Some image

Skyltsöndag #402

Skyltsöndag med BP fortsätter, varken snö, hagel eller drivis hindrar oss inte…

Vi alla  Skyltare som står upp.

 

Smakade döds skönt i kistan till lördagens middag.

Tryggt att veta. Kom i Lyckokakan från Chopchop 🙂

Nu var jag tvungen att åka av ön till fastlandet i veckan. Då passade jag på att smita in på Birsta City en av 90 butiker besöker jag bara. Kjell & Company räcker länge.

Nu var det inte 1100 personer (snitt per dag och år) här som tur va i detta varuhus på  40 000 kvadratmeter. Ja det blir 4 miljoner själar / år som passerar in här.

Jag utökade mina smart samling av strömbrytare, man styr via en app.

Ute på det djupaste vatten… nä jag menar ute under det djupaste snötäcket på gården. Beror ju lite på hur det driver också.

Jag önskar alla en trevlig fortsatt söndag trotts att kvicksilvret dallrar på -18 grader.

24 svar till “Skyltsöndag #402”

 1. Tack LillaSystern! Jo det är helt klart ett favoritdistrikt av druvor. Jag skulle bra gärna vilja åka dit. Ven vet, jag har en bekant som ordnar resor dit och är mycket duktig på alla världens viner. Som ofta har vinprovningar dessutom. Lyckokakan vart passande.

 2. Birsta City känns igen men har bara varit in på IKEA och då var det fullt med kunder där.
  Läcker belysning i taket.
  Det är praktiskt med belysning som man kan styra. Jag använder Philips Hue som går att styra med en app och/eller en dimmer switch, så släcks alla lampor samtidigt. Använder färgade lampor (color, som också kan lysa vitt). Har också ett system med strömbrytare för övriga lampor, dock inte alla. En del får jag gå och släcka själv. Belysning och ljussättning är ett av mina favoritområden. 🙂
  Här är snödjupet ca 50 cm.

 3. Jag kallar hela ”Birsta Dalen” för djävulsdalen, ibland är det kö in på/från motorvägen. Birsta huset är en fd IKEA egentligen. Ingemar var inte dum han heller som numer hyr ut denna lokal. Undra vad dom drar in på 90 st butiker? Jag har provat lite olika system (har tre till) bla annat Ikeas som är samma som ditt. Jag ha tre lampor i en kristallkrona ute på altanen. 50 cm sö är inte dåligt 🙂

  • Ja, just det, Birsta City är gamla IKEA-varuhuset. Ja, där har jag varit några gånger innan IKEA öppnade i Haparanda. Jag har en IKEA-lampa med fjärrkontroll men har inte testat den ännu.
   Det ser ut att komma lite mer snö under veckan men vi kommer också få se solen, enligt SMHI.

   • Det ska väl komma lite varmare väder framöver tisdag här… så det kommer väl mer nederbörd då också. IKEA byggde nytt och större här för några år sedan i stort sett vägg i vägg.

 4. Till och med jag känner igen Birsta City. Den gallerian får alltid idel lovord. 90 butiker mot nästan 200 i Täby Centrum, yta 78 000 kvadratmeter. Jag älskar gå runt i ett shoppingcenter, och trots att jag är kvinna hamnar jag också ofta hos Kjell & Co och Claes Ohlson. Undrar varför, då jag inte reglerar nåt via en app;-)
  Gillar belysningen i gallerian. Åsså ser jag att Birsta inte heller har tagit ner julutsmyckningarna – suck säger jag bara;-)
  Chopchop’s lilla skylt – den stämmer ju in hundra procent på dig:-)
  Stort tack för din fina skyltning och länken:-)

  • Dom här 90 finns bara i detta hus, hur många totalt det finns i hele Ljustadalen vågar jag inte tänka på. Jag ska då sätta av dig där någon gång 🙂 Gärna då den 25:e då det är kö in på hela alltsammans 🙂 Claes Ohlsson har ett eget varuhus i närheten. Julsmyckningarna lade jag faktiskt inte märke till… detta är den mindre ingången, tror det finns fyra kanske…

 5. Mums med Amarone viner!
  Å jösses så kallt ni har det…jag tyckte det var kallt ute idag med -5 grader! Men så har vi inte lika torr luft här tror jag….just nu i kväll 93% luftfuktighet…snön har smält bort igen…
  En fin liten skylt med lyckokakan!
  Ha en bra start på veckan!

  • Ja dina grader känns rätt lika skulle jag tro. Snön har smält bra här också, det regnade säkert en vecka… och plussgrder en annan vecka.

 6. Förstår att du inte tog dig genom hela Birsta. Jag var matt ett par dagar förra sommaren när jag varit här – Är ändå van vid Stockholm. Vilket utbud av butiker.
  Nöjer mig så bra med detta goda vin och en god bit mat.
  Kallt är det så hoppas vinet värmer extra.

  • Det är inte ofta jag besöker denna dal förutom byggmateriel då. Den 25:e passar man sig mycket noga 🙂 DEt gäller att veta vart man ska. Jag vet faktiskt inte hur många butiker totalt det finns på denna plats/område. Vinet värmde bra.

 7. Hu så kallt, tur att du hade en flaska rödtjut hemma (för Systemet var ju stängt även om det troligen ligger nära Kjell & Co). Rejält med snö har du också – jo, än är det vinter …

  • Till Systemet är den närmare 300 meter. Men vinet hade jag handlat för säkert 3 månader sedan. Det har inte passat förens nu till rätten vi åt. Jo vintern ligger i… ska väl bli lite varmare idag typ 5-6 grader.

 8. Så ni har så pass med snö där ute också. Jag trodde att ni fått mer regn än snö där detär ute vid kusten. Här är det nog ungefär lika mycket kanske lite mer till och med. Nu har det inte snöat på ett par dagar men då har det varit över 20 grader kallt och då vill jag inte vara ute. Det är bara att försöka elda och bära in ved. Du har som vanligt väldigt fina bilder. Jag har inte varit på Birsta på väldigt länge. Dels så är det långt och onödigt om man inte behöver för det går en massa pengar. Alltid kommer man hem med något man kan leva utan.

  • Jo jag stödeldar i min kökspanna, dels så har jag möjlighet och vill sänka elkostnaderna. Kokar ofta kaffe på vedspisen och som igår gjorde jag pärstamp och värmde upp varmkorven. Ett par timmars eldande får jag upp till 25-26 grader i köket som sprider sig fint. Jag ångrar inte en sekund att jag satte in två spisar. Snön är väl lite olika utspridd, beror på hur vinden ligger på, jag såg det var djupast där jag skottat en väg ned till ett annan hus. Det hade varit mer snödjup om det inte tinat/regnat mellan varven.

 9. Fina bilder…känner varken till vinet eller chop chop, vi har haft dem här i några år, men inte provat.
  Alltid härligt med snö….

  Ha en bra vecka!

  • Tack Bloggbroder! Ja på vintern ska det vara snö, detta är normalt här. Detta vin är mycket bra, och det satt fint till en hjortstek, som snälla dottern kom hem med (julgåva från hennes jobb) Då stod vi för resten 🙂 Detta var 3:e försöket från chop chop när jag fick denna kaka. Det har varit lite turbulent här sista tiden, så frun kom hem med denna maträtt veckan före (hon vet vad jag gillar) Dom har drive in där i djävulsdalen 😉

 10. Kjell & Company är ju inte så fel, mycket fina grejer man kan hitta där. 🙂
  Strömbrytare med app har jag funderat på men än så länge har det stannat vid det, vi f väl se i framtiden.

  Ha det fint Åke.

  /Guldkryckan.

  • Ja Kjell & Co gillar jag, mycket competent personal, jag provade först ett system för länge sedan men blev inte nöjd med det, så jag bytte bara. Annars gillar jag Netonnet också, de vet även där vad de pratar om. Annars brukar jag veta vad jag söker. Det här med att köpa via nätet tilltalar mig inte längre. Det kan finnas billigare på plats i närheten, och sedan får men det direkt i handen.

 11. Jag har ännu inte blivit så modern så jag styr mitt hushåll via en app,bor man på 40 kvadrat så orkar man ännu gå från rummet till köket och tillbaka…ler.
  Rejält med snö har ni fått, vi har så lite att man inte lyckats spåra skidspår på ängarna, eller jo man har gjort det men stubben från fjolårsgrödan sticker upp! Skönt att läsa att du har många goda vänner!

  • Jag har flera rum i huset och vill tända på altaner, och i en till stuga på gården jag vill styra. Elräkningarna vill jag hålla ned helt enkelt. Lampor och ljus har alltid varit mitt intresse också, och sedan bor jag i stort sett i skogen, jag har bara grannar åt ett håll. Tråkigt att ni har lite snö, det skulle jag inte klara av. Vänner: Ja det stod så i lappen med lyckokakan 🙂

 12. Om man jämför bilden på dockan skyltfönstret med snödjupet så får jag det inte att hänga ihop riktigt 🙂
  Men det är klart med dom kläderna är det nog skönare i skyltfönstret nu.

  • Kläderna ja, men tänk vilken plats det sitter på där 4 miljoner själar pasaerar årligen. Vi får icke glömma bort de som lämnar Svedala för varmare länder, jag kan lätt räkna upp 18 st som behöver lättare kläder denna årstid. Min frus kusiner befinner sig jus i Thailand, 3 respektive 2 månader, ytterligare 8 vänner befinner sig där nu, jag ser bilder dagligen på ansiksboka, Magnus med fru kommer hem denna vecka som dock bor i din stad… för att inte tänka på dom som besöker Spaniens solkust (10 vänner som just kommit hem för någon vecka sedan) så de ska nog också lockas köpa lättare kläder. Nu hade väl mågen bara sin Timrå IK tröja såklart när han plaskade fötterna i Medelhavet (kolla på min Skyltsöndag 399 🙂 Dom var ett sällskap på 10 personer som firade hans mamma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *