Some image

Skyltsöndag #400

Ja ni läser rätt, hela 400 Skyltsöndagar med BP

Hipp, hipp hurra!

Idag vill vi hylla våran klippa BP på hennes fyra hundrade Skyltsöndag. Hon har dragit med oss i ur och skur, soliga som regniga dagar, födelsedagar, nyårsaftnar och juldagar. Inget har hindrat henne att samla ihop oss. Hon har lockat fram skyltar i stort sett från världens alla hörn. BP började med Skyltsöndag den 22 februari 2015. Sista skylten som Pumita la upp var den 23 november 2014. Hon startade temat i maj 2011 och hann med 172 Skyltsöndagar.

Ställde lite frågor till BP.

När tog du över? Tog över Skyltsöndag från Pumita den 22 februari 2015. Hon gav såklart sitt tillstånd. Hon hade ju en foto-/reseblogg, och jag förvånades över att hon sa okej till en ”tramsblogg” som skulle ta över.

Vad drev dig till det? Tyckte temat borde leva vidare. Och jag ”ändrade” lite. Jag tillät skyltar som var plockade från nätet bland annat.

Är det för att du gillar skyltar? Har alltid älskat skyltar/affischer/etiketter. Som grafisk formgivare har jag producerat många skyltar. Man blir arbetsskadad.

Du har inte missat någon söndag vad jag förstår? Eller? Nej, det har jag inte, konstigt nog;-)

Hur länge tänkte du hålla på? Svår fråga men typ en önskan eller så. Målsättningen är väl 500 Skyltsöndagar. Men temat är ju fortfarande efter nästan år väldigt poppis, så…

Kommer du ihåg den roligaste skylten? Ingen djupare ingång och inget namn avslöjas inte om vill det. Nej, det gör jag inte. Vid det här laget måste det ju vara tusentals skyltar. Alla olika. Seriösa och roliga.

Ev egna ord om du vill? Något du vill ha sagt? Är väldigt stolt över att så många fortfarande hänger på och att många sagt att temat är beroendeframkallande. Å det är det verkligen. Skyltar kommer faktiskt ”till en”. Man behöver inte leta, för skyltar finns överallt.

 

Inför den 400:e Skyltsöndagen
Den 400:e Skyltsöndagen går idag. Den tänker jag fira tillsammans med er. Reglarna är mycket enkla:

Ladda upp endast en skylt som ni lagt upp tidigare. Det behöver inte vara första skylten, bara en ”gammal” skylt. Berätta gärna när er skylt var med i bloggen. Ni kan även lägga in länken till det gamla inlägget om ni vill.

Efter att ha tittat på varandras ”gamla” bidrag röstar ni på tre favoriter. Det är alltså ni som röstar, inte jag. Och ni får inte rösta på mitt bidrag och inte på ert eget bidrag heller, såklart. Ni som inte deltar i Skyltsöndag är också mycket välkomna att rösta på era tre favoriter.

När ni kollat varandras bidrag så skriver ni era tre valda favoriter (guld, silver, brons) här i er kommentar. Lätt som en plätt – hoppas jag.

”Tävlingen” pågår till och med den 9 januari. Jag sammanställer resultatet den 10 januari och ni som fick flest röster på respektive plats får en liten present som skickas med posten. Om det är fler med samma antal röster så får jag väl köpa fler presenter då. Ingen lottning alltså;-)

 

Bidrag till tävlingen från Nacka.

Min skylt var med på #93 den 19 februari 2017, skylten sitter i skogen på en stig jag passerar mycket ofta med min fyrbente vän. 

                             ”Söndagens promenad gick uppåt i skogen, här tinar det med stormsteg de ytor där solstrålarna träffar, döper denna skylt till: No Name ”

 

Titta gärna in på en lista vilka som siktar på en 500 med BP:s Skyltsöndag

24 svar till “Skyltsöndag #400”

 1. En oskrivet blad, en oskrivern skylt som kan berätta så mycket ser jag i ditt bidrag. En hel liten bok kunde man få till bara av det fotot men framför allt så är skylten som en brygga över till följande skyltsöndagar rent symboliskt. Grattis till jubileet!
  Och tack för intervjuen du har gjort med BP!

  • Tack, tack! Jag har ingen aning vad det stått på denna skylt, och jag har tagit denna stig ett antal gånger nu på 33 år. Men man ser den bara från ett håll man kommer… Jag ska fråga en granne under dagen om han vet hur den kommit till. Vi har haft frågeslingor på denna stig många gånger men aldrig så långt in i skogen. Det finns en himla massa olika stigar runt här på norra ön.

 2. Jag borde kanske tagit en garageskylt=) Men jag valde mitt första bidrag av smidighetsskäl. Din skylt är ju underbar!
  Kul att du intervjuat BP !
  Ha en bra söndag, jag ska strax gå ner och bada i Atlanten ♡

  • Tack LillaSyster! Jag gillade dina garageskyltar 🙂 Bada i Atlanten!!! Tycker jag ”låter” lite orättvist 😉 Här plumsar en annan i 30 cm snö… och det ska komma ytterligare 25-40 till varnas det för. Men inte är jag bitter för det, ha det så trevligt i Atlanten. Jag har blivit med bjuden bara det lider 🙂

 3. Passande text på ljusskylten för dagen inlägg. Roligt att få bakgrundsfakta om Skyltsöndag för mig som började 2018. Roligt också att läsa intervjun med BP. 🙂
  Gillar ditt första inlägg med vindpinade träskylten för det är något speciellt med skyltar utan text som gör att man inte kan låta bli att fota dem. 😉
  Ett toppeninlägg!

  • Tack så mycket Byblixtra! Jag har tänkt många gånger att hänga dit en penna och se vad som händer. Jag ska fråga en granne idag om han har historien… han har stenkoll på skogen och bott här några år längre än mig (jag 33 år nu) strax intill har han satt upp en uggle holk (jag vet inte om du sett någon bild där jag har när en unge tittar ut) Vi stod där i säker 45 minuter. T har åtelkameror lite här och där så han vet när det är rörelser ute i naturen. Och vi lyckades pricka rätt.

 4. Hahaha! Älskar skylten utan namn, klockrent! Är väldigt glad och inte så lite rörd att du skrev så fina rader om mig och ställde frågorna. Lika stolt är jag att du har varit med så länge. För du var väl också en mera renodlad fotoblogg i början med ditt deltagande i Fototriss bland annat. Det är så skoj att du varje söndag skyltar och länkar:-) Tusen tack:-) Utan dig och de andra skyltare skulle temat ha dött för länge sedan, men det lever ju än i högsta grad. Det är jag väldigt stolt över.
  Än en gång – tusen tack Åke:-)

  • Jag bugar BP till dina ord. Jodå jag har fotat så många år så man behöver fler utmaningar här i livet. Fantasin tar aldrig slut. Det är snart 60 år sedan farsan hängde en kamera runt min hals. Klart vi lever ett bra tag till med Skyltsöndag. Jag har alltid gillat skyltning. Farsan textade och gjorde skyltar han var utbildad dekoratör och höll på få ett jobb på en stor varuhuskedja innan jag föddes… dom var två i sluttampen dom inte kunde skilja dom åt. Dom fick ta fram en julgran (rött, grönt & blått) då fick min far packa ihop. Det fanns en stor skylt jag lade grunden på (rött) när jag var en 12-13 år och far hade schabloner och satte PLATTAN som text på uppdrag. När jag började med din roliga utmaning letade jag denna sylt i många år… CHRIS var hans namn (diskjockey bla) Han gick tyvärr bort i en sjukdom innan jag fick tag i han… kände nämligen hans bröder.

 5. Här får fantasin flöda fritt i din fina skylt! Om jag hade passerat där hade jag gärna klottrar dit något litet budskap, som att Finnkäringen var här…
  Men din nya skylt, högst upp i neon är ju bara bäst även om just den förstås av rimliga orsaker är nysnickrad!

  • Då har jag Finnblod i mina ådror, för jag har tänkt många gånger att skriva något där. Jodu skylten med lampor i kan man laborera som man vill. Jag firade min lillasyster i höstas, det stod kvar nu när jag tog fram den: Grattis Eva 60 år. Jag glömde ha den gframme med God Jul i år… men BP och 400 hade är planerat länge.

 6. Tack Ditte! Jo man har passerat där åtskilliga gången på 33 år nu och varje gång tänker jag ”No name” Hur länge den suttit där vet jag inte… Jag ska fråga en granne idag om han kan någon historia som bott här lite längre än mig…

 7. Kikade in hos dig igår kväll, men då mobilen ringde så glömde jag kommentera … men nu är jag här igen.
  Kul att läsa din intervju med BP!
  Din anspråkslösa skylt är på något vis talande, trots att den saknar text 🙂

 8. Ja skylten har hängt där i många år nu, budskapet har alltid lockat mig. Den är sliten av väder och vind men sitter lite skyddad på granens stam.

 9. Bra skylt, helt klart tänkvärd få den tomma ytan får en att fundera VARFÖR den sitter där, till vilken nytta?

  Jag deltar inte i tävlingen men ska rösta på de bidrag jag tycker är bäst… Din skylt är med i min tre i topp lista

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *