Some image

Skyltsöndag #333

BP:s roliga Skyltsöndag ångar på så här i höstens ingång. 333 stycken tycker jag är rätt kul så en hyllning till BP vill jag framföra.

Mina veckans skyltar, eller dom två första är från förra helgen (jag ville inte förstöra min tråd) Inger och Kent är goda vänner, snyggt tryckta servetter.

Rastning av hundar (Kent & Ingers vovve) får man göra i Ja, Nej, Vet ej parken. Den ligger centralt i Sundsvall och heter Hedbergska parken. En kompis till mig bor i hörnet av Vet ej skylten strax bakom, där det lyser i hörnlägenheten. 

I onsdags vart det en sväng till Svensk Bilprovning.

Efteråt vart det en hamburgare.

På:

Torsdagsmorgonen hängde jag på låset, bagaren startar upp 04.00. 

Styrde nosen söderut, 14 mil senare var det fortfarande inte riktigt ljust.

Ni som åkt förbi E4:an vid Söderhamn har inte missat detta plan.

En ort jag passerade. Här kanske alla styggingar bor.

Här passeras Daglysa.

Systembolagets NR: 52856 kom dottern hem med i fredags. 

Lilla systern ville fira hemma hos oss på Nacka.

15 svar till “Skyltsöndag #333”

 1. Vilken fullspäckad Skyltsöndag här hos dig! Underbart! Stort tack för hyllningen, länken och att du är med och skyltar. Utan dig och de andra skyltarna skulle ju temat gått i graven för länge sedan.

  Den där vinflaskan – smakade vinet lika illa som etiketten eller;-)

  Hedbergska parkens skyltar gillar jag – annorlunda och garanterat PK;-) Å Sibylla är svårslaget, speciellt när det gäller ”en korv med bröd”. Fantastiskt att hembageriet öppnar så tidigt. Vet faktiskt inte när våra bagerier/caféer öppnar här. För tidigt för mig i alla fall;-)
  Dina ortsskyltar – hahaha! Frågan är om man ville bo där;-)

  En härlig skyltmix:-)

  • Tack och varsågod BP! Jag trodde först att Hedbergska parkens skyltar var borta… men de var flyttade lite… eller så var det jag som var lite borta… Vinflaskan: Du jag minns inte riktigt… men inget jag sa mmm åt vet jag, men smaken är ju som …… Bageriet: Det har hänt att jag är för tidig ibland, men bagaren är ju där 🙂 Söndagens plats var väl lite bättre än förra veckans i alla fall…

 2. Snyggt och roligt skyltat.
  Fastnade extra för den vackra ”headern” som ju blir en skylt i sig. Du har verkligen fått till det med skyltar . Planet i Söderhamn har jag sett då och då .
  Kul skyltar här i Sundsvall och man kan nog använda den lite hur som.
  Vinflaskan har jag inte sett på systemet men ska hålla utkik. Undrar hur detta vin smakar.
  Ortsnamn kan vara väldigt roliga och det är också roligt att fundra på hur en ort fått sitt namn. Ibland finns svar och ibland inte.
  Önskar dig en bra vecka.

  • Tack Ditte! Ibland finns det svar på ortsnamn ja. Vinet minns jag inte smaken på, men det var inget jag ropade tjo ho åt. Men det kanske smakar bra för dig. Flaskan är lockande i alla fall. Det var dottern som ville glädja oss i alla fall. En bra vecka till dig med!

 3. Gillar skyltarna i Hedbergska parken. 🙂
  Det lät gott med både hamburgare och nybakt bröd. 🙂
  Bilden blev läcker på digitala skylten från Söderhamn.
  Vi har nog passerat flygplanet mer än en gång men jag kan inte minnas det.
  Det var udda ortsnamn som du passerade.
  Läcker flaska.

  • Planet sitter ca 50 meter från E4:an, men kanske högt. Sitter vid norra infarten. Det blev en sk. slängburgare till lunch. Udda ortsnamn kan jag sakta in för och samtidigt ta en bensträckare.

 4. Så himla roliga och annorlunda skyltar från din värld, som vanligt! Även en vinflaska kan bli hur kul som helst, synd att inte ölburkarna når upp till samma standard!
  Nu är jag aningens trög, om det beror på den sena timmen, klockan är nu 00.00 slagen, men jag förstod inte meningen med ja nej och vet ej-skyltarna? Har det något med hundrastning att göra eller?

  • Tack Paula! Det är en massa konstnärer som designat liksom inne i parken, hundrastning är tillåten men inte i rabatterna, här finns också skulpturen Vägval av konstnären Jack Grafström som ger möjlighet för genompasserande att göra ett val genom att gå under en båge med antingen Ja, Nej eller Vet ej. Jag fick läsa på lite… jo jag vart riktigt förtjust i vinflaskan.

 5. Vilken mångsidig och kul skyltning!
  Kul namn på parken!
  Ortnamnskyltar är ofta trevliga att fota – det finns många roliga namn 🙂
  Vinflaskan ser lite läskig ut … lockar inte mig i alla fall.
  Önskar dig en fin vecka!

 6. Vad var det där för konstig flaska . . . inte alls lockande, de där roliga portarna har jag också fotat . . . för min del gäller alltid NEJ först, sen får man se . . .

  Ha en fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *