Some image

Skyltsöndag #334

Mitt bidrag till BP:s Skyltsöndag denna gång kommer från ett naturreservat, det ligger ungefär 4 km österut från mig här på Alnön utsida. Platsen heter Stornäset.

Nu ger vi oss ut i naturen.

Här har jag varit några gånger och tagit in kvigor när kompisens betade här. Folk kan tydligen inte stänga grinden.

Många har klagat på att de går på bete här, men det finns en bra naturlig förklaring i texten från Länsstyrelsen.

En fin landgång finns ut till udden i den blöta marken. 

Det finns ett x antal skyltar här ja.

Man får bara promenera här.

Platsen är flitigt besökt av fågelskådare. Många familjer söker sig hit för att grilla, flertalet grillplatser finns ordnade. Denna dag kom två barnfamiljer med flera ungar, och ett av barnen bar på en tårta 🙂 Jag fick inte veta vart de skulle gå 😉 …jag skulle tydligen bara följa med för deras tårta 🙂  

11 svar till “Skyltsöndag #334”

 1. Vet inte hur många naturreservat det finns i Sverige, men det är många. Å självklart finns det ett på Alnö också. Toppen skyltar därifrån med intressant information i text och bild. Sådant gillar jag skarpt. Bra underhållit också. Jättekul att du delar med dig av bilderna från ditt naturreservat på hemmaplan.
  Stort tack för att du skyltar och länkar:-)

 2. Det fanns många skyltar i naturreservatet och bra med information om naturbetesmarker. Jag gillar också fågelskyddet för det var under lång tid. Kan tro att det är ett bra ställe för fågelskådare.
  Fin bild på din vovve på landgången.

 3. Bra skyltat Åke, har nog inte varit i så många reservat av det slaget men det är bra att det finns och man håller koll på det.

  Ha det fint Åke.

 4. Jag och min salig make har vandrat jättemycket i nationalparker och naturreservat. Det som gäller är ju omsorg och hänsyn. Man ska ha stor respekt för dessa områden.
  Underbart talande skyltar som du visar och bra ordnat för vandringar.

 5. Trevligt med naturreservat, det finns en hel del här runtomkring också, bl.a Hansta naturreservat nära Akalla som jag var till för första gången i somras, jättefint!
  Ha en fin start på veckan!

 6. Naturreservat är något som får hela mig att bli pirrig och förväntansfull. Är så glad att vi har så många fina…önskar bara att jag lättare kunde förflytta mig mellan dem…inte helt enkelt. Tack för jättefina foton

 7. Där gjorde du ”två flugor på smällen” . . . utflykt å skyltsöndag, snyggt jobbat! Gillar ”till fots-skylten” bäst, den ser glad ut . . .

 8. Tack för ett trevligt besök i naturreservatet på Alnön och med jättefina billder. Gott om skyltar fanns det ju också, både vad gäller info och annat. Bra att veta vad ”naturbetesmark ” är. Roligt också med många olika vandringsleder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *