Some image

Skyltsöndag #377

Skyltsöndag fortsätter i den ljuva högsommaren. Jag var och besökte huvudstaden för lite av en vecka sedan så givetvis fick jag med mig lite skyltar hem över.

Arkivbilder med andra ord till BP:s eminenta Skyltsöndag

I min förra Skyltsöndag svarade Susjos att hon bara bodde ett stenkast bredvid Friends Arena.

Och till BP var det ju cykelavstånd

Nu har jag varit i Täby, så jag hittar dit, faktiskt i samma hus också då min granne som bor 3 hus bort huserade där.

…det här skylten gick jag inte riktigt iland med…

Tröjförsäljning som inte gick att missa.

Spännande hus. Jodå vi var in och käkade. Det var mycket annorlunda för en lantis 🙂 

Väntar på att få bli insläppt.

Vy från Z ingången.  

Funderingar på nästa besök… 

Fräckaste reklamen jag sett på länge. (utsikt från hotellfönstret) 

Måste vara mitt rekord på skyltar i skylten 🙂 

Här bodde vi dottern och jag,

Vi fortsatte ytterligare 14 mil söderut,  min kompis var dock inte hemma på Skärholmen (han var i Norge, men det viste jag) Fyllde bilen med ”lite” perfekta  båtprylar som jag sett på annons. Därefter åkte vi över Västerås hem. 

12 svar till “Skyltsöndag #377”

 1. Bod Dylan är ju en klassiker, en go gubbe som vi skulle kalla det i Göteborg, fast det kanske andra i fosterlandet säger också. 😉
  Ja, det var rejält, och bra, skyltat Åke, kanonfint.

  Ha en skön söndag.

 2. Kul med skyltar från besöket i huvudstaden. Skylten till Mall of Scandinavia var härligt orange men där ville även fler vara med och skylta med sina dekaler.
  Håller med om att det var ovanligt att göra reklam med bokstäver i fönstren.
  Jag tror också att bilden ovanifrån rondellen är ett rekord med skyltar på en och samma bild.
  Har bott på Scandic Järvakrog för mycket länge sedan men har passerat där många gånger. Praktiskt att bo där om man kommer med bil.

 3. Hotellet låg utmärkt med promenadavstånd till Friends Arena dessutom. Bra gratis parkering på köpet också. Men snacka om att det finns skyltar för en skyltletare i huvudstaden

 4. Verkligen rejäl och rolig skyltning från för mig ganska kända trakter. Dock var jag nu inte denna gång på Friend´s.
  Bra läge på hotellet och just att slippa ta bilen eller åka kommunalt underlättar ju en sån här kväll. Dessutom är det ju trassel med det kommunala eftersom det är diverse arbeten på gång.-
  Och imponerande med alla skyltar du fick till på ”rekordbilden”
  En trevlig tur och vistelse fick ni helt klart.

 5. Hahaha! Om du bodde på Scandic Järva krog så bodde du ett stenkast från Susjos – gångavstånd med andra ord. Å att cykla 11 kilometer till Täby – ja, det har jag då aldrig gjort, trots att jag jobbat i Solna ett tag.
  Mall of Scandinavia kallas för MoS och har samma ägare som Täby Centrum. Men du har väl Birsta City som är nog sån känt i Sundsvall. Borde vara samma ”storlek” på ett ungefär.
  Sedan måste jag faktiskt rätta dig en aning om jag får. Skärholmen ligger inte 14 mil söder från Solna utan 14 kilometer, topps.
  Ikväll var det Rolling Stones på Friends läste jag på Susjos blogg. Så Friends verkar ”snöa in sig” på gamla godingar. Rätt smart kan jag tycka, då samtida sångare/grupper inte är nödvändigtvis nåt att hänga i julgranen om man säger så;-)
  Så kul med ditt besök ”på min hemmaplan”. Härliga skyltar speciellt den med ”Slipp kö, hur här”. Den är absolut veckans skylt:-)
  Tusen tack för att du skyltar och länkar:-)

  • Ja Susjos nämnde det förra helgen. 11 kilometer är inget för en Norrlänning, jag får cykla 12 km för att köpa glass ja, den är slut för längesedan jag är hemma igen. Men det är underbar natur såklart 🙂 Brista City kallar jag för djävulsdalen 😉 Det är en affär jag besöker: Kjell & Co, kan vara Teknikmagasinet också då… Du ska få se det någon gång. Skärholmen: Jag uttryckte mig lite fel kanske… jag fortsatte lite till ”några” mil förbi, kompisen var ju i Norge (han ringer nu förresten från Kungens Kurva) jag ångrar nu att jag inte tog kort på ett fint Kolmården hotell jag stannade till vid och rekade vägen hem över. Jag var nämligen bestämt till Stavsjö. Stones hade jag planerat in… en kompis skickade en bild där dom satt och ”förvärmde” på deras hotell. Jag prioriterar Dylan på Globen istället. 3 resor till huvudstaden kan bli för mycket för en Norrlänning på en sommar 🙂 En annan är bara van 6000 själar på en hockeytävling 😉 Observera nu att jag kallar byggnaden för Globen, jag var dit och hälsade på när två kompisar byggde ställning där, kan det ha varit runt 84-85? Tack för MoS lektionen. Det var roligt att vara på din hemmaplan.

 6. Tänk att du varit i 08-land… 😉
  Jag hade gärna velat se Rolling Stones konsert, det måsta ha varit nåt i hästväg med alla 70 plussare!
  ”Slipp kö…” var ju häftig, men aningen svår att se…
  Var du förbi hos BP när du var i faggorna?

  • Jodu jag har varit i 08 land 🙂 Det är några år sedan nu… 4 kanske. Stones hade varit läckert att se dom konserverade gubbarna 🙂 Vist var reklamen rolig i fönstren ja, jag tänkte ni skulle få använda hjärncellerna och leta var är skylten 😉 BP: Nej jag åkte mot Kolmården 14 mil till och hämtad lite behövande båtprylar i Stavsjö därefter åkte jag över Västerås hem, hade lovat dottern vara hemma till 18:00, fem i sex åkte vi in på hennes gård.

 7. Wow vilken roadtrip ni gjorde! Jag har sett foton från en viss konsert så jag visste att du hälsat på i huvudstaden. Har ett barnbarn (mycket vuxet, pappa själv) som är sann AIK:are och bor i Hagalund. Han har gjutit golvplattorna på MallofScandinavia, han är plattsättare till yrket. Det bästa med er tripp var väl ändå att göra den tillsammans! Dottern drog med pappa på en massa häftiga upplevelser, så coolt!
  Skyltarna? Ja dom var också coola!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *