Some image

Skyltsöndag #142

BP:s Skyltsöndag

Jag har en vecka kvar att visa skyltar, därefter är dom väl översnöade… idag söndag har det hitintills fallit minst 15 cm. (dessa två vägskyltar är från i fredags)

Jag lovar att det är färdig tjatat nästa söndag om snödjupet…

Några väckte uppmärksamhet, och det ända till Ruth i Virginia… Hennes man hade varit Arkeolog 🙂 (förlåt! Geolog påpekade BP)
Här är tavlan som visar upp de Geologiska lokaler jag har i min närhet. Jag bor bra precis mitt på ön ned mot havet mellan Hovid och Näset. Kan nog ha en 2 km till vulkanens centrum. Det sägs att de hittat diamant här i norr också… jag har grävt sedan 1991, men inte funnit några ädla metaller…

Placeringen eller fyndet är så fint och ligger med utsikt över Gista Dalen platsen heter Röde.

Här kan man tydligt se några bergarter:

Idag söndag vart det till att åka till djursjukhuse akut… det fanns tydligen de som hade haft det värre.

Alla Skyltare

9 svar till “Skyltsöndag #142”

 1. Herregud såååååå mycket snö ni har fått. Helt otroligt. Men du, med tanke på att vi har barmark får du hemskt gärna visa fler skyltar som visar snödjupet. Men det är klart, snart syns dom ju inte längre om det fortsätter snöa…

  Jättekul att Ruth och hennes man inspirerade dig att visa geologiska lokalerna på din hemmaplan. Å du, fortsätt gräva;-)

  Det hoppas jag verkligen att det hänglåset inte fick opereras bort ur magen på dina små, söta hundar… Hur kan en schäfer svälja nå’t så stort och tungt? Hoppas dina älsklingar är okej nu!

  Tusen tack för en toppen Skyltsöndag och stort tack för länken:-)

  PS. Ruth’s man var geolog, inte arkeolog, bara så du vet;-) DS.

 2. Fint att du delar med dig av snön. Och jag tittar gärna på den. Men mycket snö har ni. Intressant vad som händer om vägskyltarna snöas över.

  I sommar får det för min del bli en tur till Alnön, har mycket att se där och detta med det geologiska är jätttespännande. Röde måste förstås tittas på det också.

  Hoppas inte någon av dina hundar är sjuk…
  Men hur som känns inte ett hänglås bra i en hunds mage. Visserligen äter en del raser varieande saker men ett lås verkar vara väl hårdsmält.

  Jättefin skyltning och med trevliga kunskapsinslag.

 3. Snörik och vacker skyltning! Där du fick gräva fram skyltarna nett op.
  Den snö vi hade här, har bytt färg till grönt.
  Hänglås kan inte vara någon god meny för någon 😉
  Skyltsöndagskram!

 4. Hoppas det inte var något allvarligt med någon av dina små pälstufsar! Dom är jätte-jättesöta! Och visst har du lurat mig grundligt angående platsen du bor på. Alnön, vilket paradis det ser ut att vara. Du har allt där, skärgård, hav, vind och vatten och en plätt land också. Ha en fin vecka, nu går vi in i februari månad och ljuset återvänder mer och mer

 5. Jösses så mycket snö! Vi hade lite snö här i stan, men skönt nog är det barmark nu…kanske lite halt på sina ställen.
  Ack ja vad de kan hitta i en hundmage, har sett ett liknande ”museum ” med föremål som hittats i hundmagar hos vår veterinär…allt från trosor till livremmar, galet!

 6. Så fick jag då en påminnelse om vad riktig vinter innebär.

  Svar: Vad jag förstår ska det komma snö i flera dagar till…

 7. Du får nog vänta med geologin tills allt smält bort, kul skyltbilder speciellt den första.

  Svar: Tackar! Geologi är inte min starka sida måste jag erkänna… Men för ett par år sedan skulle dom dra ej ny vattenledningar just vid påfarten på ö:n, då hittade dom en grav… den följde jag på nära håll, stannade till många gånger och de vart mycket glada och berätade noggrant om deras fynd samt ålder. De sökte igenom cm för cm och de fick kalla till fler personer. Varför de just var den platsen var också förmodligen för den vackra utsikten över sundet. Jág fotade givetvis varje gång… Allt finns dokumenterat på länsarkivet vad de fann… Jag känner en som jobbar där men hon var aldrig på plats. Inlägget kanske kommer någon gång ja…

 8. Jag var på Alnön igår och firade fasters 90 årskalas och oj vad det snöade. Det var lika mycket snö som här hos mig nästan. Spännande med arkologiska platserna och bak i huvudet har jag hört att det varit en vulkan där en gång i tiden. Vi snurrade nog i närheten jag och min kusin när vi var och tittade på hälsokällan. Måste nog åka dit och kolla lite mer när det blir vår.

  Svar: Så trevligt med 90 års kalas, du hade fina bilder från det 🙂 Jo det var ej sissådär 570 miljoner år sedan ö:n skapades. Vi alnöbor säger: Hemma på ö:n. Jag vet faktisgt inte vart hälsokällan är?

 9. Häftigt med mycket snö…undrade igår när vi körde hem från Säfsen vad som händer om man åker fast för fortkörning för att man inte kan se skylten under snön…..

  Svar: Jag vet faktisgt inte vad farbror blå eller lagen säger… Det är ju plogmannen som fixar till detta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *