Some image

Skyltsöndag #347

BP:s Skyltsöndag tänker inte gå i graven. Så roligt att du fortsätter BP!

Jag hade lämnat in min bil för att byta framruta i torsdags. Jag bokade en lånebil.

Glad i hågen satt jag mig i bilen och tryckte på start: Aha en ladd hybrid!!!

Det vart ju en massa nytt man fick ta åt sig. 

Tog jag mig hem egentligen ?

Man höll ju koll på den totala körsträckan hela tiden.

Jodå jag tog mig till Alnö. 

30 minuter senare när jag väl var hemma passade jag på att kolla på ladd stationer.

Jodå jag hade en del…

Det fanns ju både för snabb och långsam laddning…

11:30 var det dags att åka och hämta min bil…

Nu var jag plötsligt Gäst också 🙂

Att det är halt det vet jag allt, jag åker på halka i sex månader per år förresten.

Men jag fick en fin godispåse när jag hämtade ut min bil.

Nåja… tanken om en hybrid har börjad surra i mitt huvud… men tanken på att byta ett batteri för 200.000:- kanske inte är så lockande. Se i länken under hur en man gjorde istället. 

 

 

 

15 svar till “Skyltsöndag #347”

 1. Poff! Hade varit smidigare att köra den till skroten än att städa upp. Vi har en hybrid fast på leasing, så vi slipper fixa dynamit i december =) Ha en bra söndagskväll!

  • Ja leasing kan nog vara bäst, nu finns det ju dom som överdriver kanske också. Sedan vet jag inte hur länge ett batteri (batterier) håller heller. Vi ska klara av att åka 18000 mil… om de håller så länge vet jag inte. Nu såg jag inte hela filmen så jag vet inte hur mycket det blev kvar av bilen.

 2. Oj, ja, det var mycket nytt att lära sig. Förstår att du hade koll på hur mycket el som fanns. Snabbladdning är nog att föredra. Trevligt att du fick en godisstrut av bilfirman. Det kanske hade varit bättre att bara lämna in Teslan till skroten för återvinning?

  • Nu studerade jag väl för noga. Men stå utmed -13 grader är nog ingen höjdare, som förare har man ett vist ansvar. Jag vet inte vad det kostar att lämna till återvinning eller krav. Han hade nog krånglat nog fick jag för mig.

 3. Vilket underbart rubrikfoto! Känner mig hedrad måste jag säga:-)
  Sedan skrattade jag gott åt din lånebil! Alltså för att vara ärlig så skulle jag bli vansinnig med all information på instrumentbrädet. Jag vill ju bara ta mig från A till B på gammalt, hederligt vis. Tror inte att jag skulle satsa på en el-bil, inte ens på en hybrid. Att leta laddstation på det, nej. Jag avstår. Å batterier är ju inte så värst miljövänliga när man ska ”slänga” bilen. Finnens lösning kan ju inte alla anta – hahaha:-)

  Å i din första av förhoppningsvis 52 skyltsöndagar 2022 hade du en (knall-)röd tråd:-) Bra jobbat där. Tusen tack för skyltning och länken:-)

  PS. I stället för att köpa en ny bil funderar vi på att leasa en ny bil”. Tror det kan vara värt det, då man inte vet hur bilindustrin kommer att utvecklas eller kanske avvecklas… DS.

  • Jag studerade väl kanske lite för mycket men jag såg skyltsöndag närma sig. Men att få något fel på bilen låg väl bakom också… Det kommer bli spännande år inom bilindustrin var så säker. Jag är ju styrd pga. tjänstebil. Min ska brukas två år till typ. Jo det vart väl en röd tråd… Hur det blir med min privata har jag inte tagit ställning till ännu.

 4. Ojoj, man behöver snart vara högskoleingenjör för att ratta en bil. Säger hon som slutade köra 1981. Men, jag har suttit som passagerare med samma vy framför mig som du hade. En himla massa kartor, siffror och faktarutor. Hur ska man kunna koncentrera sig på körningen?
  Lauri hade en härlig engelsk accent!
  Jag fortsätter nog som hittills, jobbar med de egna benen, ibland tar de mig till busshållplatsen ibland bara hem igen.
  Ha en skön ny vintervecka

 5. Jag studerade väl lite väl mycket egentligen men det hägrade till Skyltsöndag också. Men å andra sidan har jag bilen som en arbetsplats. Det ante mig att du skulle gilla Lauri 🙂

 6. Annorlunda skyltning … men jag är glad att min bil är en enkel sak med bara det nödvändigaste – blir nästan lite yr i huvudet av all information 🙂
  Ja, kanske inte det bästa sättet att bli av med bilen – och vilket trist jobb att städa upp efter smällen.

  • Det hägrade att fota för skyltsöndag också… dessutom var det intressant att se ca 8000 tusensmils bil reagera på 14 grader. Jag tror han vart less på prislappen på 200000:- för ett nytt batteri.

 7. Ja, det där med bilar, det har jag lämnat hädan… kör inte längre. Men min ene svärson har en hybrid och är nöjd.
  Härligt skyltat som du brukar, lite sting där.
  God fortsättning!

 8. Jaha du . . . kan bara säga att jag är glad å tacksam så länge jag slipper bekymra mig om en eventuell elbil, all denna teknik å alla dessa onödiga krusiduller . . . förresten, vem har råd med en elbil? För några år sen skulle alla ha miljödiesel, nu när vi å många andra har det får vi pröjsa över 20 bagare för en liter . . . tror inte de vet vad de håller på med de där som kallar sig ”politiker” . . . men, att du som teknikintresserad gillade utmaningen kan jag tro!

  Ha ett underbart nytt år!

 9. En sån bil har jag aldrig åkt i – spännande! Fast jag skulle nog inte vilja ha en sån, för mycket information kan jag tycka 😉

  God fortsättning!

 10. Vilken spännande bil, och jo, min man sneglar lite åt det hållet…det är ju framtiden!
  Ha det fint i ditt vinterland!
  God fortsättning på det nya året!

 11. Fastnade genast för ditt första foto. Insåg sedan genast att dte nog är tur att jag inte har bil längre. Skulle bli knepigt med alla moderniteter.
  Spännande! Milt sagt! Och en upplevelse.
  En hybrid fick jag nog hyra . Verkar enklast-
  God fortsättning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *