Some image

Skyltsöndag #348

BP:s eminenta Skyltsöndag rockar vidare så här in på det nya året.

Var in på Feltema i veckan och såg denna vy då jag kom tillbaka till bilen…

Internätet ljuger inte va? Fick upp att jag skulle göra denna test på ansiktsboka… (skärmdump)  

Kittlar dödskönt i både strupe och kista och allt vad smaklökar heter vill jag lova, osten var Gruyere.

Det var på vippen att jag fick följa med på denna promenad… jag som tycker denna hjälmluva från Blåkläder är så söt.

Det vart en mer verklig test igår, hade tagit sig ut på Nacka City. Vi har känt oss snoriga, halsont och nyst fruktansvärt mycket samt varma pannor. Efter 15 minuter visade sig svaret. Ett streck betyder negativt. 

Snön fylles på. 

Här får ni ta till höger om ni allt ska till mig. 

Men Nackavägen syns tydligt 🙂

Och sist men inte minst en skylt tillsänd från min söta fd kollega Malin (hon som deltog i Gladiatorerna & jag gjorde en film om) där hon går förbi en gemensam vän till oss som öppnar ett glutenfritt bageri inom kort fick jag veta idag.

24 svar till “Skyltsöndag #348”

 1. Det var en fin bild på Dollarstore i skymningen.
  Hehe…2022, verkar överraska!
  Haha…hjälmluvan är mer praktisk än snygg.
  Se där, ni har fått mycket snö. Här har det snöat mest i Luleå under trettonhelgen medan det har bara dalat några snöflingor här, inget man behöver skotta för. Just nu minus 31 och stjärnklart, säkert också vackra norrsken på himlen men man går inte gärna ut i den här kylan om man inte behöver.
  Så bra med ett glutenfritt bageri. Det fanns ett i Boden för dryga 20 år sedan men det gick inte att driva. Ägaren var för tidigt ute med den idén. Idag skulle det gå mycket bättre.

  • Tack Byblixtra! Kvällsbilden blev lyckad, nu var det kyrkan jag var mer ute efter, jag har en foto vän som tagit en bild från denna vinkel när månen går upp vid kyrkan som är gudomligt vacker. Men jag tror hon står på något tak eller så… ljuset vart lyckat till en kombination av skyltar 🙂 Mössan är riktigt praktisk, det var en 17-18 grader och det blåste, den sluter så tätt kring kinderna. Snödjupet kan variera… jag har ca 40 cm på tomten, men jag bor nära havet så det kan vara mer bara en bit härifrån. Jag blir lite avis på dina norrsken… jag följer på sajter och ser vilka skådespelerier ni får. Glutenfritt ja… man hör fler och fler som blir drabbade. Jag måste besöka Anna-Karins butik i alla fall.

 2. Bra för den som behöver glutenfritt! Skönt att testet var negativt, sen kan man ju känna sig hängig och sjuk på en vanlig förkylning också. Krya på dig!

  • Tack LillaSyster! Jag ska krya på mig, det är förmodligen en vanlig förkylning. För dom behöver sådant bröd är det säkert bra.

 3. Först och främst så lärde jag mig ett nytt slangord – Feltema. Tackar för det. Dollarstores lokal i skymningen är WOW. Riktigt vackert:-)
  Bilden på Amarone och Gruyere osten var otroligt läcker. Å vilken söt selfie på dig med den där mössan. Påminner om Snobbens mössa uppe i ett flygplan;-) Du har många olika och roliga mössor har jag sett:-)
  Så skönt att Covid-testen var negativen. Måste faktiskt googla dessa testkits. På apoteken är de ju slutsålda, och din manick verkar man kunna använda många gånger. Ska kolla.
  Å såååååååå mycket snö ni har fått. Knappt någon skylt som inte är översnöad förutom Nackvägen och Båräng (roligt namn) då.
  Sista skylten tar priset. Vilken läcker skylt. Härligt med hovleverantörer, eller hur!?

  Tusen tack för din härliga skyltning och länken:-)

  • Tack BP! Fick till lite mycket blandat… jo jag har många mössor. Denna är så praktisk när man kan knäppa igen på/för kinderna. Jag är försiktig sedan jag drogs med en ansiktsförlamning för en 13 år sedan… Blåkläder tillverkar riktigt varma kläder för arbetare. Dollarstores blev bra, såg kyrkan först den andra blev bonus 🙂 Jo det var bra att Covid-testet vart negativt så man inte smittar andra, och kan träffa andra framförallt. Snö finns ja. Och Anna-Karins butik måste jag snart besöka, blir säkert fler skyltar därifrån. Feltema har min kusin döpt om från Biltema… när han har misslyckats med många viktiga bildetaljer,

 4. Gillar gubben i mössan, kanske mössan mer än gubben men bägge är söta och passar ihop! Gruyeren skulle kunna få mig att ta ett glas rött, annars håller jag mig till öl. Allt passar till öl…
  Så du hade inte covid, det har mitt äldsta barnbarn i Stockholm, fick jag reda på igår. Nu blir det isolering för lilla familjen ett tag. Jag tror det bara är en tidsfråga innan alla har drabbats en eller flera gånger. Se bara på kronprinsessan, fullt vaccinerad, drabbad redan andra gången…
  Nämen nu önskar jag att du och familjen kryar på er, snyggt med himmelsblå skyltar i kritvit nyfallen snö!

  • Tack Paula! Det var på vippen att jag fick följa med faktiskt i den mössan. Jag ville ha den för jag visste att det blåste och nålen visade 15 grader… Just till denna ost passade det röda vinet, en present från dottern. Öl passar till allt ja. För x antal år sedan var jag på en öl provning med 100 olika sorter. Vi fick öl till förrätt och huvudmål och efterrätt. Man skulle passa på att prova sånt man inte druckit före också. Jodå det stämmer att öl passar till allt. Där fick jag också lära mig att aldrig mer beställa en stor stark också ute på krogen. Dottern kommer ofta hem med olika nya sorter (hon har axlat moderns jobb på Systemet) M gjorde 24 år där. När denna covid startade trodde en sjuksköterska jag känner att alla skulle nog få det.

 5. Bra skyltat och fina bilder. Feltema! Lämpligt namn.
  Och som alltid väldigt fina bilder.
  Fastande extra för skylten/ bilden på dig i varm mössa och bilden med vinet och gryèreosten.
  Skönt att testet var negativt.

  • Tack Ditte! Jo man får passa på att smyga in lite bilder med lite extra i. Mössan är mycket varm, det är så man blir svettig om knoppen bara i en promenad på -15 och blåst. Det negativa testet var mycket skönt att få veta. En kompis far, och jag har jobbat med dem båda… kom inte gåendes ut från IVA om man säger så. Strök med i respiratorn.

 6. Verkligen en fin kvällsbild med ett upplyst Dollarstore, butiken jag aldrig skulle gå in i!
  Skönt att covidtestet var negativt, men som sagt, man kan råka ut för en ”vanlig” förkylning som kan vara nog så jobbig!
  Mycket snö har ni, då är det extra gott med en god ostbit och ett gott vin till! Mums!
  Hjälmluvan var väl varm kan jag tänka mej, å det är det viktigaste när man ska ut på promenad!
  Snyggt skyltat!
  Ha en fin vecka!

  • Tack Susjos! Jag visste faktiskt inte att Dollar låg just där… skylten lyste så fint in sådär mot kvällsljuset… En mans förkylning är förresten inte att leka med Jo kläder som är varma när man går på landsbygden prioriteras såklart Blåkläder värnar om att hålla kroppen varm i kylan. 15 grader och blåst var det här.

 7. Den kombin av osten och vinet skulle jag inte tacka nej till 🙂
  Haha! Den hjälmluvan var verkligen fin 😀
  Skönt att provsvaret var negativt på ett positivt vis!

  Ha det gott 🙂

 8. Skönt att veta att ni inte drabbats av covid … men vanliga förkylningar kan vara nog så jobbiga!
  Oops … se där 2022 ser ut att bli ett spännande år 🙂
  Läcker bild på Dollarstore! Hjälmluvan är nog mer bra och praktisk än snygg – och jisses så mycket snö ni har!
  Ha en fin vecka Åke!

  • Tack Anki! Och lite extra omtanke när man är man och förkylning. Jo du 2022 kan bli ett spännande år 🙂 Mössan är inte vacker, den är lite blekt i alla tvättar också men den är varm ännu. Jo snö finns det… men säkert lika mycket till kommer att falla.

 9. Härligt med snöbilder den med ”dollar store” var väldigt originell/häftig, kontrasten vit snö å färgerna!
  Mössan ska du definitivt använda, suverän!
  Ost & vin är ju fin å mysmat å oftast en bra kombo!
  Skönt att n i fick ”negativt” resultat . . . ha en fin vecka!

  • Tack Christian! Jo en besökte djävulsdalen i vid rätt tidpunkt, jag hade tur med vyn. Tur man alltid har minst en kamera med sig 😉 Mössan följer med mig vid denna kyla och den går att sätta åt mot de söta kinderna 😉 Osten & vinet var en mycket lyckad combo, vinet var en julklapp från dottern (hon som skjutsade hem er) Det negativa testet vart till det positiva 🙂

 10. Sent läst men bättre sent än aldrig. Häftiga skyltar och grattis till det negativa.
  Tänk att bli glad av nåt negativt, va?
  Ha det fint!

 11. jag skulle nog inte lita på det gravtestet till 100% 🙂 Tur att det inte var Corona.
  bäräng har jag hört talas om, men båräng, har ambulanspersonalen varit ute på ängen och tappat bort något.

  • Nejdå jag litar inte till 100%, det fick bli en fundering bara… hur man skulle kunna ta ställning typ. Båräng ja, det är en by i min närhet ca två km över skogen. Namnet kommer av bår som betyder stenbacke och stenig höjd, samt äng. Båräng betyder alltså Stenbacksängen. Båräng benämns som Barenghe år 1535, Borenge 1545, Båringe 1546 och 1547, Bäringe 1549, Bårenge 1555, 1562 och 1572. En åbo fanns år 1543 och var skattelagd för 39 mål. Alnön har en fin dokumenterad historia, före bron som stod klar 1964 bodde endast 2000 personer här. Nu är det ca 10 000 bofasta. På somrarna typ det dubbla. Nu är det många som gjort som Åke, byggt ut och flyttat hit till sina sommarstugor. Morsan till Åke är född på ön, lämnade den -56 efter hon gift sig i den gamla kyrkan med farsan från fastlandet. Vi flyttade ut hit permanent till ön lagomt till julafton -96. Åke har släkt här ute på sin mors sida. Moderns kusin var föresten lärare till min dotter i småskola när vi flyttade ut. Byn Nacka har egna storys ska gudarna veta 🙂 Som skilsmässor med kärlek där gräset var grönare på andra sidan häckarna. OBS då före min tid.

 12. Det var en färgstark vy du fick på fotot. Vad det såg gott ut med osten och drycken. Härlig och rolig bild på dig 😉 så sött. Visste inte att det fanns en Nackaväg där. Då är nog det anledningen till att du tog nick name Nacke

  Härlig bild på din kompis och så bra med ett glutenfritt bageri.

  Ha nu en fin dag
  Hälsning från Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *