Some image

Skyltsöndag #376

Mitt bidrag till BP:s eminenta Skyltsöndag

Måndagens skyltar. En vindkraftpark i närheten (3,2 mil inåt landet) Det stod i tidningen, nyheterna osv. att en vindsnurra hade blåst omkull…

Dottern och jag tog en utflykt såklart 🙂 Men vart ska man åka? Gissa hur många vägar det finns uti skogen på 114 snurror… ursäkta 113. Jag hade kollat med personer från orten vart det låg… vi chansade på park nr 3. Benny (en inföding) hade sagt förbi Käckelbäcksmon. Och så vart det in bland alla vägar… 

På de flesta vägar kunde man läsa detta.

Finn ett fel. Jodå mycket riktigt nu dök det det upp i den milsvida utsikten.

Risk för fallande föremål stämde helt på pricken.

När denna skylt dök upp kanske man inte skulle åka länge in i skogen…

Dessutom hade väktare blockerat vägen. Om det var Magnus eller Patrik som vaktade förtäljer inte historien. Admin fick sin bild i alla fall. Skylten här får bli min tröja (mitt företags logga och en suddig PEMA vakt bil.

Närmare förödelsen ville jag inte ta mig, och inte smita förbi i skogen… det här är nog tråkigt ändå…

Klart jag skulle ut vid torn NX 86519 på tillbakavägen. Admin mäter 189 cm i strumplästen, upp till centrumnavet är det 195 meter, totalt är det 220 meter på dessa snurror. 

Torsdagens skyltar, nu förflyttade sig dottern och jag till Kungliga Hufvudstaden. På scenen äntrade sig Lady Gaga. Biljetterna var köpta för flera år sedan långt före pandemin… man får hoppas att inte alltför många smittades eller bar på smittan. 

De tre stora skärmarna får agera skyltar 🙂 Men gissa om elden kändes i lokalen? Det var hela tiden fascinerande tricks  jag aldrig såg mig mätt på.

Det var en ljusshow utav like…  

Karriärens tidiga hit som ”Bad Romance”, ”Just Dance” och ”Lovergame” lirades naturligtvis, men hennes piano spel tillika rösten live impades grymt för Alnöbon och säkerligen på de övriga 35999 stycken själarna. Nej försten det var en person som satt framför mig som mest läste programmet men hans kompis bredvid vart helt igång så jag rättar till 35998 då. 

Det jag mest impades av: Lysande blinkade armband som hela tiden ändrades från rött till blått och vitt i musikens takt för de som stod nära scenen.

Tösen bjöd verkligen på en vild partykväll där elden sprutade, gitarrerna liksom trummorna verkligen hördes,  kläder/utsmyckning för miljoner dansade hon runt i även över elden.

Jodå det var bra! Efter två timmar fick man se att hon finns på riktigt.  

Enligt Gaga själv var det 36 ooo stycken personer på besök i Freunds Arena. 

 

    Endast en mästerlig artist kan genomföra en sådan här show. 

 

Alla som skyltar finner ni under DETTA KLICK

 

                                                

14 svar till “Skyltsöndag #376”

  • Låt dig inte knäckas av döda ting, sånt vägrar jag. Kämpa! Partyt var mycket maffigt. Två biljetterna fick dottern av mig för flera år sedan, men jag tror hon blev sjuk och pandemin osv. Nu sa Rebecca: Pappa jag står för biljetterna så tar du resan och hotellet, jag svarade ja innan ordet var av. Vindkraftverk är mycket sorgligt ja, en vinge gick av på en vindkraftpark typ 10 mil ifrån i veckan också… det hade kunnat slutat mycket illa eftersom det var en barnfamilj och plockade bär strax intill. Att det hela kostar en massa pengar förstår ju alla, Eller ta bara produktionsbortfallet som blir på de övriga innan utredningar är klara.

 1. Mycket imponerande med dokumentärbilderna från vindkraftverken, bra jobbat!
  Lady Gaga är absolut ingenting för mig, alldeles för mycket just ”show”… 🙁

  P.S. kommer inte in på min blogg just nu . . . 🙁

 2. Pandemin ställde ju till det musikbranschen och nu ska vi ta igen allt vi missat, både publiken och artisterna.
  Bättre sent än aldrig heter det väl. 😉

  SV: Tack för upplysningen om bussar där, hade jag ingen aning om.

  Ha det fint Åke.

 3. Snacka om skilda världar eller ska jag säga en kulturkrock som heter duga.
  Självklart letade du upp vindkraftsstationen i mitten av ingenstans. Det är ju faktiskt intressant att dokumentera. Å det ska bli ännu mera intressant att höra vad ”felet” berodde på. För den gick ju rakt av på mitten om man säger så…
  Lady Gaga är 36 år gammal (fick googla henne). Å hon levererade än enligt dig. Bra så, för jag tyckte att hon inte hade åldrats med värdighet om jag ska vara ärlig. Kul att du och dottern besökte Friends och hade så roligt:-)
  Ett toppen inlägg:-) Tusen tack för det och länken:-)

 4. Vilken häftig skyltning! Helt unik dessutom!
  Först den sargade ”vispen” och fantastiska bilder där och sedan Lady Gaga på Friend´s. Otroligt-
  Och otroligt bra är också bilderna. Både från ”vispen” som gick av men inte minst från konserten. Stort tack för att jag också fick en liten inblick i denna fantastisk show. Är helt övertygad om att det var så.

 5. Jisses, vilket ös du bjuder på idag!
  Då tänker jag på vindkraftverket som gick av på mitten i första hand. Vilken grej, snudd på tragedi. Läste någonstans att en far med ett barn hade varit i skogen en liten bit ifrån när det brakade till.
  Lady Gaga kan jag inte säga så mycket om annat än att dina bilder är häftiga. Jag har förstås lyssnat på henne men hon är inte riktigt min melodi. Tack för fina bilder igen!

 6. Wow Wow vilken show! Jag hade inte orkat genom hela två timmarna med hög musik, blixt och dunder. Men att det var medryckande det tror jag med varenda por i kroppen! Och så skoj att dela upplevelsen med dottern! Vindsnurran ja, du ser lika kort ut som jag där du står vid roten…(numera 156cm över havet)
  Till sist en lite fråga bara: vad betyder iskast? Det som står på skylten…
  Du har veckans häftigaste skyltar, från två helt skilda världar

  • Iskast: Jo dom här tre propellrarna som sitter på vindtaftverk bildas det is på under vintertid, jag kan inte säga exakt vid vilka grader. Då finns det två alternativ att ta bort det. 1: Man flyger med helikopter och sprutar på glykol (en slags giftig vätska) 2: Man monterar på värme i propellerns som kostar 200 000:- styck som jag vet sparades in på dessa 114 st snurror. Hur stora isbitar som flyger iväg och hur långt dom faller kan jag heller inte svara på, men garanterat mycket farligt både för människor och djur. Vad jag däremot vet är att det bilds obalans med isbildning på propellrarna. Två timmars show märker man inte av, allt runtikring som en fotograf med stativ med gyro på var bara en upplevelse att se, scener som en annan försöker skapa i sina filmer, fyra gånger trippade han förbi intill vår gång i hörnet (vad jag kunde se) Och de tre mycket stora skärmarna växlades det hela tiden med stjärnspäckade detaljer och dansare, bara det var en upplevelse, jo alla eldkvastar som kastades ut så man vart varm i kroppen var en annan upplevelse. Och hur lamporna ändrade färg bland publiken framför den stora scenen är för mig en gåta som blinkade till musiken. Det måste varit något två slags armband på varje person, inte för oss som satt på läktaren. Det växlades i färgerna rött, blått, grönt och vitt. Och jag studerar också personer runt i kring… bara det är en glädje. Där hade man bara på det kunnat tagit en 2-300 bilder 🙂 Vid ingången vart man tilldelad hörselskydd om man ville. Många yngre såg jag hade hörlurar till och med. Jodå det var medryckande. Jag tycker att många grupper/musiker som uppträder kan bjuda på en riktig bra show även om man inte skulle tycka om deras musikstil. Denna tös har en enorm pipa och är mycket grym å piano. Klart sevärd och kommer att gå nästa gång hon besöker Svedala också. Vad som också mer som var en upplevelse var hur publiken klädde sig i hennes stil. Vi snackar inte bara tjejer utan även killar också. Det var en upplevelse att se ut över närmare 36 000 personer. Tänk vilket lämmeltåg när man ska ut. Det var bara att följa lämmeltåget mot de håll vi skulle, vi gick tillsammans med en far och dotter från Malmö där vi förstod att vi kommit rätt när vi plötsligt stod vid vårat hotell 🙂 VI hade en mycket bra tillställning jag och dottern.

 7. Läste ovanstående kommentar om hur man tar bort isbildningen. Det lät inte miljövänligt att avisa propellrarna med giftig glykol.
  Wow vilken show du och dottern har varit på! Jag förstår att det var en fantastisk upplevelse. Kul att få se bilderna.

  • Nu har jag bara hört namnet Glykol användas till nedisning. Vilken sort det är vet jag inte. Det finns ju två sorters glykol. Miljöförstöringen startar redan när alla träd ska kapas ned för att bereda en plats i skogen, tänk dig alla timmerbilar som fått byggda vägar i skogen bara. Jag vet folk som var hit och servade de enorma krossverk som var här. Vi snackar dumprar och tänk alla traktorer som planade ut alla dessa vägar. Sedan har vi alla borrjiggar som stått här som ordnat de stora hålen för betongen som skall ned. Gissa hur mycket betong det ligger/gjutits under varje snurra? En snurra måste gjutas i ett gjut, jag vet att 11 lastbilar måste köra skytteltrafik en dag då det gjuts. Nu har vi inte börjats rest en snurra ens. De ska byggas utomlands och fraktas hit på en båt till Härnösand tex. Därifrån ska de köras på lastbilar med följebilar ut på palts där det ska vara en enorm stor kran. Jag bor i området så jag ser transporter ofta. Nu till det nästa, dessa alla vägar ska skottas i vinter, det här är en plats det kommer rejält med snö på. Hur många maskiner det ska gå där vill jag inte ens tänka på. Om nu inte alla servicepersonal åker bandvagn tex. Detta är en vindkraftpark fördelat på 5 platser.

 8. Men oj va kul att du var på Lady Gaga, jag bor ett stenkast från Friends Arena och var inte där! Förstår att det var en spektakulär show hon hade! Tack för bilderna! Jag missade nåt!
  Ha en fin vecka!

 9. Snygg dokumentation av händelsen med vindkraftverket!
  Häftig konsert och samtidigt snyggt skyltat!
  Ha nu en bra fortsättning på veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *