Some image

Skyltsöndag #394

Det blir en klen Skyltsöndag till BP:s roliga tema idag från min sida idag. Jag har nämligen gjort en o förvillig saltomortal och slagit mig både gul & blå med blodvite, skador som på revben, nacke, ben, armbåge. Huvudet var väl skadat sedan förut… Röntgad på plåsterkåken och sjukskriven i 14 dagar.

Två bidrag har då min dotter Rebecca sänt till mig, 1: är en riktigt intressant firma här i Sundsvall. Dom fixar tydligen allt.

Från en Whiskymässa blir den andra. Vilken tur jag slapp.

Bidrag nr 3 & 4 har jag fått låna av Emma.

Diplom för min fd Arbets Kolega, Lasse har jag känt i många år, vi har dessutom kompat ihop på två ställen tillsammans. Ni kanske minns det jag hade med från deras resa?  

Nu till två egna bidrag som hittades i telefonen.

Och som detta då jag var på en stor varukedja lagomt till farsans dag.

Den här fina ljusstaken hittade jag på Erikshjälpen för över en månad sedan när julpyntet började komma fram. Letade en liten ljuslykta men denna fick också följa med hem. Denna symboliserar bron över till Alnö också. 

Önskar härmed er alla en fortsatt trevlig advent.  

En lista på vilka som deltar i BP:s Skyltsöndag

33 svar till “Skyltsöndag #394”

 1. Så trist att du är ”intakt” och jag önskar dig en god och snar bättring. Och givetvis att det onda ska gå över.
  Fina skyltar och extra fint med diplomet till din vän som ordnat med transporter av hjälpmedel till Ukraina.
  Adventsljusstaken med Alnöbron fastnade jag också för. Så fin.
  Kul med ”skyltstället” och inte minst denna Skyltsöndag.
  Önskar dig en fin första advent.

 2. Men så hemskt men så lyckat att du ändå klarade dig så bra och att huvudet inte tog större skada, för då skulle vi väl inte fått alla dessa fina skyltar till livs alls. Krya på dig på bästa sätt nu Åke! Tack för skyltskörden som blev hur bra som helst!

 3. Jamen Åke! Hur lyckades du med saltomortalen? Var du mer om en otäck trafikolycka eller snubblade du ”bara” över en rot i skogen eller halkade på en isfläck. Stackars dig. Hoppas din fru skämde bort dig med glögg och pepparkakor idag. Krya på dig Åke!
  Fantastiskt att du ändå orkade med ett bidrag till Skyltsöndag, och ett väldigt bra sådant:-) Skyltstället gillade jag skarpt – kan ju inte bli mera tydligt till en Skyltsöndag;-)
  Har förstått att Mackmyra är något alldeles speciellt i whisky-väg. Svindyr är den också. Även jag klarar mig, då jag inte gillar smaken av sprit överhuvudtaget. Problemet löst – typ;-)
  Today på Jaggen gillas skarpt. Åsså hoppas jag såklart att familjen har firat Åke:-)

  Tusen tack för fina skyltar. Stort tack för länken och som sagt – krya på dig!!!

  • Tack BP! Det var ingen konst, de skyltar jag inte fick skickade till mig snodde jag 😉 Ljusstaken var ju enkel av sig själv. Nä här fick man inga pepparkakor. Jag snubblade på en dragstång på en maskinplan, solen bländade in i ögonen och stod på öronen. Nä whiskey klara jag mig utan. Jag och kompisen Kenta var på en sån där provning vi tog ngn slags märke/smak av Mackmyra och vi sa båda URK i kör och ställde tillbaka glaset vi betalat för och sa till bartendern: Det där kan du behålla!

 4. Undrade ju så klart över vad som hänt men läser ditt svar till BP och ser att du har snubblat över en dragstång. Bländande sol kan då ställa till det, hoppas att du snart känner dig bättre.
  Så fint att din fd kollega blev uppskattad för sin insats.
  Ljusstaken gillar jag skarpt. Den var annorlunda och kul idé att göra den i form av bron till ön.
  Krya på dig!

  • Tack Byblixtra! Jag kryar på mig så gott det går, jag vet inte om du läste mitt förra reportage/skyltar om resan… men dom hade en massa trubbel på sin resa med bussen. Resan var inte enkel eller riskfylld precis… det uppstod många problem. Det gjordes/skapades flertalet saker när bron stod klart. Min morbror tillverkade adventsljusstakar i smide med belysning, tyvärr försvann mors två stycken när föräldrahemmet gick upp i rök 2005. Dom var snygga och var formade som en båge. Man uppskattade dem inte som ung liksom.

 5. Med tanke på dina skador så har du ju lyckats skramla ihop en ansenlig skyltsamling! Det lät verkligen olyckligt, ramlade du på en isfläck? Nu får du verkligen se till att ta det lugnt, både med andningen, ajaj, och övriga kroppen. Du hinner bli bra tills tomten kommer, det hoppas jag verkligen.
  Krya-pådig!

 6. Tack Paula! Det var inte så svårt att skramla ihop till denna skyltsöndag, dottern & Lasses dotter får äran, ljusstaken kunde jag enkelt få till själv och den ger ju balsam för själen med tända ljus.

 7. Illa Illa, att du skulle snubbla. Men du snubblade i Sverige, jag snubblade i Marocko, ingen hit.
  Nu får du krya på dig ordentligt!
  SÅ rolig skyltning! Och du, jag har haft en flaska Mackmyra i mitt barskåp en gång i tiden. Den slank allt ner så småningom, drycken, alltså.
  Svar: Gabriel kommer från Magnus Gabriel de la Gardie som hade sitt ena jaktslott här i Lidköping.
  Men du har rätt, det finns en ärkeängel som heter Gabriel.

 8. Aj då … låter inget vidare! Krya på dig nu Åke – och hoppas du har bra smärtstillande mediciner!
  Snyggt skyltat blev det i alla fall!
  Grattis till Vardagshjältarna!

 9. Skönt att du är på benen igen, du får ta det lugnt å vara rädd om dig!
  Härliga skyltar bjuder du på ändå och jag förstår att du fått utmärkelser du är en fin människa, det har jag vetat länge, så det där med att pappa varit snäll gäller ju inte dig!

  Ha en bra vecka!

 10. Skyltstället, är du i Sundsvall så gå in och fota, då kan du kanske täcka upp en massa skyltsöndagar. Gjorde så i en musikaffär i Götgatsbacken för ett par år sen, räckte en månad.
  Mackmyra Hjortron lät spännande, får kollas upp på Systemet.

  • Jo en ska nog undersöka skyltstället vid tillfälle… hjortronen kanske bara låter spännande, jag förstår mig inte på Whiskey.

 11. oj, för verkligen tillönska dig en snabb bättring.
  En bra skyltning fick du ju till ändå med lite hjälp.
  Bra jobbat!!!

  Ha en fin onsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *