Some image

Skyltsöndag #340

BP tar aldrig ledigt från sin Skyltsöndag.

Nu är det ju min dag också, vi tjuvfirade den lite igår när dottern dök upp (present från henne)

Tur man har en riktig kapsylöppnare på en av de produkter jag säljer till vardags.

Vi tog in lite av havets dofter som förrätt.  

Slurp!!!

På Färgeholmen 5 km tvärsöver fjärden ligger Midlanda Stad. Där står ett monument av Bengt Lindström som reser sig hela 30,5 meter. Y län bor jag ju i och det kallades klyktattare förr om åren. 

Nu har jag begett mig till Östersund, där finns också ett monument utfört av Bengt Lindström.

Säg att Volvon är 5 m lång, så typ 12 meter högt då ca.

Travbana finns det här såklart.

Åke Svanstedt är en tidigare Sundsvalls son. (en av de avbildade på draken)

Hemma på min gata får man vara nöjd med att var stöttad tryggt mot en stolpe… ja här går ju min tur.

ABBA igen, från Text tv igår.

Och BP har varit ute och sparkat boll igen.

23 svar till “Skyltsöndag #340”

  • Jag kunde inte hålla mig från att knäppa på text tv:n igår när detta dök upp. Jodå ostron smakar. Jag har tagit nytta av min dag, varit lugn bara.

 1. LillaSyster har rätt. BP jublar, speciellt då hon faktiskt spelat målvakt för BP på 1980-talet. Japp, jag valde BP med omsorg om man säger så;-)

  Men nu först – stort GRATTIS i efterskott. Inte att du är min pappa, men ändå;-) Dreglar över ostronen – så gott med lite Tabasco – SLURP:-)
  Bengt Lindström är en av mina absoluta favo skulptörer/målare. Jag menar han är ingen Picasso, men hans naivistiska stil går hem på så stora och färgglada verk.
  Att Åke Svanstedt var från dina trakter visste jag inte. Alltid lär man sig nåt nytt. Sedan är det underbart att läsa att ABBA toppar de engelska listorna. Det är verkligen ett bevis på att gruppens musik är tidlös.

  Som alltid – en härlig skyltning. Tusen tack för den och länken:-)

  • Tack BP! Klart du ska ha uppmärksamhet, som driver detta tema såklart. Tack för tipset om tabascon, ska allt prova östa gång.

 2. Ja, just det. Det är ju fars dag idag. 🙂
  Bilden på Y:et är hur vacker som helst! Jag gillar Bengt Lindströms konstverk men den med Volvon kände jag inte till. Den är helläcker!
  Skylten vid busshållplatsen fick bra stöttning.
  Ja, visst är det kul med ABBA:s nya album men har dessvärre inte lyssnat på hela ännu.
  Det går ju inte att missa ett tillfälle där BP dyker upp. 🙂

 3. Jag tänkte detsamma, BP jublar! Jag tyckte detta var suveränt skyltat också. Gillar alltid dina skyltningar, Åke. Fantastiska och rätt ute i bushen, så hittar du ALLT som är speciellt.
  Tack, skyltkram, Gerd

 4. Strålande Skyltsöndag från dig. Idag igen. Fastnade redan i ”headern”. Så fin!
  Stort grattis på din dag. Härligt med dessa öl och ostron. Hade helt glömt att Bengt Lindström även hade ett exemplar av sitt i Östersund.Har mest sett Y:et vid Timrå. Han gör i alla fall inget direkt minimalistiskt.
  Åke Svanstedt känner jag till men var länge sedan jag såg honom köra på Solvalla. Vill minnas att jag satsade och fick in 1000 kr en gång.
  Och visst är det roligt att det går så bra både för ABBA och BP.

 5. Snyggt skyltat igen! 🙂

  Perfekt present av dottern ju. Minns en gång, tror det var 1990, då vi var på en restaurang i Chicago. Ölen vi beställt hade kapsyler, men dom var oöppnade. Ropade på kyparen och bad att han skulle öppna dom. Han tittade förvånat på oss, men vred sen snällt av kapsylerna. Haha! Vi hade glömt att flaskorna i USA hade kapsyler som var skruvkorkar. Vi kände oss lite som flaskorna – korkade alltså 😀

 6. Oh, ostron, minns när jag serverades dylika för första gången, på en semester på Sardinien, var väl kanske 18 år och åkte på min första soloresa. Glada gossar bjöd in mig på fest i ett slott och där serverades ostron…tack o lov har smaken förändrats med åren för den gången var det ingen höjdare.
  Jag tittar och tittar och får inte ihop någon häst där hos Åke??? Är det vinkeln som är fel eller är det jag som är helt förvirrad?
  Tors hammare var verkligen ett synligt landmärke!
  Jadå, du får godkänt även denna vecka, härlig skyltning!

 7. Det var sannerligen mäktiga skulpturer, men det där du slurpade i dig skulle jag inte ans ta i med handskar . . . uschalinge som man säger i Östergötland!
  Den italienska ölen däremot tror jag att jag druckit, den var till stor belåtenhet . . . det är ju i å för sig de flesta ölen . . .
  Stort GRATTIS i efterskott broder, ha en fin vecka!

 8. Jag har aldrig testat ostron, måste göra det någon gång. Häftig Volvoskulptur, bilen måste varit rätt ny när dom gjorde den, men Volvo sponsrade säkert.

  • Jag har tyvärr ingen svar på om Volvon var ny, men det antar jag. Tippar på att det var kring 1980 års modell. Det stod i Sundsvall ett tag också på någon konstutställning innan den fraktades till Östersund. Jag kommer ihåg att jag tyckte det var konstigt att förstöra en ny bil. Men smaken är ju som… liksom med ostron.

 9. Vilket härligt inlägg, som alltid. Den ölen känner jag igen och har nog druckit några gånger. Häftig kapsylöppnare. Jag har aldrig tordas äta ostron men min pappa var modig och testade allt nytt. Han gillade det till tusen. Kul att ABBA kom tillbaka lite än om tillfälligt

  Vilken häftig drake med sundsvallssonen på. Wow! säger jag om den färgstarka skulpturen. Bengt Lindströms skulpturen såg jag sist jag var till Sundsvall 2005. Din bild är magisk

  Jag har svarat på din kommentar i bloggen och din fråga där

  Ha en fin tisdag
  Hälsning från en fd Sundsvallsbo 😉

 10. Här kommer svar på din fråga:

  Tack för att du talade om detta. Jag är medveten om att det inte funkar till 100% på bloggplatsen och har skrivit till dom flera gånger men inget händer.

  Jag blir nog tvungen att byta bloggplats eller ha en egen sida. Alla uppdateringar är gjorda och jag har inget annat fel på nätet.

  Jag Har själv problem här med att allt går långsamt så jag skall skriva till dom en gång till.

  Snällt av dig att tala om detta för man vill ju veta.

  På din fråga om Pappa så föddes jag i Sundsvall och då bodde vi i Vinkeltået Sundsvallshem från början och sen flyttade vi vidare. Föräldrarna flyttade till Göteborg i början på 1970-talet och jag flyttade dit 1975

  Ha en fin dag
  Hälsning från Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *