Some image

Skyltsöndag #356

Ja ännu en skyltsöndag, och jag som varit över tröskeln tre gånger kanske… rastat hunden på gården och för att få luft idag.

Men BP:s Skyltsöndag vill man inte missa.

Den första har jag snott från min kompis Tony som bosatt sig i Thailand.

Dom andra två fick man använda sin kriavitet så gott det gick.

Semmeldagen var det ju också. Nu smakade den som den gjorde med mina smaklökar på tvären tror jag.
Men Alnö Bageri vinner provningen i Sundsvalls trakten för andra gången i rad. Men Darec är van att vara på topp, de var bäst i test när de ägde Konditori Eclair för sju år sedan också och när Darec jobbade på ´Thelins Konditori i Stockholm, vann han ett semmeltest där hela sju år i rad. Darek erkänner att han bakat semlor av olika varianter sedan han var 15 år. Men den klassiska slår bäst.

Jo jag fick arrangera Trocadero mitt i mellan också 🙂

Sedan kommer tre från krukmakeriet ni mins (arkivet som tur är)

Jag tippar på att det är stänk från glasyren runt Nalle Puh…

Mycket väl talande anser jag.

13 svar till “Skyltsöndag #356”

 1. Jamen stackars Åke!!! Är du fortfarande sjuk! Tycker väldigt synd om dig. Å du som var fullvaccinerad, men det hjälpte uppenbarligen inte. Har en annan bloggare vars 15 åriga dotter hade tagit två sprutor och hon mår minst sagt piss. Hoppas verkligen att du blir bra snart igen. Räcker det inte med två år av elände plus sedan ett krigselände på det…

  Tusen tack för att du orkade med ytterligare en Skyltsöndag från sjuksängen. Å du lyckades otroligt bra med tanke på omständigheterna:-)

  Thelins är/har varit ”innebageriet” i hela stor-Stockholm med många filialer. Köpte faktiskt deras vinnarsemlor ett antal gånger både i konditoriet i Solna och caféet i Mörby.
  Nalle Puh-skylten är ju så himla söt:-) Å visst ger ett väl genomfört arbete en inre tillfredsställelse. Det minns jag från tiden jag fortfarande jobbade.
  Vad gäller pelargoner så… usch vågar knappt medge att jag är en av få (troligen) som inte gillar just den blomman. Anledningen är egentligen inte själva blomman (så länge den inte är rosa) utan att alla, precis alla har pelargoner i sina lådor på balkongen/altanen. Tycket det är så himla fantasilöst bara… Ooooops;-)

  Tusen tack för länken och din fina Skyltsöndag! Krya på dig nu Åke!

 2. När det gäller bakelser, varför har man inte tänkt på det 🙂 Ett klassiskt Karl Bertil Jonssoncitat 🙂
  Okej jag får väl börja med pellagonier då 🙂

 3. Haha första skylten var ju lite extra kul. Ja vitaminer måste man ju få i sig så ett bra budskap som jag i för sig inte hoppas så många följer
  Oj, jag är inte så förtjust i Pelargoner, så är jag moraliskt osunt, nä de hoppas jag inte. De nog mer så att jag inte är som alla andra kvinnor som formligen älskar denna växt. Jag tittar gärna på dem hos andra, men hos mig finns de aldrig. Finns så mycket andra vackra blommor o växter.
  Kramiz o go måndag

 4. Hahahaha, det var mycket roliga bilder å citat du lagt upp… det där med kalorierna är ju en livsinställning man stått för i många år 🙂 🙂 🙂
  Hoppas bara du kryar på dig snart . . . tack för att du ändå kämpade ihop en väldigt trevlig skyltsöndag…ha en bra vecka!

 5. Den om pelargonerna gillar jag extra mycket. Dom kallas för tantblommor men med åren (nu är jag ju tant) så förstår man varför dom är så populära. Tåliga, enkla att få att leva och man kan få hur många sorter som helst. Jag har min mormors pelagoner kvar och dom har överlevt sedan början av 1900-talet och lever och blommar och många skott och nya plantor har jag fått av dom. Fram för pelargoner en lättsam och fin blomma.

 6. Oj så mycket smarrigt du hittat att frottera dig med under konvalescenten?? Trist att du inte är kry än!
  Men humorn har du i behåll och det är inte fy skam!
  Pelargontexten är helt underbar, sitter och funderar på vad det är jag kan kalla mig, suput kanske, för jag höjer aldrig rösten till katter och jag har aldrig stulit, men, jag brukar misslyckas kopiöst med pelargonerna. På hösten lämnar jag över de stackars uttorkade växterna till någon väninna som lyckas blåsa nytt liv i dem…
  Krya på dig!

 7. Har försökt få tag i semlor i två dagar nu, frugans order, bara att lyda.
  Nytt försök i eftermiddag i annan affär.

  Vi har ingen pelargon, eh, tror jag iallafall, får höra med frugan. 😉
  Ha en fin kväll Åke.

 8. Tack, för flera goa skratt! Pelargontexten inte minst. Mycket humor i din skyltning och en hel del jag tänker vidare på.
  Trist att du fortfarande är dålig men hoppas att eländet snart ger sig.

 9. Oj, undrar om min kommentar försvann.Vekar så.
  Fina skyltar och tänkbara och med mycket humor.
  Önskar att du nu snart ska vara pigg igen.

 10. Mycket godsaker du lade upp här, tur jag inte har något sådant hemma just nu, hade varit gott. 😉

  Krya på dig Åke och ha en fin helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *