Some image

Skyltsöndag #341

Mitt bidrag till BP:s Skyltsöndag

Jag hade precis stannat till på en OK/Q8 mack och köpt mig lite fika, skymningen skulle snart komma och med 15 mil kvar hem skulle det vara skönt att vila ögonen. Då kom jag på att jag snart skulle passera Hålbergsgrottan strax innan Bräcke.  Jag svängde in och tittade till… jag tog en promenad med mitt fikabröd… 

ST: Olavsleden sträcker sig från Selånger (Sundsvall till Trondheim. En sträcka på 580 km. Selånger ligger 13 km västerut från Nacka. 

Ån brusade så vackert.

Här skulle jag tydligen placera mina 45:or snart.

Mycket hal övergång.

Tydligt utmärkt led.

Med tydliga skyltar.

Gick just och funderade på fisket, så dök denna skylt upp.

Vackert ja med all mossa.

Tydliga kryss efter leden.

Fanns mycket att beskåda ute efter leden.

Mot Trondheim. Ca 565 km kvar bara…

Den största stubbe jag beskådat, säkert 120-130 cm i omfång.

Mitt medhavda fika fick vänta… regnet och den mulnande vädret fick mig att avstå.

 

Hit ned gick jag inte, väntar tills bättre väder och sällskap.

Framme.

Grottan hade en ingång på ca 70-80 cm stor öppning.

På väg tillbaka.

En vacker natur bjöds jag på.

Leden kunde bitvis vara hal med alla löv.

Nu var jag snart framme vid bilen igen.

HÄR kan ni läsa om hela leden från Selånger till Trondheim.

22 svar till “Skyltsöndag #341”

 1. Verkligen mitt i skogen! Vilken spännande grotta, tack för titten och historien!
  Va kul att du följt mej på min semester i Puerto Rico, även din kusin! När vi åkte med bussen till flygplatsen igår så tror jag minsann vi åkte igenom Patalavaca, inte dumt att ha lägenhet där heller!
  Ha en fin söndagkväll!

 2. Vad gör du inte för bloggen??!! Du skyltar med fantastisk fin natur och många handsnickrade skyltar. Bra att du inte gick ned i grottan, för det var visst farligt enligt skylten…
  Otroligt bra jobbat i det grymma höstvädret, men som sagt – vad gör man inte för Skyltsöndag!!!

  Tusen tack för din suveräna skyltning och länken:-)

  • Tack BP!
   Jo vad gör man inte för sina läsare och för din skyltsöndag förstås. Nu hade jag ingen aning hur detta skulle sluta egentligen när både mörkret och regnet var emot mig. Tur man har blixt. Nästa gång jag är där till sommaren ska jag ta med mig rep, ficklampa och o-ömma kläder, och inte vara ensammen.

 3. Vilken fin runda! Stort tack! Och fantastiska naturbilder. I somras fanns det i tankarna att ta en tur hit till Hålbergsgrottan och gå en del av leden. Men av detta blev det inget. Har läst om historien och St:Olavsleden och hoppas på nästa sommar- Jag är optimist-

 4. Vilket vackert stopp du gjorde! Eller du stoppade ju inte egentligen, du rörde på dig 😀 Lite synd på vädret bara, men det rår man ju inte över.

  Snyggt skyltat!

  • Tack Ama! Vädret rår man sig inte på… Jag provade och lyckades hyffsat ändå. Nu vet jag vad som väntar mig nästa gång jag är där.

  • Tack Anki! Jag förstod att det skulle vara skyltar där efter leden, jag har visat den en gång förut men då längre mot kusten… när jag gick en bit.

 5. Så fin skog med all mossa och trevligt att vi fick följa med trots vädret. Många spännande skyltar också efter vägen. Kul att få se en bild på kannan också.

 6. Tack för den ljuvliga promenaden bland tomtar och troll…
  Och en massa skyltar förstås, en intressant historia berättas minsann. Du är allt en stigfinnare, något jag kallats sedan 90-talet, nyfiken som man är. Att trycka in sig i en liten grottöppning, huvaligen för en som lider av klaustrofobi! Hur gjorde du? Tog du ett varv därinne?
  Tack för spännande utflykt!

  • Tack Paula! Nästa gång ska jag vara utrustad för att krypa in i grottan. Det blir med ficklampa och rep, samt ska inte vara ensammen.

 7. Vilken härligt annorlunda skyltsöndag . . . bra kombi av utflyktens alla delar . . . vacker natur & skyltar . . .
  Verkligen härlig natur, men aningen långt att gå, även för en sån som mig . . .

 8. Spännande story om grottan, läste hela och visst vore det spännande att klättra in där. Fina bilder över leden och vilka färger, ser ut som du fotat i HDR. Jag brukar fota skyltar på det där viset också, så man minns vad det är för något på bilden.

  • Tack KajsaLisa! Bilderna var så dassiga och regnet förstörde liksom och tog både utan och med blixt. Efterredigerad med Photoshop till HDR ja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *