Some image

Skyltsöndag #396

BP:s eminenta Skyltsöndag ångar på mot tomten, men inte bara det, snart passeras 400 strecket också.

Föra veckan berättade jag om att en olycka sällan kommer ensammen… då måsta jag ändra mig lite där, det kom en till från klar himmel.

Med raka spåret till plåsterkåken med destination i torsdags.

Nu behövde jag inte åka rullstol (denna gång)

Nu behövde jag inte sitta ned, jag hade kontakt med läkare två samtal före så det var bara att stövla rakt in. 

Det hela var överstökat på tre timmar, så jag var rätt nöjd ändå… Men ojj vad barn det var inne denna kväll, de fick inte ens plats innanför i väntrummen.

Och man kan ju undra hur dessa lockelser klaras av föräldrar… 

Hur många saker ser ni som är nyttiga? Ja ok då några saker, men en sketen macka för 47 spänn.

Vipps så hoppar vi till den nalkande julen, idag tänder vi upp det tredje ljuset, men jag blåser er på Alnö ljusstaken 🙂  Jag tänder upp min trearmade ljusstake som lyst upp i några generationer före mig. Hon som skrivit detta är min farmor som levde mellan 1905-2000 jämt.

Min farmor var döpt till Elin Beda Maria och gifte sig med min farfar såklart och fick det fina namnet Blomqvist.

Min farfar Osborne var snudd på konstnär (lite blygsamt då). Denna målning med olja är gjord på min farmors far Cristian Jonsson dvs mannen som köpte in den ca året 1890, som har en hedersplats i mitt hem. Den lila tomten vaggandes i gungstolen nere till höger är ett julminne från min farmor, som jag önskade mig i många år som liten.

Titta gärna vidare på en lista vilka som deltar i BP:s Skyltsöndag

Och ni alla – Stressa inte ihjäl er så här inför jul, det kommer fler chanser. 

18 svar till “Skyltsöndag #396”

  • Ja denna gång var det faktiskt inte mitt fel, utan en ren och olycklig incident orsakat av någon annan. Jodo jag njuter för fullt av alla tända stearinljus och varit på en strålande promenad i den fina 10 gradiga kylan uppe i skogen. Och sedan sov jag 1,5 dygn efter sjukhusbesöket 🙂

 1. Oj då kära nån Åke, vad har hänt med dig nu?
  Huvudet är på plats i alla fall, likaså dina händer för annars skulle vi knappast ha fått ett utmärkt inlägg denna skyltsöndag. Så fint att din farmor skrev det hon skrev under ljusstaken. Sånt glöms bort annars.
  Fina skyltar som vanligt. Förstår dock inte att man har så mycket godis till försäljning på ett sjukhus.
  Krya på dig hur som helst på bästa sätt!

  • Tack så mycket, jag är på klart bättringsvägen. En reva på hornhinnan kom farbror doktorn på till slut. ögat var svullet osv. Det var bara ”det”. Med salva i 10 dagar så blir det bättre. Jag har plockat ut mycket splitter som svetsblink ur mina ögon efter alla min år på verkstäder… men detta var det värsta hitintills, till doktorn satte in bedövning för att kunna inspektera inuti ögonen. Ja det är alltid kul att lyfta på denna ljusstake och se och påminnas av åren varje jul. Jag är på bättringsvägen och smörjer in 4 gånger om dagen med salva.

 2. Det ”roligaste” med sjukhusbesöket (för mig) var att läsa tavlan på väggen.
  Det viktigaste tycktes vara SITT NER OCH VÄNTA. PÅ DIN TUR. Så man kan inte stå och gå.
  Får önska god fortsättning på vad än det var du fick behandlat.

 3. Tack Ruth! Kul att du uppmärksammade mina skyltar 🙂 Tavlan på väggen klarade jag mig denna gång ifrån, jag såg knappt något ändå. Jag hade fått en reva på hornhinnan. DEt ska vist läkas ihop. Jag ska ha en god fortsättning som jag önska dig med.

 4. Så bra att släktklenoden är ordentligt dokumenterad ♡
  Det var värst vad du råkar ut för mycket denna senhöst/vinter. Ta hand om dig och att stressa inför jul är meningslöst, det blir jul ändå =)

 5. Jodå, det vet att ta betalt även på ett sjukhus, jösses vilket pris på en macka.
  Älskar ju östra sjukhusets räkmackor när man ska hemåt, längesedan nu men det har blivit en tradition, men dyrt som sjutton.

  Nu får du se till att bli ok igen Åke.

  Ta hand om dig och ha en fin adventskväll

  • Mackan ja, köpte mig en när vägarna korsades för något år sedan, den gick 1 m till närmaste soptunna. Jag ska klart bli ok igen 🙂

 6. Hoppas du mår bra nu! Snyggt skyltat från sjukhuset i alla fall! Å fina minnen som du visar upp, så fint att ha kvar!
  Krya på dig!

 7. En reva på hornhinnan ser jag att du kommenterade till Karin – OUTCH! Ska inte fråga hur du lyckades med det, men kan berätta att jag vet hur det känns. Har du någonsin sågat itu en CD-skiva? Om inte, låt bli! Materialet som täcker själva plasten och innehåller ”musiken/boken” gillar inte sågar. Minsta lilla bit, osynlig för blotta ögat hamnade i ögat och skadade hornhinnan. Det tog ungefär en vecka med salva att kunna se skarpt igen… Så…

  Tycker det är fantastiskt att du lägger upp en väldigt passande Skyltsöndag ändå. Den visar hur det ser ut på ditt sjukhus. Ungefär som på mitt antar jag. Inte att jag vill testa, men ändå;-)

  Gummimackorna i dessa automater är löjligt dyra och smakar skit. Åt andra sidan är vänte tiden på Akuten här i Stockholm ofta över 8 timmar, så kanske man äter vad som helst då när man är hungrig…

  Så fint med ljusstaken och tavlan är ju fantastiskt skicklig gjort!

  Tusen tack för länken och ditt fina bidrag:-)

  • Tack BP! Ja då vet du hur synen påverkas. Nu är det inte andra eller tredje gången jag besöker för skada på ögonen utan jag har tappat räkningen. En gång när jag kom in sa jag till läkaren: Nu tar du det lugnt jag kan svimma av bedövningen! Du det är lugnt, jag ser du gjort detta fler gånger än mig, jag är barnläkare sa han. (han hade tydligen läst min journal) Mackorna ja, jag köpte en för ett par år sedan… den fick vara med i en meter innan den åkte i en soptunna med en tugga taget. Ljusstaken är fin och farfar kunde sin sak. Jag ska snart ha ett reportage om han 🙂

 8. Men snälla du, det var ju förskräckligt hur tilltufsad du blivit! På finska säger vi Inte två utan den tredje! Låter det bekant. Hur många olyckor har du haft nu? Om det bara är två ska du akta dig för den tredje! Anfadern har käckt pipan i mun och fåglarnas beskydd? 3 timmar på akuten är alldeles lagom, lyssnade på lokala nyheterna idag, en kvinna som hade blindtarmsinflammation låg på en brits i korridoren i 18 timmar på Falu lasarett innan hon fick komma till avdelning, då hamnade hon på gyn bland en massa karlar. Operation blev det först dagen därpå….
  Krya på dig så du kan se tomten ordentligt när det är dags!

  • Tack Paula! Tilltufsad sa Bull med ett leende… jag känner till talesättet… men jag har förbrukat det för x antal gånger sedan. Jag fick förklara för sjukgymnasten för två månader sedan att detta är Åke. Åke ska nog fortsätta med sitt liv svarade han. Blindtarmen har jag tagit bort men de fick öppna det så nu har jag två ärr. Ett vanligt och ett på över en dm som går runt naveln och gissa hur snyggt de sätter ihop det på en kille? Brusten blindtarm fick lillebror, han har två ärr ett ovanför och ett under… och ändå fick dom öppna han i England. Tomten!!! Det är ju jag SCHHH

 9. Det lät inte roligt med en reva på hornhinnan men hoppas att snart har läkts.
  Mycket godis i de där automaterna…nåja, nötter fanns det. Kanske är så att man ska ta med sig fika/matsäck om man behöver besöka sjukhuset?
  Fint med ljusstaken och porträttet på den som har köpt den.

  • Tack Byblixtra! Ja min farmor hon kunde hon. Jag känner nästan inte av det men ska fortsätta med salva 4 gånger / dag i 8 dagar till, det skaver till och då är det dags att droppa i. Medtagen matsäck kan nog vara bra vid kö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *