Some image

Skyltsöndag #373

BP:s eminenta Skyltsöndag fortsätter i den fina sommarvärmen så här i början av juli.

Sommaren är räddad, tack för Tradera och Blocket! Nu är jag redo. Jag fotar 70% med denna typ av kamera (alltid en i fickan) tyvärr brukar jag bada (oförvitligt i stridens hetta för den perfekta bilden) Eller på kusinens bröllop i badtunnan… Tappa från någon hög höjd, sätta mig när en ligger i bakfickan eller som en gång då traktorn körde över en med piggkättingarna som hittades till våren. 20 % blir med Nikon och 20 % med iPhonen… men det blir ju 120 % Ja så många bilder tar jag på ett ungefär 🙂

För några år sedan var vi på en ”modern” affär, min svägerska påpekade att jag kunde sno ihop en sådan sak själv och inte behövde betala hutlöst många pengar. Jag klippte plåt, smidde en kant av plattjärn, svetsade, borrade ett hål för insläpp av korkar och gick till lokala glasmästaren beställde med hål för mina svarvade 4 st mässing skruvar (egen design)

Jodå tillverkade två stycken (en till svägerskan också förstås) Lådan värmde upp och smorde in med linolja. Denna hänger i vår hall som syns direkt man kliver in. Vinkorkar från Ferdinands träd kanske BP godkänner 😉

Ny design på Bellman i burk. Nu får jag en gliring från min bloggbroder Betraktarministern för att jag inte beskriver mina öl prövningar bättre, men jag säger så här: Passar galant till Bruna Bönor & Fläsk 😉

Hur vida lunchen är räddad kan inte admin ge svar på, han gick inte in.

Den här vill jag inte rekommendera, inte på grund av namnet utan av utbudet.

Dagens tipps 🙂 

Fredagskväll besökte vi det fina matstället i den yttre skärgården. Har får man ett eget rum för hund, så både Lola och Kimmo fick följa med och en vattenskål stod dukad. 

Detta är ett av några motton jag tar på fulaste allvar 🙂 

12 svar till “Skyltsöndag #373”

 1. Mobiltelefoner är så stora nuförtiden så de får knappt plats i fickan. Men man anpassar sig.
  Ett tag sparade jag på snygga korkar men ångrade mig.
  Väldigt roliga skyltar må jag säga
  Önskar trevlig fortsatt söndag

  • Tack Gerd! Ja mobiltelefoner har blivit stora och vissa tar bra kort men ligger långt ifrån den tekniken jag kräver av dem. Den här kameran har jag haft sedan dess födelse, den började heta IXUS 30 också vart det 40 osv… denna heter 115 och kom för säkert 10 år sedan (den säljs inte nu) Har någon modell nyare men den använder jag inte, passar inte in i min fotoväska helt enkelt. Denna har mest finesser jag fastnat för. Kameran är i storlek som ett bankomatkort. Jag tror jag ska göra ett eget inlägg om denna 🙂

 2. Ni verkar korka upp ganska ofta och verkar ha en förkärlek för champagne/cava. Din installation är riktigt häftig, men så är du också otroligt händig:-)
  Dricker också öl, men är urdålig på att recensera öl… och vin för den delen också.
  Lunchskylten är rolig och fyndig – helt godkänt! Sedan lärde jag mig nåt nytt – trodde att käring stavas med två ”rr”, men det verkar finnas två versioner med ett r och två rr. Där ser man;-)
  Ordspråket på sista skylten är bra och har ”testats” många gånger under mitt liv;-)
  Tusen tack för länken och en härlig skyltning:-)

  • Nu är jag inte kompatibel med alla smaker på viner o sånt… här samlas bara dom finare och roligare korkarna också. Jag kan sträcka mig på att jag endast provsmakat liksom och vita sorter går bort innan de korkats upp. Tilläggas ska också berättas att kork tavlan har några år på nacken. Tack för påstående om händig… jo man gör en livslång skola. Om kärring: Här i mina trakter och dess dialekt säger man ofta just käring eller käringa, du såg det var vist Paula som klingande in med liknade uttal. Om öl kan man nog skapa lite hur som helst när stämningen ligger på topp. Lunchstället tilltalade mig inte, jag var egentligen i denna del för att besöka en sjukgymnast som låg mittemot, jag var halvtimmen tidig på platsen så jag vandrade runt lite… men det låg en intressant glassbar i hörnet jag allt ska återvända till. Det är förestensamma plats att njuta till.

 3. Jättefina skyltar ,allihopa och flera med glimten i ögat. Lunchen är räddad, fiffigt!
  Korktavlan är kul, härlig och så ser man vilket vin, vilken cava ni gillar. En dokumentation på sitt sätt.
  Du tar väldigt bra bilder. Jag är imponerad!

 4. Tro det eller ej, men under Fredag till Lördag tog jag 937 bilder, rockfestival. Undrar hur många procent det blir 🙂
  Portercafeet lät spännande, på 1800-talet drack man porter till bakelser, troligtvis en sötare vatiant, tyvärr har jag aldrig testat, trots att jag gillar porter.

 5. Fantastiska skyltar!! Framförallt de där matställena…undrar hur grillad kärring smakar!?! Du får väl besöka restaurangerna framöver å betygsätta !

  Ha det gott!

 6. Korktavlan är svåröverträffad! Om du samla tillräckligt med kapsyler från ölburkar kan du göra ett häftigt puzzel! vink vink! Käringgrillen måste ha snott namnet från mig, jag är käring och jag drev en grill! Fast vi ordnade en namntävling för allmänheten och då vann förslaget Lyan…
  Toppenkul Åke!

 7. Snyggt skyltat! Och kul! Rolig idé med korkarna. Har visat maken och han blev genast intresserad. Får se vad som händer.
  Och att ha med en liten kamera är ju en god idé. Har också alltid det. Har inte så ofta bilder till bloggen från mobilen. Dina bilder är alltid fina.
  Ölen hade jag inte hört talas om men det får jag ändra på.

 8. Snygga Canonkameror! Visst är det smidigt med en sådan kamera men det blir mest fotande med mobilkameran numera eftersom den alltid är med. Systemkameran får hänga med på mer planerade fotorundor.
  Snygg dekoration med vinkorkarna. Klokt att göra en egen.
  Varken öl eller vin är jag särskilt bekant med så de fungerar alldeles utmärkt som skyltar.
  Kul namn på matställena.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *