Some image

Skyltsöndag #403

Mitt bidrag till BP:s Skyltsöndag denna vecka.

I veckan samlade jag kraft och följde med grannen Thomas på en mycket efterlängtad/försenad vinterpromenad i den yttre skärgården. Bilen gick iväg 09:00 och vi var hemma 16:30 Bilresan tog 50 minuter enkel.

Här på den streckade kartan syns det hur vi gick i det natursköna området. Halva Åstön har varit ett stort militärområde. Det var mycket stora restriktioner för att få beträda denna mark förr. Fågelvägen var det 2,5 km enkel vår promenad. Hur långt vi gick vet vi inte. Vi kollade på klippor, havet och lite av varje, gick ned till vikar, lite runt hur som helst med fikapaus två gånger. De röda prickarna gick vi ut och det svarta var vägen hem.

Det kommer såklart bilder vilken dag som helst på hela strapatsen, så håll utkik.

Första skylten plåtad 10:01. Jag har inte åkt bil så långt sedan skadan. 

 

 

Det här är en mycket välbesökt segelbåts vik för min del, har tappat räkningen hur många midsommaraftnar & helger jag varit där. 

Vid en vattenkälla.

 

Sådana här skyltar sitter överallt.

 

 

 

 

 

Militär benämning på stugorna/byggnader

 

 

Klart vi gick en extra sväng upp till Lotstornets på öns högsta punkt

Vissa stugor går att hyra. Plåtat 14:28

Titta gärna in på en lista vilka fler som deltar på BP:s Skyltsöndag

17 svar till “Skyltsöndag #403”

  • Du jag var beredd på det värsta, sist jag var här för 4-5 år sedan en vinter fick jag plumsa i uppemot 3 dm snö på vissa ställen. Nu var det max 1 dm, vi hade gått om fika med oss. Thomas hade tom ficklampa (som vanligt) Vi hade ingen tid att passa. Och det finns så otroligt mycket fint att titta på här ute. Thomas är dessutom fågelskådare. Vi fick träffa en räv, matade en svan och T fick se en strömstare 🙂 Därav vi åkte kl 09 hemmifrån.

 1. Snack om röd tråd:-) Först vill jag bara gratulera till denna långa vandring efter skadan. Den varade ju i flera kilometer om man ”räknar ut” sträckan på kartan. Har räknat ut att du/ni gått drygt sju kilometer, vilket ju är helt fantastiskt med tanke på din skada. Hoppas du hör min rungande applåd:-)

  Å den militära ön verkar vara ett skylteldorado. Gillar mixen av skyltar – gamla, nya, tryckta, handtextade och smidesskyltar. Som sagt ett eldorado. Perfekt för en skyltare, eller hur:-)

  Tusen tack för promenaden, skyltningen och länken:-)

  • Tack så mycket BP! Jag glömde att kalla den röd tråd, men det syns ju 🙂 Det vart kanske lite många men har jag gått så långt får ni f*n se dem. Thomas tog det försiktigt med mig och jag vilade ofta men det kändes i min kropp och behöver jag säga att jag somnade ovaggad. Både av kroppens rörelser och alla intryck. Jo det är ett skylteldorado, har man inte varit här förut kam man gå riktigt vilse, för det är stor skillnad på snö och barmark. Jag hörde din applåd 🙂

 2. Ett sånt skylteldorado du har besökt och härligt att du är igång igen.
  Fina bilder på skyltarna i skogen. Det kan vara väl så spännande att bevista ett före detta militärområden när man läser den skylten.

  • Tack Byblixtra. Det tog på vill jag lova. Vi hade bra med matsäck med oss, vi glömde bara korven att grilla. Hela ön är spännande och många skyddsrum kan man gå ned i. Alla är inte igenfyllda.

 3. Vi hade ju militärt skyddsområde även i mina hemmatrakter, folk med utländskt påbrå fick inte åka ut till en av våra öar därute.
  Var ju lite av en hobby att leta gammal träplugg från övningarna de hade därute.
  Ditt blogginlägg idag tilltalar mig lite extra då jag är intresserad av militärhistoria.
  Ha nu en jättefin kväll Åke och tack för alla fina bilder.

 4. Vad trevligt att jag kunde locka fram ditt intresse för det militära. Allt är förmodligen inte igenbommat här ute. Håll tillgodo Micke, det kommer mer fast utan skyltar 😉

 5. Snacka om skyltar, det var inte dåligt, och vilken utflykt ni gjorde, wow!
  Är också så imponerad av din Mello-kunskap från 1980, men visst var det andra tider! Å visst känner man igen de flesta, Tomas Ledin var min stora idol då 🙂
  Ha en fin start på veckan!

 6. Tack Susjos! Inte så konstigt med dessa artister, dom satt liksom ett avtryck och håller länge. Ta bara som Ledin. Jag växte upp med två bröder och en syster som verkligen har musiköra, och vi hänger ihop ännu. Jag fick sluta spela i tidiga år, ensam gick bra men inte i grupp, antingen var jag före eller efter 🙂 Du ska vara med när vi bröder tävlar i musikkunskap 🙂 Vi blir sur om vi missar ett årtal vid svar 😉 Som häromdagen satte jag Deep Purple 1972 klockrent 🙂

 7. Så fint att du är piggare och att det kunde bli en så fin heldagstur. Ser fram emot mer från den.
  Verkligt fina skyltar och till platser jag skulle vilja se mer från.

 8. Jodå men vaknar nu 03:35 att det är en elefanthjord som passerat över mig. Måste bara upp och gå en sväng ute. Det kommer mer bilder snart härifrån på en plats du bör besöka nästa gång du är här 🙂 Lägg Åstön på minnet 😉

 9. Det var en intressant promenad ni fick och jag gillar skyltarna och även stenen 😉

  Kul att det fanns café där också.

  Ha en fin början på veckan
  Hälsning från Malin

  • Tack Malin. Här är det alltid intressant att promenera, den här turen tog 5,5 timmar till fots. Bilresan är nära timmen hit och lika mycket hem. Caféet är inte öppet vintertid så här gäller egen matsäck. På många ställen finner man grillplatser längs stränderna. På sommarhalvåret är det många som besöker detta. Nu på vintern är det inte många själar här ute. Det blåser ofta friskt och kallt är det också. En gång jag var här var temperaturen -16 grader. Men mycket vackra bilder då solen gick ned. Nu kom promenaden i bilder.

 10. Så härligt med en kompis som tar med dig på naturpromenad, förstår att det var en liten strapats, men det var det säkert värt!
  Undrar om inte frugan å jag var vid Skeppshamn, minns att vi såg nåt kapell å även fikade nere vid vattnet….
  Så fantastisk fina gamla skyltar du fotade, en del var illa medfarna men vad gör väl det, de har karaktär å det är det viktigaste!

  Ha nu en fin vecka!

 11. Hoppas återhämtningen gick bra efter både lång biltur och en strapatsfylld promenad. Och ingen sköt hoppas jag, ni slapp springa in i skyddsrum? Jag bor nära Faluns regementsområde med dess skjutfält och lyssnar numera nästan dagligen på rejäla salvor…
  För mig låter det faktiskt tryggt.
  Kan tro att området du var på är supervackert en sommardag!
  Och en himla massa skyltar kom liksom med på köpet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *