Some image

Skyltsöndag #330

Åter en söndag med BP:s Skyltsöndag

Ja ABBA har ju varit på tapeten i veckan, det har väl ingen missat och jag har haft en spion ute på plats. Lillebror var en av 100 st som var speciellt inbjuden till Gröna Lund med gruppens världspremiär.
De fick var och en ta med sig 2 personer. Nedräkningen har här börjat… Foto: Hans Byström

I Sörbege en förort till Timrå, där kan man få en äkta Sörburgare.

Min kusins sommarstuge adress.

Min mellanbrors sommarstuge adress.

Från en ort jag passerade i Hälsingeskogarna i veckan.

16 svar till “Skyltsöndag #330”

  • Tack LillaSyster! Sörburgare har en dressing som är speciellt stark. Hur många år den funnits vet jag inte men typ 30-40 år minst… Sedan gillar jag detta hak, här kan man få hamburgaren som man vill. Min tremänning drev ett liknande hak tills för några år sedan ca 500 meter ifrån… han gick över till Sibylla och då tappade han kunder. En korvkiosk som funnits sedan 60 talet gick i graven tyvärr. Han hade också en mycket god dressing. Designen på Backa kan jag inte svara på… satt ute på landsbygden. DEt finns så mycket bysmeder här i norr.

 1. Åh, kul att din lillebror var med på ABBA:s världspremiär! Det är ju stort att få en sån inbjudan. Nu blev jag sugen på att besöka ABBA museet igen. 😉
  Undrar just vad det är på en sörburgare?
  Fina fasadsiffror.
  Backa hade kostat på sig en fin upphängning.

  • Ja lillebror är ett stort ABBA fans, och speciellt när det var 100 st var inbjuden i lite olika städer runt i världen, han trodde att ABBA skulle vara på Grönan med de var tydligen i London. Museet: Jag tror detta var 1983, så följde jag med mina föräldrar dit till stora staden. Vi cyklade runt och Lars ville till muséet såklart. Och när vi kom dit så stod et något om: Idag är det så fint väder, så vi har stängt, Gissa om en 12 åring blev ledsen. Men detta har han tagit igen med råge. Sörburgare är en hamburgare med en speciell stark dressing (mycket stark men god) jag tror den utvecklades på mycket tidigt 70 tal minst.

 2. Gissar att alla dina följare kommer vara sååååååå himla avis på din lillebror och hans sällskap som fick chansen att vara med vid lanseringen at ABBAs nya album. Ja, jag är också avis…
  Sedan skulle jag ju gärna veta vad en äkta Sörburgare innehåller, och naturligtvis om det finns en oäkta Sörburgare;-)
  Alla i din familj verkar gilla smidda husnummer – så läckra dom är:-)
  Å Backa kan man väl tolka som man vill;-)

  En toppen skyltning! Tusen tack för den och länken:-)

  • Ja är man en av 100 som får en inbjudan så blir man nog glad. Nu hörde jag att han bokat biljetter till nästa år i London också. Jag vet att han diskuterade men min dotter… Sörburgare kan jag inte ingredienserna riktigt, mer än att den är stark. Det var en Ivan som startade detta på 70 talet typ. En släkting till mig hade ca 500 meter före som var mitt hak nr 1 som drivits genom två generationer sedan 60 tal. Ja smidda husnummer när jag är smeden 😉 Inte på detta men mycket liknande har jag gjort. En gång när en kompis till mig köpte ett fjällstuga i paradis där alla hade namn som: Kosta Brava, Kosta Rika osv så frågade han mig när vi gick omkring där vad han skulle döpa sitt till? Jag sa jag gör en skylt. Men så anade han oro så han kollade vad jag skulle smida till… jag sa Kosta Lexus. Jo han sålde sin Lexus för att kunna finanserna den… men han avböjde detta namn. Backa är fri tolkning ja.

 3. Sörburgare är säkert godare än det låter. Abbas nya låtar har jag hört talas om men eventet på Grönan, inte en aning. Backa var ett enkelt namn.

  • Jo den är god och mycket mycket stark. Jag tog med två stycken till Lill Pluttens farsa här dvs min måg numer. Du denna var stark sa Henke men god. Den är speciell. Till Grönan var det bara 100 st inbjudna, min lillebror har varit ett ABBA fan sedan mycket tidigt 80 tal, och de fick vardera ta med sig två själar. Ja till på köpet fick jag backa tillbaka när jag såg skylten. Men vad gör man inte för BP:

 4. Fina skyltar och du lyckas hitta dem. Eller också hittar de dig. Får nästa gång jag är i trakten titta efter Sörburgare.
  Visst är det roligt med ABBA. Och än en gång kan man konstatera att åldern bara är en siffra.Häftigt med eventet på Grönan. Så spännande!
  Dessa husskyltar i äldre stil klappar mitt hjärta extra för. Så fina.
  Önskar dig nu en bra vecka.

  • Ja till dit du brukar vara har du ca tre km bara. Gillar du starkt ska du testa den. Du vet ju själv hur det är med skyltar de hittar oss också 🙂 ABBA är riktigt stora ute i världen. Jag tycker det är mäktigt av Björn & Benny att fortsätta producera och producera…

 5. Oj vad coolt att vara inbjuden till världspremiären! Lite avis där… men långt ifrån missunnsam 🙂

  Snyggt skyltat och den första var den som jag blev mest impad över 😀

  • Tack Ama! Är man en av 100 som får inbjudan så känns det nog speciellt. Jag har inte fått någon mera berättelse han cyklade Vätternrundan också under lördagen… som vi diskuterade mer.

 6. Abba är alltid Abba och kommer så att förbli . . . geniala musiker!
  Skulle bra gärna vilja veta vad som ingår i den där Sörburgaren . . . du har väl mumsat i det några kan jag tänka . . .

  • ABBA är stor och de har gjort musik som håller än idag. Musiken säljes även idag. Lillebror har beskrivit någon gång hur mycket som säljs världen över. Sörburgaren: Jag vet inte riktigt vad den innehåller… men den är stark. Jag har en tremänning som drev korvkiosk strax intill jag nyttjade mer (den gick i två generationer) men den lades ned för några år sedan tyvärr. Men när du är här nästa gång ska jag allt visa den 🙂 Det finns viktig historia i mina hemtrakter dit vi inte tog oss nästan 😉

 7. Wow då är det ju nästan snudd på att din lillebror också har blivit kändis på kuppen! Så roligt för honom!
  Jag har aldrig haft några sådana idoler som jag följt i vått och torrt. Är nog för ombytlig av mig…
  Sörburgare låter gott i mina öron och när jag läser att det är dressingen som är grejen blir jag nyfiken. När exet o jag drev grillmojen i Fredriksberg lärde man sig fort vad stammisarna ville ha på sina burgare. Det var ju hela grejen, att alla skulle få det dom ville ha. Jåklars nu blev jag hungrig på kuppen och nu klockan halv tolv kan man ju inte börja käka. Bara att gå o lägga sig hungrig nu då!

 8. Sörburgare gjorde mig nyfiken, men nu har jag läst kommentarerna och vet vad det är.
  Häftigt att få gå på det eventet … men jag är inte avis på din lillebror – jag tycker ABBA var bra, men är nog ändå inte något stort fan.
  Snyggt skyltat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *