Some image

Skyltsöndag #332

BP:s Skyltsöndag har kommit till nummer 332.

Denna söndag har jag en tråd.

 

Skjutvinkeln inställd på 660 meter.

Luftintag höger & vänster på en Viggen.

Plan nummer 4:a

Undrar om man törs bo här… tänk på natten 🙂 

Jägare brukar hälsa: Skit jakt till varandra.

Ja min tråd var: Död

20 svar till “Skyltsöndag #332”

 1. En mycket annorlunda skyltning av dig, men så brukar du också ha det, kul. Tråden död var inte så kul, men den finns ju, döden.
  Jag hade också en tråd.
  Trevlig söndag!

  • Jo det vart ju så då jag fick in lite krigsmaskiner och sedan Mordviken… Älgjakten hör ju också dit. Ett vanligt tema i mitt landskap/omgivning.

 2. Alltså att den röda tråden vad ”död” – det hade jag inte kommit på själv;-) Himla skoj att du kom så nära Viggen-planet och kunde göra en fin uppföljning från ett tidigare inlägg.
  Att du senare hamnade i Mordviken – ja, hur kom det sig;-) Där skulle jag inte vilja bo kan jag säga;-)
  Sedan lärde jag mig nåt nytt igen, nämligen att jägare säger ”Skit jakt” åt varandra. Så kul att bli invigd i för mig ovanliga ”termer”.

  Tusen tack för att du skyltar och länkar:-)

  • Död var väl inget roligt tema, men här pågår älgjakten för fullt. Nu precis prasslade det för fullt nere vid stranden, det var väl någon som klarade sig. Alnöns jaktlag hade två älgar igår kvar att skjuta. Mordviken låg efter vägen till & från Östersund så jag tog en lite paus. På min förr förra arbetsplats tror jag att 99% var jägare så då fick man lära sig termer 🙂 Jag trodde jag stod vid samma plan, men såg när jag studerade de gamla bilderna att det var ett litet nyare plan de bytt till. Jag vet förresten inte vad siffrorna betyder… de kan ju komma från ett annat förband också. Så hemma är jag inte med krigsmakten,

 3. Gillar bilden på Viggen med de gula luftintagen.
  Mordviken var verkligen ett annorlunda namn på en ort. Man kan ju undra hur orten fick sitt namn?
  Den röda tråden hade inte jag heller kommit på.

  • Jag hade två bilder till som jag spar tills nästa vecka som inte syftar på död. Därav jag tyckte jag fick en tråd. Jo man undrar just varför just Mordviken existerar. Jag har en teori men den spar jag tills jag vet varför.

 4. Verkligen en läcker skyltning. Och jag var nog med i tankarna på att temat kunde vara död. Du har helt klart fått ihop det hela suveränt. Vet ju att A4 var Norrlands artelleriregemente i Boden. Undrar om du hämtat ”planen” i Luleå.

  • Tack Ditte! Jag är lite dålig på det här med regementen så jag kan inte svara. Men detta plan står i Östersund. Jag har några kompisar som gjort rekryten just här i Östersunds flygflottilj, de kanske vet.

 5. Här krävs det många spottningar , thyi thyi thyi, skitjakt ska man ju önska varandra, det begriper ju alla lantisar, men inte reklammakare på företag, haha
  Viggen såg rätt tung ut må jag säga, eller ska man kanske säga bastant. Och det bör han vara, inget att leka med!

 6. Ja jag uppmärksammade att du nämnde just ”skit jakt” förra veckan. Jag gillar vapen men får troligt svårt att få vapenlicens då jag gjorde en vapenfri värnplikt. Jag var inte vapenvägrare för på min tid då hade man fått suttit och skakat galler. Jag vart lovad flottan vid mönstring, gjorde allt för att få komma dit. Dom hade fått för sig att jag var idrottsman med alla mina fina starka världen. För jag gjorde verkligen allt för att få toppresultat. Stridspilot var jag också intresserad av. Men när jag inte fick något av det då bad jag nästan de dra åt ******… Jag sökte om tre gånger förresten.

 7. Du har verkligen fått till en röd, död tråd i din skyltsöndag! I Mordviken vill man inte bo.
  Sista skylten var riktigt snygg!
  Ha en fin start på veckan!

 8. Det var inte illa att kunna fota så nära planet, häftigt!
  Fast ”Mordviken” . . . finns det verkligen en sån ort . . . bor mördarna där eller ?

  • Tack Christian! Har man 4 Wheel drive kommer man lång ut i naturen 🙂 Mordviken finns i allra högsta grad. Jag tordes inte kliva ur, för du vet på vinschen existerar inga lagar.

 9. Undrar om man kan få snurr på Viggenplanet vore nog en häftig upplevelse att flyga med.
  Mordviken, är det någon norrländsk variant av Midsummer, där dör ju två till tre stycken varje avsnitt, det borde inte vara några kvar 🙂

 10. Viggenkärrorna står utan motorer, så dom kan man inte lyfta med… dom hade gjort sitt. Mordviken ligger ca 6 mil bakom i första bilden. Cirkus 1,5 minuters flygtid med planet. Mordviken har jag sämre koll på, eller ingen alls förutom skylten då. Men med tanke på x antal hus blev det inte många avsnitt här av den norrländska varianten kan jag lova från säker källa.

 11. Mordviken kan man ju undra över varför det heter men jag har ju bekanta i Bräcke som kanske vet. Ska fråga. Vi har ju ett döviken också här i närheten och nog funderar man ibland varför saker heter som dom heter. Vi har köttsjön också och den sägs att det namnet kommer sig av att en hel flock med älgar drunknade på vårisen för länge sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *