Timrå, se vad fint det ordnas i det gamla kapellet på Wifstavarv.

14 svar till “Skyltsöndag #326”

  • Tack LillaSyster! Jag är glad för selfie Gry tog, men jag hade kunnat vara bättre på bild. Men jag vart så glad när hon tog initiativet.

 1. Jättefina skyltar från en väldigt fin trakt- Höga kusten är absolut en av mina favoriter. Hade ju turen att resejobba här i mitten av juli.
  Högakustenbron är ju magnifik och vacker utsikt härifrån är det ju också.. Ja, även från hotellet här på norra sidan.
  Fina skyltar även från systersonens garage. Och den rejäla bilden här på dig och Gry Forsell är ju häftig.
  Hemsö fästning har jag ännu inte besökt och den finns på min lista och det gör ju även din ö.
  Fint med en djurgudstjänst i Timrå. Det hade jag inte hört talas om innan. Vet dock att man här i Stockholm, på Djurgården, har en djurkyrkogård. (Nu blev det nästan komiskt…)
  Önskar dig en bra vecka.

  • Tack Ditte! Jag har aldrig besökt Hemsön men måste det förstås. Jag kommer att åka runt där någon gång. Jag har några bekanta som är bosatta där året runt Så inbjudan finns det… Hemsö fästning utökar aktiviteter varje år. Jag ska fundera på gudstjänsten… det är förövrigt på min födelsedag.

 2. Har sagt det förr och säger det igen, att du är en favoritskyltare! Så härliga spontana underbara norrländska villfarelser eller ljuvligheter. Tack för dem!
  /Gerd

 3. Håller helt och håller med Gerd. Du är också en av mina favoritskyltare. Du får alltid till det och du har dessutom en himla massa polare som verkar samla på skyltar:-) Perfekt bloggfoder.

  Högakustenbron är fantastisk och hotellet restaurang verkar vara enastående enligt vad jag sett på några Instagramkonton.
  Å skyltsamlingen hos A i Ö-vik är ju fantastisk. Affischen och selfien – ja dig känner jag igen. Tror att tjejen är Gry Forssell som håller/höll i Mix Megapol. Hoppas jag inte gett bort mig helt nu. Är ju urusel på sånt, men jag minns henne där hon tillsammans med Adam Alsing syntes som reklam i tunnelbanan. Många år sedan nu…
  Tror att vi har kallelsefärjor även till mindre öar i skärgården, men är inte säker.
  Sedan har jag aldrig sett att Svenska Kyrkan håller djurgudstjänster. Så fint om man har förlorat en fyrbent familjemedlem.
  Vilken Skyltsöndag! Tusen tack för den och länken:-)

  • Bron är mäktig ska du veta. Både att åka under eller ovanpå. Du kan ju tänka dig alla de väderlekar den blir vacker i. Mörker som soluppgång eller solnedgång. Jag har några favoritbilder i soluppgång med dimma. Jag har en kamrat som var tillfrågad att bygga kranarna på dessa höga pylomer. Jag Gunnar tyckte väl inte 180 meter var något… men när G förstod att de skulle upp ytterligare 50 tal meter började han fundera… han högg till med en timpenning som inte gick igenom. Gry är helt rätt.

 4. Grymt impad av Gry i förra säsongen av Filip o Fredriks frågesport! En väntstuga låter underbart! Kan man vänta på vad man vill där? Sin kompis, sin kärlek, sin buss, ….så gulligt
  Ja du dröser på med skyltar så jag tror du är ute och reser enkom för att slå oss andra på fingrarna varje vecka! O det lyckas du bra med ska du veta!

  • Ja Gry är riktigt skärpt. Jag glömmer aldrig vad vi pratade om. Eller vad jag sade och hon lyssnade. Den här väntstugan är för resenärer till Hemsön. Jag kan tänka mig att när vindarna viner här i vinterlandskap och det drar riktigt kallt vid havet för sundet är långt och landskapet är högt hör i Sanna sundet. Apropå att slå på fingrarna är inget jag menar eller syftar på. Jag tar med alla skyltar jag hittar numera att spara tills senare blir inte så bra när man hittar nya hela tiden. Jag tackar för dina ord.

 5. Mysigt med färjor om man inte har bråttom. Vespaskyltarna var fina, riktig nostalgi. Kul selfie med en kändis dessutom. jag trodde faktikt först att BM skylten satt i ett kök, sen tittade jag noggrannare.

 6. När du nämner Ö-Vik så blir jag så nostalgisk eftersom min mormors syster hade café där. Sen har jag åkt förbi där hela uppväxten då vi hälsade på släkten uppe i Umeå. Högakustenbron är verkligen mäktig och jag ser att ni står på samma höjd som vi gjorde när vi var dit med husvagn

  Vilken fin bild på dig och Gry och vilket härlig minne. Hon verkar så fin som person och är en bra programledare och radioröst. Fina skyltar också

  Ha en fin fredag och helg
  Hälsning från Malin

 7. Det var trevliga bilder och visst är den bron väldigt häftig. Jag har åkt över den några gånger och även under den med båt. Du bor fint där ute vid havet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *