Some image

Skyltsöndag #368

BP:s eminenta Skyltsöndag försätter givetvis på mors dag.

Jag hör en stor lastbil backa ned…

Jodå jag vet vem det är, Andreas från JS Frakt på utsatt tid.

Först i mål, jag börjar ana att det är Henkas förra bil.

Snyggt designade bilar finns i hela åkeriet.

Utrustad med en stor HIAB kran.

Andreas berättade att det var Henka som designat denna lastbil och slutade inte förens han godkänt nästa förare.  H flyttade till sina hemtrakter lång, långt uppe i norr.

Lyfter Compis 28 lätt som en plätt.

Lite trix att ta sig upp på vägen… Andreas rattar säkert.

Efter en sista mätning av höjden på den plana vägen visar det att det är 5 cm till godo på de lägsta viadukterna, nu kan fordonet sänkas 5 cm under färd (tillfälligt) så det är lugnt säger Andreas.

By by min Darling. Hon hade det namnet men jag tyckte det inte var något att visa…Vi kanske syns på havet någon gång 🙂 

24 svar till “Skyltsöndag #368”

  • Vi har bara 12 grader ännu… men värmen den kommer. Jo segelbåten är fin, lite skitig på bild bara men det får nya ägaren fixa. Jag hämtade hem den med 60 mil via trailer, det var min 4:e ägda segelbåt förresten.

 1. Snyggt lackad lastbil och många skyltar hittade du ju på den. Praktiskt när skyltarna kommer på besök. 🙂
  Gissar att du har sålt båten?

  • Jo båten är såld. Men jag har 4 till… jo visst är det praktiskt när skyltarna tittar förbi 🙂 Då går det inte att undvika dem. Hela flottan av lastbilarna dom äger ser ut så här. Men denne är vackrast designat av en vän (Henka)

  • Ja den är såld, har inte tid med den… så har jag fyra båtar till. Men en till ska bort. Lastbilen måste jag bara få visa upp. Alla deras bilar håller samma stil.

 2. Ett inlägg helt i min smak. Inte för båten skull, men väl för den häftiga lasbilen. Älskar sådana bautastora fordon och har alltid beundrat förarna som kan ratta bilen med sådan precision. Fantastiskt:-) Å Skalman valde jag ju häromdagen i någon utmaning, där det gällde att välja en maskerad. Just det, jag valde Skalman:-) Älska seriefiguren och den fina målningen på bilen.
  Ser ovan att du har några båtar till i ”förrådet”. Man kan ju faktiskt bara segla med en båt åt gången (tror jag i alla fall) så varför ha så många;-)
  En härlig skyltning! Tusen tack för den och länken:-)

  • Tack BP! En annan tror att dygnet har 25 timmar… man kanske ska börja inse hur det ligger till… 3 båtar ska finnas kvar inom kort. Jag citerar ett George Best citat: Jag spenderade mina pengar på sprit, kvinnor och snabba bilar. Resten slösade jag bort.

 3. Ett superspännande inlägg. Jag vet inte om det är med glädje eller sorg, men båten skulle fraktas iväg och det fick den men en otroligt läcker lastbil!
  Helt underbar skyltning!

  • Tack Gerd! Det är med mer övervägande sorg den lämnar mig… men var sak har sin tid. Och tiden räcker inte till heller…

 4. Läckert skyltat hos dig Åke! Liksom BP så älskar jag stora fordon – och det var en gång i tiden det som gjorde att jag föll för Lasse 🙂 Numer följer jag då och då med sonen i hans lastbil och njuter varje gång 🙂
  Vemodigt att sälja sin Darling, men kanske ses ni någon gång.
  Önskar dig en fin vecka!

  • Tack Anki! Så trevligt att jag kan dra upp minnen med din Lasse, du log kanske lite 🙂 Tur att du får åka med sonen ibland. Eller så vill jag inte se båten…

 5. Jättesnyggt skyltat! Vilken fin båt! Har varit med och seglat en Compis ett par gånger men förstår nu att hon ska vidare.
  Är så imponerad av de som kan köra och manövrera dessa gigantiska fordon. Sedan ser det dessutom ut att vara ”enkelt”.
  ”Skalman” är ju så läcker så det blev en riktigt fin transport för din ”Darling”.

  • Tack Ditte! Jag skickade ett SMS till Henka (han som designat lastbilen) när Andreas lämnade gården. Man lejer proffs när man har besvärliga lyft.

 6. Det var mig en annorlunda skyltning, man ack så spännande.
  Skalman är ju söt, men är det inte en lat sköldpadda?!? I så fall ingen bra reklam . . . 🙂

  • Det kan behövas lite kraft bakom för säkerhet och så då det ska både lyftas och fraktas. Vist är den snygg ja i Skalmans posering.

 7. Vilken cool lastbil med namnet Skalman, precis det som BP skulle klä ut sig till på en maskerad! Så härligt vårgrönt ni har det!
  Ha en fin start på veckan!

  • Regnet hjälpte nog till för att dra upp kontrasten, det vart liksom rätt ljus denna morgon. Ja lastbilen är cool.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *